SPORTURI  »  TENIS  »  WTA HONG KONG

Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6 » „Blink” și ratezi totul! Simona Halep, eliminată la Hong Kong după 63 de minute de joc

Simona Halep, în meciul cu Anna Blinkova +25   FOTO
Simona Halep, în meciul cu Anna Blinkova

Articol de , - Publicat joi, 03 octombrie 2024, 12:03 / Actualizat joi, 03 octombrie 2024 15:46

Simona Halep (33 de ani) nu a putut lega victoriile la Hong Kong, fiind eliminată în turul 2 al turneului de categorie WTA 125 de rusoaica Anna Blinkova (26 de ani, locul 78 WTA), scor 2-6, 1-6. Dubla câștigătoare de Grand Slam rămâne cu succesul din prima rundă, 6-2, 4-6, 6-4 cu Arina Rodionova.

Simona Halep revizitează zilele acestea în serie senzații altădată familiare, după o pauză îndelungată. Cea de a disputa două meciuri în zile consecutive, spre exemplu, cum s-a întâmplat acum, în turneul WTA 125 de la Hong Kong.

Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a fost învinsă categoric de Anna Blinkova
HONG KONG
Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a fost învinsă categoric de Anna Blinkova

Cronică de Luminița Paul, după Simona Halep - Anna Blinkova

În prima rundă a trecut în trei seturi de Arina Rodionova, pe care nu o mai întâlnise până miercuri, la capătul unei confruntări disputate, apoi a trebuit să se pregătească pentru un nou duel în premieră, cel contra rusoaicei Anna Blinkova.

Și tabloul s-a schimbat dramatic pentru fostul lider mondial. Începutul a fost promițător, cu un game de serviciu luptat, dar adjudecat de Simona, și un al doilea obținut la zero. Românca, absentă oficial de pe terenuri din primăvară, a desenat frumos și eficient câteva puncte în stilul său. Construind până la o finalizare convenabilă, cu dreapta sau reverul în spațiul accesibil.

Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
+20 FOTO

Blinkova a greșit mult, negăsindu-și ritmul. Rusoaica se află într-un sezon palid, dacă nu îngrijorător, cu doar 11 victorii și 25 de înfrângeri înaintea turneului din China. A venit la Hong Kong cu 8 eliminări în turul inaugural la rând, fără victorie din iunie, de la Bad Homburg.

Chiar și așa, tot este mult mai mult, imens, ca prezență competițională față de ceea ce a putut să adune Halep de când a primit verdictul revizuit de la TAS și a avut din nou dreptul să ia startul în turnee.

Pauza de luni bune și-a spus cuvântul în cazul Simonei Halep

Au apărut însă accidentările, lipsa unei forme fizice adecvate pentru efortul pe care îl presupune circuitul feminin, la orice nivel.

Acum, la Hong Kong, s-a derulat un test binevenit. Loviturile sunt acolo, în ADN, schemele la fel, lipsește rutina meciurilor. Asta pentru că, odată ce a intrat în ritm la serviciu și și-a putut dezvolta apoi execuțiile, rusoaica a preluat frâiele meciului în primul set. O forță superioară, capacitatea de a-și deschide terenul imediat după serviciu, lungime și agresivitate.

Toate acestea au dus-o spre 6-2 în actul inaugural, în timp ce dubla campioană de Grand Slam s-a scufundat la serviciu, adunând tot mai multe erori și cedându-și ultimele două game-uri. Slăbiciunea a fost mai apăsată pe a doua minge, cu o reușită de numai 33%.

Test de ambiție al Simonei Halep

Actul al doilea a pornit cu un break la zero al Annei Blinkova. Părea că Simona încă era sub vraja otrăvită a primului set. Rusoaica a consolidat la 15 pentru 2-0. După care a venit game-ul cel mai disputat al partidei, cu 19 puncte. Halep la serviciu, 0-40, câștigat până la urmă de româncă după 6 mingi de break salvate și la a patra minge în favoarea ei.

Un test de ambiție din partea Simonei. Așa s-a văzut, din acele resurse ale ei de a nu ceda moral, dar nici sportiv.

Blinkova aproape că nu a clipit însă în continuare. A mai făcut un break la zero și s-a distanțat la 4-1, apoi 5-1 cu serviciul.

Cu amenințarea plutind în aer la fiecare lovitură, fostul număr unu mondial a servit pentru a prelungi partida. Nu a izbutit s-o facă, înclinându-se cu 2-6, 1-6, în o oră și 7 minute în fața Annei Blinkova.

Pentru ea urmează un alt turneu, tot la Hong Kong, de categorie WTA 250. Și multe lucruri de pus la punct. Important însă e că a revenit pe teren și a redescoperit senzații uitate. Pas cu pas.

