SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Simona Halep a comentat cazul lui Jannik Sinner: „S-a judecat total diferit”

Simona Halep, foto: Imago Images
Simona Halep, foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 10:34 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 10:34

Simona Halep (32 de ani, 1135 WTA) a comentat cazul de dopaj al numărului 1 ATP, Jannik Sinner (23 de ani).

Ambii sportivi au fost implicați într-un scandal de dopaj, iar Simona Halep consideră că a fost tratată diferit față de numărul 1 mondial.

Simona Halep: „Nu mi se pare deloc corect”

Sportiva din România consideră că tenismenii ar trebui judecați la fel.

Simona Halep a comentat cazul lui Jannik Sinner: „S-a judecat total diferit”
Jannik Sinner a trecut de primul tur de la US Open după ce a pierdut setul inaugural / Sursă foto: Imago Images

„Nu cred că este vorba despre a-mi lua apărarea, ci despre ceva foarte clar și foarte vizibil. S-a judecat total diferit și eu am avut foarte mult de suferit, pentru că am așteptat enorm, ceea ce nu mi se pare deloc corect.

Și cred că toți sportivii ar trebui să aibă aceeași judecată și să fie tratați la fel, indiferent că ești numărul 1 sau numărul 200. Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat.

Nu vreau să comentez mai mult. Este un subiect pe care vreau să-l las în urmă și să-mi văd de viață în continuare, pentru că viața este frumoasă”, a declarat Halep, conform prosport.ro.

Simona Halep a fost depistată în 2022 la US Open. Sportiva din România a ieșit pozitivă la roxadustat, iar ITIA a suspendat-o pentru 4 ani, iar după un apel la TAS, iar tribunalul a decis să fie suspendată doar 9 luni. Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a fost depistat pozitiv de 2 ori în luna martie la clostebol. Sportivului i s-a permis să joace după ce a fost găsit dopat și nu a fost niciodată suspendat. Acesta a primit doar o penalizare în puncte și bani. Jannik Sinner evoluează în prezent pe tabloul principal de la US Open.

Nick Kyrgios îi ia apărarea Simonei Halep: „Jucătorii sunt judecați diferit”

Cele două cazuri de dopaj au stârnit mult haos în lumea tenisului. Mai mulți sportivi din circuit au comparat cele două cazuri printre care și Nick Kyrgios. Sportivul din Australia este și el de părere că sportivii au fost tratați inegal.

„Susțin în continuare ce am scris pe social media. Am văzut mulți prieteni din tenis care au trecut prin aceste teste doping și au fost suspendați. Am văzut jucători precum Simona Halep și Jenson Brooksby, ale căror cariere le-au fost luate. Mi se pare că mereu cazurile sunt judecate diferit, jucătorii sunt judecați diferit.

Nu am nimic personal cu Sinner. E unul dintre cei mai buni jucători din lume în acest moment. Nu pot să neg asta. Am fost testat la hotel acum două zile. Suntem testați constant. Acesta este un sport pe care l-am practicat toată viața. Dacă terenul de joc nu este același pentru toată lumea, pierzi un pic din integritatea sportului”, a declarat Kyrgios

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (4)
Dodeliniho
Dodeliniho  •  08 Septembrie 2024, 08:04
Postat de dragan pe 01 Septembrie 2024, 12:32

domnule Belivaca! se pare ca, in scoala de jurnalism ioanitoaia, singurul subiect de licenta e defaimarea Simonei Halep! un sfat, de la absolventul unei alte scoli de jurnalism: nu puneti botul-mina, tastatura, etc si etc! cu subiectul asta si-a luat si ioanitoaia adio de la meseria asta!

Ce ai nene! Băi ști care este problema, o respectăm cu toți. Dar a greșit! Și trebuia sa plătească, cu toate ca am fi vrut altceva. Pentru mine ea deja era casată în ultimul timp, și nu este de mirare sa se drogreze intenționat. După mine ar trebui să se retragă, ia bătaie și de la mine care nu am jucat niciodată. Halep a fost și nu mai este. Trezește-te! Ne pare rău că ne-a făcut mândri, dar greșelile se plătesc fie intenționate sau nu. După mine este timpul să își ia pensia și sa nu mai amăgească fani. Este prea mult, deja i-au dat ăștia voie de un an și a jucat 2 meciuri în care a pierdut. Ce mai tenismenă sa uite tenisul într-un an. Au fost și alte fete care au născut și au stat 2 ani acasă și au întrat pe teren și au bătut, halep este exact ca romanul din străinătate. Uită limba română, asa este și ea cu tenisul meseria ei. Bo uită ca asta este

monika.
monika.  •  03 Septembrie 2024, 15:38

Afara din sport, cu toti dopatii !

aname1
aname1  •  02 Septembrie 2024, 18:04

Vad comentariile ... cumva toți au uitat ca doamna Halep a fost acceptata de tribunal ca fiind dopata. Cu sau fără voia dumneaei substanță a fost în corp la concursuri. Legat de cel de-al doilea caz ... unii ar zice ca e un progres normal după cazul Halep. Realitatea e ca romanii sunt discriminați și asupriți pe planeta asta

Vezi toate comentariile (4)
Comentează