Articol de Roxana Fleşeru - Publicat duminica, 19 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 18 iunie 2011 21:43
În 2010, Tecău şi Lindstedt cîştigau pe iarba olandeză, în 2011 ei au fost învinşi în finală de Cermak şi Bracciali
Horia şi Robert au avut parte ieri de o finală cu repetiţie. Dacă în 2010 îi învingeau la 's-Hertogenbosch pe Lukas Dlouhy şi Leander Paes, în 2011 adversarii au fost alţii. Daniele Bracciali şi Frantisek Cermak, un dublu care nu are prea multe luni în spate. Dacă italianul nu s-a afirmat prea mult la dublu, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre ceh, care avea înaintea finalei din Olanda 23 de trofee şi alte 16 finale disputate.
N-a fost o finală uşoară pentru dublul româno-suedez, care a avut un debut ezitant, cu multe greşeli care i-au şi condus pe drumul pierderii setului întîi. Însă lucrurile nu aveau să rămînă aşa. Cu picioarele în iarbă, suprafaţă care le-a adus cel mai bun rezultat al parteneriatului, finala de la Wimbledon 2010, românul şi suedezul s-au impus în partea a doua cu 6-2. Semne bune în jocul celor doi începeau să se arate. Dar semnele rele veneau de la cer. A început ploaia şi meciul a fost întrerupt. Capriciile vremii nu au durat foarte mult şi partida s-a reluat pentru a-şi consuma ultimele minute. Rămăsese de disputat doar super-tie-break-ul. Chiar dacă au reuşit să salveze două mingi de meci, Tecău şi Lindstedt au primit pînă la urmă trofeele destinate învinşilor. Cermak şi Bracciali s-au impus cu 6-3, 2-6, 10-8.
Nu e însă timp de analize, de luni începe Wimbledonul, marea provocare a sezonului, aşa cum o numeşte Horia. Dacă anul trecut se impuneau la 's-Hertogenbosch şi pierdeau la Londra, cei doi speră că anul acesta ar putea fi invers. Primul pas a fost făcut. Au fost învinşi în Olanda, iar la Londra, Horia vrea: "să fim în vîrf de formă şi să cîştigăm un meci mai mult decît anul trecut".
11.600 de dolari au primit Tecău şi Lindstedt pentru finala de la s-Hertogenbosch
5 trofee au adunat împreună Horia şi Robert, ei disputînd alte trei finale