SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  KAIAC-CANOE

VIDEO Cătălin Chirilă a revenit în România după deziluzia trăită la Jocurile Olimpice: „Mulți se așteptau să fiu șocat”

Cătălin Chirilă +21   FOTO
Cătălin Chirilă

Articol de , , - Publicat luni, 12 august 2024 19:22 / Actualizat luni, 12 august 2024 19:22

Canoistul Cătălin Chirilă (26 de ani) a revenit în România după participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a terminat pe locul 9 la canoe simplu 1000 metri, deși era unul dintre favoriții la câștigarea probei.

Sportivul român nu dezarmează și anunță faptul că va participa la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, care vor avea loc peste 4 ani, la Los Angeles. El a explicat motivul pentru care a ratat calificarea în finală, după ce s-a clasat pe locul 5 în semifinale.

VIDEO. Cătălin Chirilă, discurs realist la revenirea în țară: „Mi-am dat seama imediat că sunt pe locul 5”

„Recordul olimpic nu a fost chiar cel mai bun timp pe care l-am atins eu. Recordul mondial era mai bun decât ce am făcut eu acolo. Nu m-am îmbătat cu apă rece. M-am gândit că a fost o cursă oarecare. Francezul m-a împins să merg mai tare pentru că avea toată galeria în spate.

M-aș mai gândi de câteva ori înainte de a pleca în acea cursă în semifinală. Am făcut câteva greșeli tactice și tehnice. M-am împiedicat foarte tare și nu a fost normal. Sunt conștient de faptul că trebuie să mă mai pregătesc pe condiții mai rele, asta e prima problemă pe care am întâmpinat-o.

David Popovici și Pan Zhanle, după finala la 100 metri liber  / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Gabriel Medina, în proba de surfing / FOTO: Imago
Remco Evenepoel, aur în fața Turneului Eiffel în competiția pe șosea / FOTO: Imago
Steph Curry i-a trimis pe francezi la culcare în finala competiției de baschet masculin / FOTO: Imago
Mihaela Cambei, portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+16 FOTO

Încerc să schimb asta, să fiu mai bun și pe valuri. Cu siguranță (n.r. - va participa la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice), am tras linie imediat după acea cursă. Mulți se așteptau să fiu șocat, dar mi-am dat seama imediat că sunt pe locul 5. Mi-am propus ca următoarea cursă să fie câștigată.”, a declarat Chirilă, la revenirea în țară.

Cătălin Chirilă, campion european și vicecampion mondial en titre, s-a impus în finala B a competiției de canoe-1 1000 de metri, după ce, în prealabil, s-a clasat doar pe locul 5 în semifinală, la 36 de sutimi de a prinde finala A.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (14)
TheStrokes
TheStrokes  •  19 August 2024, 11:54

As mai introduce in discutie ceva ce cred eu ca ne lipseste: sportivii nostri sunt praf pe partea de tarie psihologica. Cazuri de sportivi bine cotati care au dezamagit/clacat psihologic. Poate pentru urmatoarea Olimpiada trebuie investit in componenta asta care nu costa atat de mult in comparatie cu lipsa infrastructurii. Chirila e cazul care a clacat din postura de favorit, dar nu cred ca e singurul al nostru de la Olimpiada care sta prost psihologic (cred ca are o parte emotiva pe care trebuie sa si-o intareasca in urmatorii ani). La tenis de masa, Bernadette Szocs era cea mai bine cotata sportiva europeana si a pierdut crunt 4-0 la ucrainenaca partenera ei de dublu din circuit. La echipe au fost tavalite de India, desi porneau favorite. La haltere nu am vazut concursul Tomei, dar pare ciudat ca dupa ce nu i s-a validat incercarea nu a mai facut nimic, pare si un blocaj psihologic. La gimnastica la echipe daca a ratat o fata la paralele sau barna, parca s-a transmis o unda de soc si au ratat si celelalte cateva minute mai tarziu la acelasi aparat. Sau imi amintesc acum de finala Halep-Ostapenko de la Roland Garros. Halep era clar sportiva mai buna, inexplicabil cum a pierdut finala aia.

TheStrokes
TheStrokes  •  19 August 2024, 11:53

Wow, a continuat discutia aici :) Eu sper si ne dorim toti sa aiba MaxiP dreptate, Chirila sa fie in forma pe termen lung de acum incolo pana la viitoarea Olimpiada. La sfarsitul saptamanii va fi campionatul mondial unde participa Chirila, Fuksa, Tarnovschi si altii care au prins finala olimpica pe care a ratat-o Chirila. Deci ne putem da seama de nivelul lui Chirila dupa rezultatul nefericit (si total anormal, zic eu) de la Olimpiada. Nu prea inteleg de ce e proba doar de 500m si nu de 1000m la canoe la campionatul mondial. Da, Fuksa a ajuns campion olimpic (singura lui medalie olimpica) la 31 de ani, cu 1 an mai mare decat ar avea Chirila la Los Angeles. Deci se poate :) O sa comentam saptamana asta despre Chirila si pe urma o sa uitam de el pana la urmatoarele concursuri mondiale/europene/olimpice etc., cam asta e expunerea unuia dintre cei mai buni sportivi pe care ii avem.

MaxiP
MaxiP  •  17 August 2024, 10:43
Postat de Riou pe 17 August 2024, 01:13

Pai cu GOATs ma refeream la sportivi legendari cu recorduri, de aia am zis ca sunt referiti asa. Nu dezbat subiectul asta aici ca nu despre ei era vorba. Zici ca se pot schimba multe in 4 ani dar apoi te contrazici zicand ca nu se pune problema ca Chirila sa iasa din nivelul sau pana atunci. Ba eu zic ca clar se pune problema de asta si de aia cred ca aceste JO au fost o sansa mare ratata pentru el. Si Toma a fost campioana mondiala si europeana si la categoria la care a ridicat la Paris, deci eu nu cred ca scuza care i-ai dat-o tine.

Bun, se pot schimba, ok. Nu cred ca nu va fi la nivel inalt, mai degraba, da, de putut se poate orice. Revenind la Toma, da, a fost campioana mondiala si la 71 kg, insa intr-un concurs mai slab, castigat cu 256 kg la total, in conditiile in care ulterior acesta a fost rezultat de medalie, nu de titlu. Plus ca inca nu aparuse Reeves. E adevarat, si la 64 kg a castigat fara concurenta ce a urmat, e greu la haltere pe plan mondial, sunt asiaticele foarte bune, totusi cred ca daca 64 kg ar fi fost categorie olimpica, ar fi avut mult mai multe sanse la medalie. Ajunsese sa ridice 244 kg, era acolo, in topul mondial. La 71 e undeva printre sportivele bune, insa e greu sa le bata pe cele de top care au stat toata cariera la acea categorie, sau care incep direct cu aceasta categorie. E adevarat, n-a avut nici forma din 2022, clar, ridicase 256 atunci, nu avea cum sa o faca de data asta (desi cred ca acesta a si fost rezultatul pentru bronz) nici in conditiile in care i se valida incercarea la 117 kg la smuls. Conteaza categoria, n-am putut sa nu observ ca n-a fost cam nimeni (cu exceptia norvegiencei) care sa fi prins podium la Olimpiada venind de la alta categorie.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează