Articol de GSP - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 18:26 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 18:40
Stadionul „Arcul de Triumf” va organiza Finalele SuperLigii Naționale de Rugby.
- Pe 3 iulie 2021 s-a disputat primul meci pe noua arenă. E vorba despre partida de rugby România - Argentina 17-24, partidă la care au asistat 3.500 de specatori și care a bifat, practic, inaugurarea oficială.
Cele două partide programate în date de 16 octombrie:
- finala mică (ora 12:00)
- finala mare (17:30)
Ambele jocuri vor fi transmise în direct la TVR 1.
Sâmbătă, 9 octombrie sunt programate semifinalele:
- CSM Știința Baia Mare - CS Dinamo (ora 11, Arena Zimbrilor, TVR Cluj și Rugby TV)
- CSA Steaua - SCM Timișoara (ora 12, Ghencea, TVR 1 și Rugby TV)
Ultima finală a SuperLigii disputată pe „Arcul de Triumf”: SCM Timișoara - CSM Știința Baia Mare 21-15, în 2018. Apoi, arena a intrat în plin proces de modernizare.
Alin Petrache: „Este foarte importantă prezența suporterilor”
„Este extraordinar că ne-am întors acasă și că finalele celor mai importante competiții rugbystice de la noi, începând cu SuperLiga, se vor juca pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Ne dorim să avem cât mai mulți suporteri în tribună, să se bucure de acest spectacol sportiv, însă suntem cu toții conștienți de această perioadă sanitară extrem de dificilă pe care o traversăm.
Vom face toate eforturile pentru a organiza totul în condiții de maximă siguranță, atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori. Este foarte important să jucăm aceste finale cu spectatori pentru că până la urmă sportul este un spectacol, iar sportivii merită din plin susținerea din tribune a fanilor”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.
Condiții pentru fani:
În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim un metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, emis în temeiul art.43 și al art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare
Hotărârea de Guvern 1090/2021, publicată în M.O. nr 962/07/10/2021, art.1, pct.6 din Anexa 3
„Arcul de Triumf”, mult timp cu porțile închise
GSP a întrebat oficial la MTS de ce nu se pot disputa meciuri pe arena Arcul de Triumf, iar răspunsul, oferit după 4 săptămâni, a fost unul halucinant: „Imobilul nu este încă înregistrat în inventarul bunurilor din domeniul public, proiectul de act normativ se află pe circuitul de avizare interministerială” - detalii, AICI.
Un stadion care a costat 37 de milioane de euro, la care panglica a fost tăiată acum 10 luni și care a găzduit deja un meci de rugby, în urmă cu 3 luni, a stat multă vreme cu porțile închise. Asta deși au existat sau există solicitări oficiale din partea a 4 formații pentru a juca acolo: FCSB, Rapid, Dinamo și naționala de tineret a României.
Citește mai multe știri de actualitate:
Încă un titular s-a „rupt” înainte de Germania - România » Înlocuitorul, anunțat