FINAL - Desfășurarea meciului Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6

  • 1-6, break Blinkova, și meci tranșat de rusoaică.
  • 1-5, game Blinkova: Simona se descurcă bine pe serviciul adversarei, a dus game-ul la 40:40, însă nu a putut face break-ul. Va servi acum să rămână în meci.
  • 1-4, break Blinkova: rusoaica se impune la zero pe serviciul Simonei și se pregătește să servească.
  • 1-3, game Blinkova: câteva momente bune pentru Simona, dar insuficient. Blinkova reface diferența de două game-uri.
  • 1-2, game Halep: cel mai disputat și istovitor game din acest meci. Simona a revenit de la 0:40, a trecut în avantaj, iar în cele din urmă a modificat tabela în favoarea ei!
  • 0-2, game Blinkova: jocul rusoaicei este la superlativ în aceste momente. Simona prelungește câteva schimburi, dar nu găsește loviturile decisive. La 30:15 am avut parte de un punct spectaculos, tranșat de Blinkova cu o „scurtă” de mare finețe.
  • 0-1, break Blinkova: Simona a început setul secund așa cum îl începuse pe primul. Vădit obosită, nu a câștigat niciun punct pe propriul serviciu.
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
+20 FOTO
  • 2-6, game și set Blinkova: Simona este depășită în aceste clipe, nu găsește replică la loviturile adversarei și cedează primul set cu 2-6, după numai 33 de minute de joc.
  • 2-5, break Blinkova: Simona nu se regăsește, nu își calibrează loviturile și trimite adesea în afara terenului. Blinkova servește pentru adjudecarea primului set.
  • 2-4, game Blinkova: momente slabe de joc pentru Simona, permanent în defensivă în fața loviturilor puternice ale adversarei.
  • 2-3, break Blinkova: câteva lovituri imprecise ale Simonei, iar Blinkova reușește primul break din acest meci.
  • 2-2, game Blinkova: colaps pentru Simona, care a condus cu 40:0 și a avut 3 șanse de break. Blinkova a servit mai bine, Simona a returnat rău, iar rusoaica a revenit în game, pe care l-a tranșat ulterior.
  • 2-1, game Halep: și nu oricum, ci la zero!
  • 1-1, game Blinkova: condusă cu 0:40, Simona a recuperat două puncte, ajutată și de o dublă-greșeală a adversarei, dar nu a putut egala.
  • 1-0, game Halep: Simona începe meciul cu dreptul, deși a avut emoții pe propriul serviciu. Adversara a avut o șansă de break, înăbușită de Simona, care a stat jos de multe ori, în spatele liniei de fund.
  • Ora 12:07 - Minutele de încălzire s-au încheiat. Simona va servi prima!

Jucătoarele au intrat pe teren la ora 12:00. Înaintea partidei disputate de fostul lider mondial, Gabriela Ruse a cedat pe terenul central în fața australiencei Ajla Tomljanovic, 5-7, 3-6.

Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
+20 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce se va întâmpla înainte de PAOK - FCSB » UEFA și-a dat acordul
Europa League
Ce se va întâmpla înainte de PAOK - FCSB » UEFA și-a dat acordul
Cei 8 suporteri FCSB arestați în Grecia au fost duși în fața judecătorului: ce a decis acesta
Europa League
Cei 8 suporteri FCSB arestați în Grecia au fost duși în fața judecătorului: ce a decis acesta
Detaliu curios în timpul meciului Halep - Blinkova: regizorul transmisiunii nu se putea abține!
Tenis
Detaliu curios în timpul meciului Halep - Blinkova: regizorul transmisiunii nu se putea abține!

La câți bani a renunțat Ianis Hagi pentru a fi reprimit în lotul lui Rangers

CSA Steaua sau FCSB?! » Candidatul Mircea Geoană, reacție explozivă în studioul GSP: „Eu asta aș prefera”


Comentarii (51)
Catalynn_26
Catalynn_26  •  03 Octombrie 2024, 17:45
Postat de hatinhaters pe 03 Octombrie 2024, 14:30

Rhethardoiu1e, nici nu ai idee ce vorbesti, astia ca tine ati merita sa traiti tot restul vietii in Rusia si Belarus, sa vedeti ce bine e. Acolo sigur nu va bate nimeni la cap cu "slava". Vezi Doamne, ati obosit!

Ai tu idee cum e în Rusia!? De unde!? Ai fost acolo!? Am amici care tocmai s-au întors … Vorbești tâmpenii! :-)))

Catalynn_26
Catalynn_26  •  03 Octombrie 2024, 17:27
Postat de rav410wrc pe 03 Octombrie 2024, 13:16

Ouch !! Ai reusit sa-i porti ghinion si Simonei !? :(((

Fii serios, Simonica noastră e GATA! Nu a pierdut pt ca a avut ghinion ci pur și simplu nu mai poate face față la acest nivel … :-(((

dragan
dragan  •  03 Octombrie 2024, 17:27

doamna Paul! comentariul postat de Gardalosefina n-are nicio legatura cu libertatea de exprimare! cu jurnalismul? p.s. pacat, doamna!

Vezi toate comentariile (51)
Comentează