FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Verdictul lui Gigi Neţoiu este drastic pentru primăvara 2011: "Cîinii n-au nici o şansă la titlu!"

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2010 00:00

Gigi Neţoiu, fostul acţionar al lui Dinamo, a mărturisit ieri că nu vede un reviriment notabil al roş-albilor în prima parte a anului viitor.


- Domnule Neţoiu, ce şanse credeţi că are Dinamo la titlu?
- Cred că nici una! Zero la sută şanse.

- De ce?
- Aşa zic eu. Nu vedeţi ce probleme financiare are clubul? Ce şanse să aibă cînd bate colapsul la uşă?! Anul acesta, în nici un caz, nu văd nici o şansă ca să fim campioni. Eu am tot spus de 4-5 ani că fără o strategie clară nu se va face performanţă în veci. Dar îmi bat gura degeaba.

- Riscă Dinamo să falimenteze?
- Riscă să-i fie greu pe linia de plutire dacă oamenii de acolo nu fac un plan realist de redresare. Ştiu ei mai bine, le-am spus de nenumărate ori.

"Niculae nu va investi la Dinamo"
- Credeţi că Ioan Niculae şi Ionuţ Negoiţă vor veni ca investitori în Ştefan cel Mare?
- Ştiţi ce diferenţe mari sînt între vorbe şi fapte?

- Ei aşa susţin.

- Eu mi-aş dori ca ei să bage bani la Dinamo, dar sînt sceptic. Din ce ştiu eu, Ioan Niculae nu va investi sigur în Ştefan cel Mare! E greu să finanţezi Dinamo şi să ai performanţe, mai ales pe criza asta. Eu aş fi de acord ca şi suporterii să fie acţionari. De exemplu, la Craiova, în oraş, sînt vreo 100.000 de fani. Să vină fiecare cu 2 lei, cu 5 lei şi să primească acţiuni în schimb. Aşa şi la Dinamo, la cîte sute de mii de suporteri are clubul, se pot cîştiga bani frumoşi care să fie investiţi în grupare.

- Mai luaţi în calcul să finanţaţi echipa din Ştefan cel Mare?
- Deocamdată nu. Atît timp cît sîntem luaţi peste picior de organele de stat şi ne poartă prin tribunale cu transferurile ca pe ultimii oameni, în timp ce bandiţii scot bani din ţară şi nu-i întreabă nimeni de sănătate, de ce aş mai băga bani în fotbal?

- Dacă va fi să reveniţi totuşi, unde veţi investi?
- Am doar două cluburi de suflet: Dinamo şi Universitatea Craiova.

"N-o să ţin vreodată cu Steaua"
- De ce aţi însoţit Steaua la Napoli?
- Ca turist de lux.

- V-a părut rău de insuccesul rivalei?
- Mi-a părut rău pentru fotbalul românesc. Cînd ieşim afară, trebuie să fim români. O să vedeţi ce rău ne va fi din 2012 cînd nu va mai merge direct nici o echipă în grupele Champions League. Din vara viitoare, dacă nu se întîmplă vreo minune, vor fi din ce în ce mai puţini bani în fotbalul românesc.


"Sînt puţine echipe care respiră financiar: Timişoara şi FCM Tîrgu Mureş, care au sprijinul primăriei, Pandurii, la ei banii vin din altă parte, şi Oţelul, care se mai sprijină cu ce primeşte de la Mittal"
Gigi Neţoiu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
calinescu_
calinescu_  •  23 Decembrie 2010, 09:55

COMANDANTUL ESTE OMUL CARE AR MAI PUTEA SALVA PE DINAMO !!!! EL ESTE PRIETEN CU FRATII DAR NU ESTE ZDREANTZA LOR PRECUM BORCEA SI ANDONE !!! ESTE UNS CU TOATE ALIFIILE SI ESTE SINGURUL CARE POATE SA READUCA NORMALITATEA LA CLUB .....!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close