FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE DINAMO

Ioan Andone: "Liga Campionilor e trauma mea!"

Articol de GSP - Publicat luni, 28 iunie 2010 00:00

Ioan Andone a vorbit pentru cititorii Gazetei despre problemele de la Dinamo, dar şi despre visul de a merge cu roş-albii în grupele Champions League.

- Domnule Andone, sînteţi mulţumit de felul cum decurge pregătirea?
- E bine. Băieţii sînt puţin obosiţi, dar n-avem ce face, că primul meci din Europa League vine repede. Aştept întăriri pe mai multe posturi. Aş mai dori un portar, un fundaş stînga şi un mijlocaş stînga.

- Aveţi şi ceva nume?
- Sîntem lansaţi pe pista argentiniană. Am văzut acolo cîţiva jucători de prima ligă, tineri şi talentaţi.

"Pentru Zicu ar fi bine să plece"
- Oferte pentru jucătorii din lot aveţi?
- Sînt ceva discuţii cu Hercules pentru Zicu şi Pulhac. Să vedem, încă n-au trimis nici o ofertă clară.

- Adrian Cristea mai pleacă?
- Nu, am vorbit chiar eu cu domnul Walter şi i-am explicat că nu-l las la U Cluj.

- El a zis că nu mai vrea să stea. Îl puteţi motiva?
- E greu, dar o să-l chinui puţin, n-am ce să-i fac. Păcat de calităţile lui, nu şi le-a pus în evidenţă cum ar fi trebuit pînă la vîrsta asta.

- Dar pe Zicu îl puteţi reactiva?
- La Ianis e altceva. El trebuie să schimbe colectivul, să plece în străinătate, relaţia cu fanii nu ştiu dacă se mai poate repara.

"E presiune mare pe mine"
- Garat şi Helder cum vi se par?
- Juan caută să se acomodeze, a jucat 4 ani în Elveţia, are experienţă. La Helder e diferit, are deja un an în România, e mai uşor pentru el să se integreze.

- Va fi greu să luaţi titlul din primul an?
- La Dinamo trebuie să faci ceva deosebit, să iei campionatul, măcar locul secund sau Cupa. E presiune mare pe mine, nu trebuie să dezamăgesc. Pînă acum ne băteam cu Steaua la titlu, acum sînt 6-7 echipe care trag la primul loc.

- De cine vă temeţi cel mai mult?
- Ooo, sînt multe echipe tari! Timişoara de vreo doi ani se bate pînă în ultima clipă la titlu, Vasluiul construieşte de 3-4 ani, iar acum şi-a adus un antrenor foarte bun. Unirea are şi ea lot bun, dar să nu uităm Clujul şi Rapidul! E o provocare mare pentru mine să readuc titlul în Capitală după ce l-am dus în provincie, la Cluj.

- E ultimul an în care o echipă merge direct în grupele Champions League...
- Sper să reuşesc acest lucru pentru că Liga a rămas o traumă pentru mine, după ce am plecat cum am plecat de la CFR, cu puţin timp înaintea debutului fazelor grupelor.

- Anul trecut au fost ceva probleme de disciplină, s-a schimbat ceva?
- Da, s-a schimbat puţin. (rîde) În bine, zic eu.

- Cum a fost cu plecarea lui Adrian Cristea de la Săftica pentru a se întîlni cu Bianca?
- Am discutat cu el pe această temă, i-am spus şi lui că nu mai e un copil să facă gesturi d-astea. Cred că aveau ceva de povestit şi nu a mai avut răbdare. :)

"Iert doar o dată"
- Le confiscaţi laptopurile şi telefoanele noaptea?
- Îi las, dar trebuie să fie totul civilizat. Le-am şi spus că seara pot citi o carte, sta pe internet, ce vor ei, dar totul are o limită.

- Vă supăraţi rău pe ei dacă greşesc?
- Nu sînt răutăcios, nu ţin supărare. Accept o greşeală din partea jucătorilor, dar să fie motivată, pe a doua nu o mai accept.

- Cum aţi fi procedat, dacă eraţi antrenor cînd jucătorii au fugit din cantonamentul de la Cluj?
- Nu cred că fugeau. Trebuie să ai dialog cu ei şi totul se rezolvă.

