SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ARGENTINA-ROMÂNIA 3-0

Din nou la baraj! Argentina ne-a eliminat din turul 1 al Cupei Davis

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 martie 2011 19:18

România aştepta primul punct din întîlnirea de Cupa Davis în cea de-a doua zi. "Dublul" format din Horia Tecău şi Victor Hănescu nu a putut face faţă perechii formate din Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank, pierzînd în 3 seturi, 2-6, 6-7, 1-6.

Mîine se vor disputa ultimele două jocuri de simplu, pe sistemul cel mai bun din trei seturi.

România aştepta primul punct din întîlnirea de Cupa Davis în cea de-a doua zi. "Dublul" format din Horia Tecău şi Victor Hănescu nu a putut face faţă perechii formate din Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank, pierzînd în 3 seturi, 2-6, 6-7, 1-6.

Mîine se vor disputa ultimele două jocuri de simplu, pe sistemul cel mai bun din trei seturi.

ZIUA DOI

Horia Tecău/Victor Hănescu-Juan Ignacio Chela/Eduardo Schwank 2-6, 6-7, 1-6

SET I: 1-2, 2-4, 2-6

Meciul a debutat sub semnul echilibrului. Ambele perechi şi-au cîştigat game-urile pe propiul serviciu pînă la scorul de 3-2, cînd argentinienii şi-au creat trei şanse de break şi au fructificat-o pe ultima. Seria cîştigătoare a lui Chela şi Schwank a continuat pînă la finalul setului. Cei doi sportivi au mai cîştigat un game pe serviciul românilor şi preluat conducerea cu 6-2.

SET II: 2-2, 3-3, 5-4, 6-7

Chiar dacă în setul doi nu s-a făcut nici un break, argentinienii au avut două şanse de a se detaşa, însă românii au reuşit să menţină echilibrul. Tecău şi Hănescu au preluat conducerea în acest act după ce au cîştigat la zero game-ul pe serviciul adversarilor. În game-ul următor, Chela şi Schwank au restabilit egalitatea. La scorul de 5-4, românii au ajuns în posibilitatea de a servi pentru meci, însă adversarii au făcut din nou rebreak. Setul a fost decis în tie-break. Argentinienii au profitat de greşelile neforţate ale celor doi români, şi-au creat şase posibilităţi de break, reuşind să o fructifice pe ultima.

SET III: 0-3, 1-4, 1-6

Argentinienii au început perfect de-al treilea set, cu două break-uri. Aceste două reuşite le-au fost suficiente pentru a obţine o victorie în minimum de seturi care le-a adus ultimul punct necesar pentru victoria Argentinei în confruntarea cu România.

****

Argentina a condus cu 2-0 în întîlnirea cu România după prima zi a întîlnirii din primul tur al grupei mondiale din cadrul Cupei Davis. David Nalbandian şi Juan Monaco au adus primele puncte, ambii jucători obţinînd victoriile după partide de patru seturi.

David Nalbandian- Adrian Ungur 6-3, 6-2, 5-7, 6-4

Confruntarea dintre cele două echipe a debutat cu partida dintre David Nalbandian şi Adrian Ungur. Deşi a jucat accidentat, fostul număr trei în clasamentul ATP, nu a renunţat şi, datorită maturităţii de care a dat dovadă în momentele cheie ale meciului, s-a impus cu 6-3, 6-2, 5-7, 6-4, la finalul a peste trei ore de joc.

"Dacă ar fi fost un turneu ATP, aş fi abandonat în al doilea set. Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere. M-am simţit rău. Am început normal, dar la finalul primului set a fost foarte rău. De fiecare dată când mă mişcam mă durea, am suferit tot meciul", a declarat Nalbandian, care nu şi-a putut ţine lacrimile la finalul meciului cu Ungur.

În primul set, echilibrul dintre cei doi sportivi s-a menţinut pînă la scorul de 4-3, cînd argentinianul a reuşit să facă break şi să se desprindă. Chiar dacă a avut şapte şanse de a restabili egalitatea, Adrian Ungur nu a fructificat nici una din aceste oportunităţi şi a pierdut setul cu 6-3.

David Nalbandian a reuşit să se detaşeze încă de la început în cel de-al doilea act. Argentinianul a convertit două mingi de break, suficiente pentru a-şi mări avantajul la 2-0.

Cel de-al treilea act s-a aflat sub semnul echilibrului. În cel de-al şaselea game, Adrian Ungur a avut trei şanse de a se prelua conducerea, însă nu a valorificat nici una. Pînă la scorul de 5-6, ambii jucători şi-au cîştigat game-urile pe propriul serviciu, Nalbandian a servit pentru a trimite setul în tie-break, dar românul a reuşit să profite de greşelile adversarului, a făcut break şi a cîştigat setul cu 7-5.

