SPORTURI  »  RUGBY  »  PROPUNERE

Propunere-șoc! Federația vrea să unească primele două eșaloane » Cum va arăta SuperLiga

Federația Română de Rugby dorește comasarea primelor două eșaloane. S-ar crea astfel o SuperLigă cu 16 echipe la start.
Federația Română de Rugby dorește comasarea primelor două eșaloane. S-ar crea astfel o SuperLigă cu 16 echipe la start.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 21:09 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 22:58

Federația Română de Rugby dorește comasarea primelor două eșaloane. S-ar crea astfel o SuperLigă cu 16 echipe la start.

Reprezentanții cluburilor din SuperLigă și din Divizia Națională de Seniori se vor întâlni în luna noiembrie a acestui an pentru a aproba înființarea noii SuperLigi. În acest moment, primul eșalon are doar 6 formații la start. 

Federația Română de Rugby unește primele două ligi

„În prezent la nivelul celor două eşaloane valorice, SuperLiga şi Divizia Naţională de Seniori, participă un total de 16 echipe. Repartizarea acestora în momentul de faţă este disproporţionată, numărul de partide disputate de echipele din SuperLigă, primul eşalon valoric, fiind prea mic pentru o competiţie rezervată primului eşalon valoric. 

Astfel propunerea noastră este ca cele 16 echipe să participe într-o singură competiţie, SuperLiga", se arată în comunicatul Departamentului de Competiţii.

Revoluția în rugby-ul românesc

Departamentul de Competiții al Federației Române de Rugby a făcut precizări și în legătură cu modul în care noua SuperLigă ar urma să se desfășoare.

În sezonul regulat, cele 16 formații vor fi împărțite în două grupe, pe criterii regionale. Se vor disputa 7 etape, fiecare formație urmând să joace câte un meci împotriva celorlalte, fără retur. 

Primele 3 clasate din fiecare grupă se vor califica în play-off. Acolo se va juca un campionat complet, tur-retur, urmat de semifinale și finale. 

În play-out lucrurile sunt mai simple. Vor exista 9 etape, fără retur, în urma cărora va fi stabilit un clasament final. 

Cum arată acum primele două eșaloane din rugby-ul românesc

Cine participă acum în primul eșalon: CSA Steaua Bucureşti, CS Dinamo Bucureşti, CS SCM Timişoara, CSM Ştiinţa Baia Mare, CS U Cluj, ACS Tomitanii Constanţa.

Echipele din al doilea eșalon: CS Năvodari, CS Ştiinţa Petroşani, CSU Alba Iulia, CSUAV Arad, CSM Bucovina Suceava, RC Bârlad, RC Gura Humorului, CSM Galaţi şi RC Griviţa Bucureşti

Citește și alte știri din sportul românesc: 

FOTO România, victorie la debutul în preliminariile pentru Euro 2022 » Cine s-a remarcat în absența Cristinei Neagu

VIDEO Mesajul în limba română al Emmei Răducanu pentru fani » Și-a anunțat prezența la Transylvania Open

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (14)
titiduru22
titiduru22  •  06 Octombrie 2021, 21:32

Semn ca rugbiul e pe moarte , sunt curios cati jucatori legitimati mai exista prin RSR ?

nelu.faget
nelu.faget  •  06 Octombrie 2021, 21:31

Poate și Burleanu face așa ca să țină Mimao în liga 1

trink
trink  •  07 Octombrie 2021, 04:06
Postat de ticbic pe 06 Octombrie 2021, 23:24

Ai dreptate! Rugby-ul este un sport care-mi place si totdeauna l-am vizionat cu interes. La fel de interesat am fost si de hockey, de volei, de polo sau de baschet; de handbal nu mai vorbesc! Din pacate, in federatiile respective s-a gasit cate un "Talpan" care sa puna toate aceste sporturi pe butuci. Adevarat, placerea iubitorilor de sport a ramas inca pentru aceste discipline ajunse in paragina uitarii... insa, daca la un meci din prima liga de rugby se aduna doar 78 de spectatori, la un pret de 5 lei pe bilet, pe o arena noua de 32 de mii de locuri, atunci avem o problema. Sau, mai bine zis, Federatia de Rugby are o problema. Sau, clubul din Ghencea are o problema. In Anglia, un club de rugby din liga a II-a aduna pe stadionul propriu cel putin 15 mii de spectatori care platesc in medie 20 de lire pe bilet! Despre asta vorbim!

vorbim de cultura ... ? aia merg la meci sa socializeze nu sa se smardoiasca! pretul unui bilet echivaleaza la 2 pachete de tigari ca sa zic asa 20 de lire mai putin de 2 ceasuri de munca pt doua ceasuri de relax...... ai nostri vezi ddb sold out in pandemie si acum abia se regasesc 500 de cocalari in tribuna!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează