FOTBAL  »  Superliga  »  EURO 2008 / ANGLIA - CROATIA 2-3

Executat!

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 noiembrie 2007 00:00

McClaren nu mai e selectionerul Angliei! A fost dat afara! Locul 3, dupa Croatia si Rusia, Euro disparut, 1,5 miliarde pierderi estimate, o catastrofa in Marea Britanie. Cine sa-l ierte, cind n-a reusit nici macar un egal pe Wembley, cit avea nevoie pentru calificare?

La conferinta, McClaren a bravat: "Nu ma intrebati daca plec. Nu demisionez". Daca renunta, nu mai primea compensatii! Nu voia. Astepta sa fie debarcat.

Ceea ce s-a si intimplat. In culise, s-a aflat ca, la citeva ore dupa meci, directorul executiv al federatiei luase decizia. Brian Barwick acceptase sa-i plateasca lui McClaren 3,5 milioane de euro, numai sa scape de el. Ii anulase si biletul de avion spre Durban, Africa de Sud, unde acesta trebuia sa asiste duminica la tragerea la sorti pentru CM 2010.

Ieri dimineata, Comitetul Executiv al forului insular s-a reunit intr-o sedinta extraordinara. Era insa o intilnire pur formala. "A fost o hotarire unanima", a dezvaluit Barwick, oficializind demiterea selectionerului: "Sa ratezi Euro e inacceptabil". Acelasi Barwick si-a cerut scuze fanilor: "Am gresit cind l-am numit pe McClaren in 2006".

"Nu avem un drept divin sa jucam la marile turnee, dar nu ne asteptam sa ratam Euro"
Geoff Thompson, presedintele FA

3,5 milioane de euro a primit Steve McClaren de la federatia engleza, ca o compensatie pentru demitere

16 luni a stat McClaren pe banca "nationalei" Angliei, cel mai putin dintre toti selectionerii insulari

5 infringeri a suferit Anglia in 18 meciuri cu McClaren selectioner

1994 este anul in care Anglia a ratat ultimul mare turneu final, Mondialul din SUA

"Anglia e gluma Europei"
Presa britanica s-a intrecut in ironii la adresa lui McClaren si a jucatorilor sai. The Sun a gasit imaginea perfecta pentru "nationala" Angliei: o minge sparta. si taie: "Patetic, insipid, fara coloana, la gunoi cu voi. Sintem gluma Europei!". Iar Daily Mirror a titrat: "Imi iau gitul", "sinucigasul" fiind McClaren, numit "un impostor supraevaluat" de Daily Mail, care comenteaza: "Surclasati la inteligenta". Pentru The Independent, "Anglia a fost abjecta", iar The Times da verdictul: "Fotbalul nostru e prost". Daily Star are totusi o speranta: "Fotbalistii sint o adunatura de invinsi. Dar fetele noastre lovesc plasa".

Mourinho sau O'Neill?

A inceput vinatoarea noului selectioner. La casele de pariuri, favoriti sint portughezul Jose Mourinho si nord-irlandezul Martin O'Neill. Ambii doriti enorm de federali. Pe lista se mai afla olandezul Hiddink, selectionerul Rusiei, brazilianul Scolari, pe banca Portugaliei, dar mari sanse are si italianul Capello, atras de idee: "Ar fi o provocare extraordinara. si ar veni la timp. Am 61 de ani". The Independent il ia in calcul si pe Sven Goran Eriksson (Manchester City), fostul selectioner: "Intoarce-te! Ti se va ierta totul!".

"Treziti-va!"
Selectionerul croatilor, Slaven Bilici, i-a intepat si el pe insulari. "Nu mi-a venit sa cred cind am vazut in ziarele britanice ca nici un jucator croat n-are loc in formula de baza a Angliei. Treziti-va! Ai vostri nu sint deloc formidabili", a declarat Bilici, in timp ce cotidianul Sportske Novosti ii elogiaza pe internationali: "I-au invatat fotbal pe inventatorii acestui sport".

"Ruleta ruseasca"
Guus Hiddink, care a condus Rusia spre turneul final, fapt confirmat dupa 1-0 in Andorra, a declarat: "Nu credeam in miracole. Dar iata-ne la Euro! Am cistigat biletul calificarii la ruleta ruseasca". Presa moscovita are un singur titlu: "Multumim, Croatia!".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close