SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

CSV 2004 Tomis Constanţa va juca pentru prima oară în Liga Campionilor

Foto: Telegraf (Constanţa)
Foto: Telegraf (Constanţa)

Articol de GSP - Publicat joi, 17 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2011 15:28

Campioană pentru prima oară în istoria clubului, titlu cucerit la finalul sezonului trecut, CSV 2004 Tomis Constanţa se pregăteşte pentru o nouă premieră. Gruparea de pe litoral va debuta peste două săptămîni în cea mai puternică întrecere europeană, Liga Campionilor.

Sorţii nu au fost însă blînzi cu echipa pregătită de sîrbul Darko Zakoci, constănţencele urmînd să se dueleze pentru o calificare istorică cu unele dintre cele mai puternice cluburi din lume, deţinătoarea Ligii Campionilor, Vakifbank Telecom Istanbul (Turcia), campioana Italiei, Volley Bergamo (Italia) şi deţinătoarea CEV, Azerrail Baku (Azerbaidjan). "Este o provocare incredibilă, pentru că se doreşte ca echipele cu mai puţină pondere la nivel material să dipară de la acest nivel. Ni s-au fixat de către Federaţia Europeană nişte trepte aproape imposibil de trecut, cel puţin la nivel infrastructurii şi trăim o mare satisfacţie prin faptul că am reuşit să obţinem permisiunea de a juca acasă, în sala de la Constanţa. Este evident că, şi calificat fiind prin prisma rezultatelor, este greu să te aşezi la masa bogaţilor. Am fost la tragerea la sorţi şi am văzut cum iese din urnă cele mai mari nenorociri pentru echipa noastră. Avem două variante, să cădem de pe un cal alb sau să ne batem de la egal cu corifeii acestui sport. Oricum, rămîne bucuria că aducem la Constanţa pentru prima oară Liga Campionilor la volei, iar constănţenii vor avea ocazia să vadă pe viu cele mai mari echipe din lume", a spus Costinel Stan, vicepreşedintele clubului.

"Am făcut eforturi pentru a duce echipa în cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa, mai ales că, spre deosebire de fotbal, noi jucăm pentru glorie. Pentru participarea în Liga Campionilor trebuie să dăm bani, nu să primim, iar acest lucru este destul de dificil, în condiţii în care sportul trece printr-o criză, iar greul cade pe umerii Consiliului Judeţean Constanţa", a adăugat preşedintele CSV 2004 Tomis Constanţa, Cristian Zgabercea, care a făcut un apel către spectatori: "Una dintre cerinţele Federaţiei Europene este să avem cel puţin 800 de spectatori la meciurile de pe teren propriu, motiv pentru care am decis să lăsăm intrarea liberă. Dacă vom fi amendaţi pentru că nu s-a îndeplinit această condiţie, nu vom mai înscrie echipa în ediţiile viitoare ale cupelor europene".


Optimism măsurat
În ciuda numelor adversarelor, fetele lui Darko Zakoci nu se teme şi speră într-o comportare onorabilă. "Suntem într-una dintre cele mai grele grupe din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Am destulă experienţă la acest nivel şi ştiu că nu joacă bugetele sau numele. Este loc de surprize, dar plecăm din postura de outsideri. Din păcate, am pierdut mult timp, pentru că au fost şi acţiunile echipei naţionale, dar sper să avem lotul definitivat cu o săptămînă înaintea debutului competiţiei. Nu prea am jucat meciuri amicale, astfel că nu ştim exact ce forţă avem", a spus antrenorul Darko Zakoci. "Nu avem o grupă accesibilă, însă ne-am propus să practicăm un volei de calitate şi să atragem publicul la sală. Sperăm să avem o echipă cât mai omogenă şi să fim în formă maximă la ora primului meci", a completat căpitanul Claudia Gavrilescu. "Este o grupă extrem de puternică, cu grupări foarte potente financiar, dar nu banii joacă pe teren. Ne bucurăm că s-a strâns toate componentele lotului, putem să formăm o echipă competitivă şi dorim să ieşim cu fruntea sus din această grupă", a adăugat veterana Elena Butnaru.

Programul meciurilor
29 noiembrie, ora 19.00: cu Azerrail Baku (acasă)
8 decembrie, ora 19.30: cu Vakifbank Telecom Istanbul(în deplasare)
13 decembrie, ora 19.00: Volley Bergamo (acasă)
22 decmbrie, ora 20.30: Volley Bergamo(în deplasare)
10 ianuarie, ora 19.00: Vakifbank Telecom Istanbul (acasă)
17 ianuarie, ora 19.00: Azerrail Baku(în deplasare)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
Superliga
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
„Don Juan” Florin Bratu i-a dat replica lui Dorinel Munteanu, după atacul din GSP.ro: „M-a jignit!”
Superliga
„Don Juan” Florin Bratu i-a dat replica lui Dorinel Munteanu, după atacul din GSP.ro: „M-a jignit!”
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT
Europa League
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează