Articol de GSP - Publicat joi, 13 februarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 13 februarie 2014 10:20
1. Farmecul gheţii
Patinaj artistic. Tatiana Volosojar şi Maxim Trankov au devenit ieri campioni olimpici în proba de perechi. Ruşii i-au întrecut pe compatrioţii lor Ksenia Stolbova, Fedor Klimov şi pe germanii Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy. Este a doua medalie de aur pentru Rusia la patinaj artistic, după ce a cîştigat şi întrecerea pe echipe. Azi intră pe gheaţă băieţii, cu programul scurt.
2. Cu iubita la patinaj
Hochei pe gheaţă. Starul rus Alexander Ovecikin a avut timp marţi seară să meargă să-şi încurajeze compatrioţii de la patinaj artistic. El a fost însoţit de prietena sa, jucătoarea de tenis Maria Kirilenko. Însă de azi, Ovecikin nu va mai avea timp să facă pe suporterul pentru că a început turneul de hochei masculin. Azi, Rusia întîlneşte Slovenia în grupa A, din care mai fac parte SUA şi Slovacia.
3. Rusul care a luat medalie pentru Elveţia
Snowboard. Iouri Podladcikov a cîştigat marţi seară titlul olimpic la halfpipe. Favorit în această probă era americanul Shaun White, medaliat cu aur la ediţiile din 2006 şi 2010, dar care a încheiat concursul pe locul cinci. Podladcikov s-a născut la Podolsk, în Rusia, dar a crescut la Davos, în Elveţia. "Cînd am auzit că Jocurile Olimpice vor fi la Soci, mi-am zis că e acasă la mine şi nu am cum să nu cîştig", a spus cel poreclit I-Pod. Pe podium la halfpipe au mai urcat puştii japonezi Ayumu Hirano, 15 ani, şi Taku Hiraoka, 18 ani.
4. Un miliardar rus salvează cîinii maidanezi
Oligarhul rus Oleg Deripaska, unul dintre susţinătorii financiari ai JO de la Soci, a înfiinţat un adăpost pentru cîinii maidanezi, în afara staţiunii care găzduieşte întrecerile. Rusul, cu o avere estimată la 8,5 miliarde de dolari, a amenajat un adăpost în munţi unde animalele să fie întreţinute. "Ni s-a spus "Ori luaţi cîinii din Satul Olimpic, ori îi vom împuşca!"", a declarat Olga Melnikova, coordonatoarea proiectului. La 3 februarie, primăria oraşului Soci anunţa că va continua programul de exterminare a cîinilor vagabonzi şi în timpul competiţiei.
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”