Argentinianul a început cel de-al patrulea set cu un break. Avantajul pe care şi l-a creat încă din debut i-a fost suficient pentru a se impune cu 6-4 şi pentru a cîştiga partida.

STATISTICI

Procentaj primul serviciu
Nalbandian 65%
Ungur 65%

Mingi de break convertite
Nalbandian 4/16 - 25%
Ungur 1/11 - 9%

Total puncte cîştigătoare
Nalbandian 142
Ungur 119

Greşeli neforţate
Nalbandian 75
Ungur 85

Juan Monaco-Victor Hănescu 7-6, 1-6, 6-1, 6-1

Cel de-al doilea meci al zilei i-a adus faţă în faţă pe Juan Monaco şi Victor Hănescu.


Sub privirile a peste 10.000 de spectatori, cei doi jucători au oferit un prim set echilibrat care a fost decis la tie-break, în favoarea lui ”Pico”. Argentinianul a profitat de greşelile neforţate ale românului şi, după ce a şi-a creat patru mingi de break, a fructificat-o pe ultima şi a preluat conducerea.

A urmat un set secund în care Hănescu a dominat jocul şi, datorită celor două break-uri reuşite, s-a impus categoric, cu 6-1. Însă seria cîştigătoare a românului a fost înăbuşită de jocul perfect al argentinianului pe care l-a arătat în următoarele două seturi. Profitînd şi de numeroasele greşeli comise de Hănescu, Juan Monaco a încheiat partida cu un dublu 6-1 şi a adus cel de-al doilea punct Argentinei.

"Este o bucurie imensă. Meciul cu Hănescu nu a fost deloc uşor", a declarat Monaco. ”Mîine, Schwank şi Chela vor da totul că să cîştige. Va fi o partidă dificilă. Copiii sînt gata să lupte pînă la capăt”, a adăugat acesta.

STATISTICI

Procentaj primul serviciu
Monaco 62%
Hănescu 71%

Mingi de break convertite
Monaco 5/6 - 83%
Hănescu 3/6 - 50%

Total puncte cîştigătoare
Monaco 112
Hănescu 88

Greşeli neforţate
Monaco 45
Hănescu 58


Sîmbătă e ziua partidei de dublu, iar duminică primii jucători ai fiecărei echipe, Victor Hănescu pentru România, respectiv David Nalbandian pentru argentinieni, se înfruntă în prima partidă. Ultima zi va fi încheiată de meciul disputat între Juan Monaco şi Adrian Ungur.

Andrei Pavel şi jucătorii români visează frumos, dar argentinienii susţin că ei sînt favoriţi, deşi au unele probleme medicale.

Argentina-România 2-0
Parque Roca, Buenos Aires, Argentina
zgură

Vineri, ora 16:00 (în direct TVR2)
David Nalbandian-Adrian Ungur 6-3, 6-2, 5-7, 6-4
Juan Monaco-Victor Hănescu 7-6, 1-6, 6-1, 6-1

Sîmbătă, ora 16:00 (în direct TVR2)
Juan Ignacio Chela/Eduardo Schwank-Victor Hănescu/Horia Tecău

Duminică ora 16:00 (în direct TVR2)
David Nalbandian-Victor Hănescu
Juan Monaco-Adrian Ungur


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Liga 2
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (27)
popadan
popadan  •  05 Martie 2011, 18:42

Mai bine nu ne-am inscrie in Cupa Davis cu ametitii astia. Jucator mai neputincios ca hanescu inca n-am vazut. Nici macar nu stiu servi. Dubla greseala dupa dubla greseala. Chiar in halul asta am ajuns? O echipa de pampalai nu altceva.....Nulitati cu "N" mare. Nasty si Tiriac ii spulberau pe argentinieni cu de treiori 6-0. Rusine sa va fie. Du-te hahanescule si joaca pt tine, lasa echipa de Cupa Davis....lasa-ne...Cum isi dadeau coate argentinienii dupa meci....Suntem de rasul curcilor. Mai bine selectam jucatori tineri ce vor sa se afirme, chiar daca picam in cel mai de jos esalon, decat sa rada ca acum,niste argentinieni mediocri si fara valoare....Ametiti si drogati,asta am vazu

emil72
emil72  •  05 Martie 2011, 18:01

Hanescu e ZERO ABSOLUT. IN FATA FACE FIGURATIE. NASCUT PIERZATOR

diss
diss  •  05 Martie 2011, 16:38

Sa credem in baieti si sa ii sustinem pana la capat! In tenis nu se stie niciodata! Uite eu cand scriu aceste randuri argentinienii au 5-2 in primul set dar eu tot nu mi-am pierdut speranta!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează