SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Ilie Năstase: „O să ajut tenisul din umbră”

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2008 00:00

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, a declarat, marţi, la finalul audierii în Comisia de sport din Senat, că o să se mai gândească dacă revine asupra demisiei din funcţie, pentru că nu doreşte să lase tenisul după 11 ani, şi că o să ajute "din urmbră".

"Este prima oară când sunt chemat şi nişte oameni, senatori, află despre problemele care sunt şi despre ceea ce vreau să fac în România, respectiv Academia de tenis, unde de nouă ani de zile m-am chinuit şi nimeni nu m-a băgat în seamă", a declarat Ilie Năstase, la finalul discuţiilor din Comisia de învăţământ şi sport din Senat.

Întrebat dacă se va răzgândi în privinţa demisiei de la conducerea Federaţiei Române de Tenis, Năstase a spus: "O să mă gândesc. Bineînţeles că nu o să las tenisul după 11 ani aşa, să se piardă. Mai am timp să mă gândesc dar, oricum, din umbră o să ajut".

El a precizat, la insistenţele mass-media, că nu s-a decis încă dacă îşi va retrage demisia. "M-aţi luat mult prea repede. Aici am discutat problema de la Sibiu. Mai daţi-mi timp, vă rog”, a cerut Ilie Năstase.

Acesta le-a declarat membrilor Comisiei de sport din Senat că demisia sa a venit ca urmare a informaţiilor apărute în presă cu privire la implicarea sa în gestionarea fondurilor Federaţiei pentru organizarea Cupei Davis de la Sibiu.

Ilie Năstase a ţinut să menţioneze că niciodată nu s-a ocupat de bani la Federaţia Română de Tenis.

"Eu sunt cel mai mare cerşetor din lume. Eu mă duc la toată lumea şi cer bani. Am adus două milioane de euro şi nimeni nu mi-a mulţumit pentru aceşti bani. Cum puteam să iau eu bani de la Federaţie şi să îi şi cheltuiesc", le-a spus Năstase senatorilor.

În opinia lui fostului tenisman, evenimentul de la Sibiu a fost organizat "ca lumea" şi a fost deranjat enorm de faptul că a apărut pe prima pagină a ziarelor numele său.

"Eu fac efortul pe care îl fac, îmi iau din timpul pe care îl am, pentru că sunt patron a două radiouri. După mine, o hotărâre de Guvern reprezintă o lege. De asta sunt supărat mai mult. Eu vreau să continuu, dar dacă nu mă lasă, atunci înseamnă că nu are rost să mă mai duc. Am doi copii mici, mă ocup şi eu de familia mea", a mai spus el.

Soţia fostului tenisman, Amalia Năstase, a declarat, la rândul ei, la finalul audierilor din cadrul Senatului, că revenirea asupra deciziei de demisie este "problema" lui Ilie Năstase.

"Este problema lui, decizia lui. Problema mea este imaginea lui Ilie, şi o să încerc să aibă o imagine cât mai bună", a spus Amalia Năstase.

El a precizat că va încerca să schimbe percepţia mass-media asupra soţului ei.

"O să încerc să îl fac mai puţin hoţ, mai puţin cerşetor, mai puţin ceea ce este numit în presă", a adăugat ea, criticând informaţiile apărute în presă potrivit cărora Nicolae Ceauşescu "i-a dat lui Ilie Năstase o casă, sau că acesta cerşeşte terenuri la stat, că nu îi mai ajunge".

"Nu îi mai ajunge şi nu o să îi mai ajungă niciodată, până când nu o să facă o Academie de Tenis", a arătat aceasta.

Fostul tenisman Ilie Năstase a demisionat, în 12 februarie din funcţia de preşedinte al FRT, motivându-şi gestul prin faptul că nu mai doreşte ca numele său să fie asociat cu scandalurile de la federaţie şi prin faptul că o decizie judecătorească îl împiedică să realizeze proiectul academiei de tenis.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
 •  26 Februarie 2008, 22:25

rusine ,marlanilor ,nici peste 100 de ani nu o sa ajungeti la glezna lui NASTASE .Nu inteleg de ce publicati mesajele unor derbedei.

 •  26 Februarie 2008, 18:52

MAI BINE NASTASE SUGENE-NE PULA TOTI SA NE SLOBOZIM PE NEVASTA TA CA E BUNA DE TOT TU ESTI UN ZERO SI AI AJUNS SI SARAC VAI DE PULA TA

 •  26 Februarie 2008, 17:28

DeMaio, ai toate motivele din lume sa-l critici pe Ilie Nastase, l-ai si cunoscut nu, ca sa vezi ce caracter "infect" are! Prostule care esti prost!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează