Articol de Remus Dinu - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 10:42
Simona Halep continuă să scrie istorie la ediţia din acest an de la Australian Open. Românca s-a calificat în finală după o victorie pur şi simplu dramatică cu Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7 în decisiv.
În ultimul act, Halep va juca împotriva Carolinei Wozniacki, care a trecut în această dimineaţă de Elise Mertens.
Mai jos sunt cele 3 aspecte-cheie ale victoriei Simonei Halep din meciul cu Angelique Kerber.
1. slăbiciunea devenită armă
Cândva un punct vulnerabil în jocul său, serviciul Simonei Halep a devenit una dintre principalele arme ale liderului mondial. La fel ca în precedentele partide de la Australian Open, serviciul româncei a fost la parametri maximi în meciul cu Kerber, ajutând-o pe româncă să iasă din momentele dificile pe care le-a avut pe propriul serviciu.
Halep a servit variat, extrem de bine plasat şi a surprins-o în repetate rânduri pe Kerber atunci când a ales să serveasă "pe corp".
Simona a avut un procentaj de 68% al primului serviciu, câştigând 67% din punctele jucate cu prima servă. Românca a fost mai vulnerabilă pe al doilea serviciu, unde a câştigat doar 33% din puncte.
6 aşia reuşit Simona Halep în meciul cu Kerber
2. Mindset excepţional
Imediat după ce Simona a pierdut avantajul de 5-3 din decisiv, toată lumea se aştepta ca românca să clacheze. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Simona fiind la fel de focusată în game-urile următoare, dovadă fiind cele două mingi de meci salvate pe serviciul lui Kerber.
Cu o mentalitate complet schimbată, dovadă fiind şi revenirea uluitoare din meciul cu Lauren Davis, Simona Halep a făcut re-break, a continuat să lupte şi a câştigat în final cu 9-7.
Un alt moment complicat peste care Halep a trecut cu multă uşurinţă a fost în primul set, când se afla la conducea, 5-0. Kerber a intrat treptat în joc, a luat 3 game-uri consecutive într-o manieră fulgerătoare, iar fanii româncei anticipau o cădere mentală a lui Halep. Lucru care nu s-a mai întâmplat însă la fel ca în trecut.
Psihicul de fier al româncei s-a dovedit impenetrabil şi în manşa secundă, atunci când Kerber a egalat la 3 după ce românca a condus cu 3-1. Simona nu a părut deloc afectată de pierderea avantajului şi a continuat să joace cu aceeaşi intensitate ca şi până acum, etalând un body-language care a înspăimântat-o pe Kerber.
3. Killer instinct de număr 1
O temă des abordată de-a lungul timpului în interviurile lui Darren Cahill a fost dacă jucătoarea pe care o antrenează va reuşi vreodată să dobândească instinctul animalic de care are nevoie în momentele decisive din meciurile cu miză.
Simona nu s-a pierdut aproape deloc cu firea în meciul cu Kerber şi a reuşit o serie de lovituri câştigătoare entuziasmante în momentele dificile din meci.
În thriller-ul dramatic din decisiv, Simona a fost mai agresivă ca niciodată şi a pedepsit-o pe Kerber cu zeci de lovituri direct câştigătoare nemiloase.
În meciul cu Kerber, Simona Halep a avut nu mai puţin de 50 de lovituri direct câştigătoare, o adevărată bornă pentru o jucătoare cunoscută pentru jocul ei defensiv.