"Dinamo nu se susţine din faţa calculatorului"
- Au fost jucătorii alintaţi de conducere?
- Probabil că au fost, dar sigur n-o să mai fie, vă garantez! Au fost cam liberi o perioadă, Dinamo e în centru, aproape de Dorobanţi, iar asta tentează. Se vor schimba lucrurile.

- Cu liderii de galerie aţi apucat să vorbiţi?
- Deocamdată nu, dar ne vom întîlni. E dezolant ca pe stadion să fie 3.000 de oameni, iar restul să stea pe internet. Dinamo nu se susţine din faţa calculatorului.

"Cînd iei titlul eşti invidiat. S-a spus şi despre mine că am cîştigat cu arbitrii, dar nu poţi să iei un campionat doar cu arbitrii, pur şi simplu n-ai cum"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Mă opreşte lumea pe stradă şi mă felicită că m-am întors. E o satisfacţie mare, astfel de lucruri îmi dau putere să lupt pentru un nou titlu în Ştefan cel Mare"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"La arabi a fost OK, dar în Bulgaria am văzut că se poate şi mai rău decît la noi. Am făcut o greşeală mare că m-am dus la ŢSKA, acolo sînt multe lucruri curioase"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Fără fotbal aş fi fost constructor!"
Andone e mîndru că a ales o carieră fotbalistică, însă spune că nu i-ar fi fost ruşine nici cu meseria pe care urma să o aibă dacă nu s-ar fi îndreptat spre dreptunghiul verde: "În '78-'79 am dat la Facultatea de Construcţii, mi-ar fi plăcut să construiesc ceva şi să spun: «Uite, domne, eu am conceput asta!» Dacă nu mă apucam serios de fotbal, probabil că acum eram inginer".

Precauţie cu Lankaran
"Fălcosul" a urmărit-o la lucru, într-o partidă de verificare, pe Hazar Lankaran, posibila adversară din Europa League. "Eu cred că ei se vor califica, vor trece fără probleme de Olimpia Bălţi. Azerii au o echipă bună, o apărare solidă şi doi brazilieni mingicari, plus un atacant de culoare masiv, de 1,90 metri. Trebuie să fim atenţi! O problemă va fi şi drumul spre Lankaran, Neaga mi-a spus că avioanele decolează spre oraşul ăsta doar miercurea, deci ne va trebui un charter", a declarat antrenorul "cîinilor".

Fotbal şi în familie
Andone are o căsnicie de succes, recent sărbătorind 25 de ani de la căsătoria cu soţia sa, Simona. "Îi place şi ei fotbalul, nu m-a sfătuit însă niciodată ce să fac pe plan sportiv. Acum a început să-şi dea şi ea cu părerea. I-am şi zis: «M-ai lăsat în pace 25 de ani şi acum ai idei despre fotbal!». Şi fi-miu e maniac cu fotbalul, tuturor ne place sportul, aşa că n-au fost niciodată probleme", a zis Ando.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Superliga
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună
Superliga
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
sdoru
sdoru  •  28 Iunie 2010, 14:13

Andone atunci tine cont de posibilitatile de exprimare ale jucatorilor in teren!!!Lasa sentimentalismele deoparte!!!vrem performanta!!!nu vopsiri de jucatori plafonati!!!afara cu zicu,pulhac,moti,margaritecu,niculescu,ad cristea etc,,,,!!!VREM SERIOZITATE,DEVOTAMENT SI DISCIPLINA!!!NU NE INTERESEAZA VIATA PRIVATA A JUCATORILOR ATATA TIMP CAT EI DAU RANDAMENT POZITIV CAND INTRA IN TEREN!!!!!!

mingejabulani
mingejabulani  •  28 Iunie 2010, 12:07

Vand celebra minge Jabulani de la wc 2010 Africa de Sud (originala sau replica-140ron).Se distribuie prin curierat in toata tara.Pentru detalii si actualizari de preturi, va rugam mail la [email protected] sau 0749812702.

crs_fcd
crs_fcd  •  28 Iunie 2010, 11:03

stai calm in banca ta... toti incearca sa se bage in seama aiurea.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează