Articol de GSP - Publicat luni, 19 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 20:41

UPDATE 19:52/ HSC Miercurea-Ciuc a zdrobit Steaua, în deplasare, cu 8-0, într-un meci disputat pe patinoarul ”Mihai Flamaropol” din Bucureşti, meci care a contat pentru pentru Liga MOL. Ciucanii nu au întîmpinat nici un fel de probleme în faţa echipei din Capitală şi s-au impus categoric, reuşind să obţină o nouă victorie şi să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul competiţiei. Ca urmare a ultimelor evenimente, în timpul partidei mai mulţi suporteri ai Stelei au scandat injurii la adresa ungurilor şi a Ungariei

 

Conducerea CSA Steaua solicită fanilor să încurajeze fair-play echipa favorită şi să nu scandeze lozinci cu caracter etnic la meciul de hochei pe gheaţă cu HSC Miercurea-Ciuc

UPDATE Mai mulţi suporteri ai Stelei au scandat injurii la adresa ungurilor şi a Ungariei, la meciul cu Miercurea-Ciuc, care se dispută la Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală.
"Afară, afară cu ungurii din ţară", "România, România" şi "Noi nu vrem maghiari în România", au fost câteva dintre scandările fanilor. Galeria roş-albaştrilor a cîntat imnul României, dar şi alte cîntece precum "Treceţi batalioane române Carpaţii" şi "Noi sîntem români".  De asemenea, fanii au arborat şase steaguri ale României şi un portret al Regelui Ferdinand, scrie Mediafax.

"Conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua şi a secţiei de hochei pe gheaţă Steaua Rangers fac un apel la fair play către toţi suporterii şi susţinătorii echipei de hochei care vor asista la partida dintre echipele Steaua Rangers şi HSC Miercurea-Ciuc, ce se va desfăşura luni, 19 decembrie, ora 17.30, la patinoarul "Mihai Flamaropol" din Bucureşti, în cadrul Campionatului Naţional şi a Ligii Mol. Rugăm spectatorii să încurajeze echipa favorită în mod civilizat şi să nu recurgă la manifestări sau scandări cu caracter etnic, rasial şi să evite orice împrejurare care poate degenera în conflicte de orice fel", se arată într-un comunicat al CSA Steaua.

S-au luat toate măsurile pentru a preveni orice incident
Oficialii stelişti susţin că au luat toate măsurile organizatorice pentru a preveni orice incident la această partidă. "Le reamintim suporterilor că escaladarea unor comportamente neadecvate pe timpul desfăşurării partidei poate duce inclusiv la defavorizarea şi depunctarea echipei Steaua, fapt ce ar împieta asupra muncii şi eforturilor întregului lot de jucători care doresc să-şi joace şansele pe gheaţă şi să obţină o victorie importantă.

Clubul nostru a luat toate măsurile organizatorice impuse de legislaţia naţională şi de reglementările sportive în domeniu pentru a preveni orice incident. Ne exprimăm în acelaşi timp speranţa că suporterii vor înţelege mesajul nostru şi vor da dovadă de un comportament civilizat, că vor reuşi să creeze o atmosferă deosebită pentru susţinerea echipei de hochei Steaua, fără ca aceasta să degenereze în manifestări nedorite şi neconforme cu spiritul sportiv", se mai menţionează în comunicat.

Acest apel al CSA Steaua vine ca urmare a incidentelor care au avut loc în ultima perioadă în cadrul loturilor naţionale de hochei pe gheaţă ale României:
- Florin Cosmin Marinescu, internaţional la Under 16, a fost înjurat şi lovit de 3 colegi de etnie maghiară pentru că era singurul român din lot.  (Aici detalii!)
- Naţionala mare de hochei a României au cîntat cu foc imnul Ungariei la întîlnirea dintre cele două echipe. (Aici detalii!)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT de la FCSB? » Jucătorul dispărut din echipa roș-albaștrilor nu mai intră în planurile lui Becali
Superliga
OUT de la FCSB? » Jucătorul dispărut din echipa roș-albaștrilor nu mai intră în planurile lui Becali
Tatăl lui Mihai Popescu, detalii savuroase despre fiul său înainte de Rangers - FCSB: „Voiai să-i batem pe ăștia?!”
Europa League
Tatăl lui Mihai Popescu, detalii savuroase despre fiul său înainte de Rangers - FCSB: „Voiai să-i batem pe ăștia?!”
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham