SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SPANIEI

Turul Spaniei începe azi » Froome: "Nu mi-e frică de Contador!"

Chris Froome în fața lui Cadel Evans și Bradley Wiggins (foto: reuters)
Chris Froome în fața lui Cadel Evans și Bradley Wiggins (foto: reuters)

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 18 august 2012 09:12

Aflat pentru prima oară în postura de lider al echipei Sky, britanicul Chris Froome se vede nevoit să lupte cu cel mai mare ciclist al ultimei generaţii, spaniolul Alberto Contador, proaspăt revenit din suspendare. În vîrstă de 27 de ani, rutierul medaliat cu bronz la Olimpiadă, în proba de contratimp individual, are şansa să încheie un sezon uluitor pentru Sky şi să părăsească rolul de domestique pentru un viitor Tur al Franţei

E lupta care lasă cu gura apă pe toată lumea. Froome vs Contador. Britanicul l-a catapultat pe Bradley Wiggins spre victorie de la Paris, lăsînd permanent impresia că a fost înfrînt doar de ordinele echipei, în timp ce spaniolul se întoarce pe şosea într-un Mare Tur, avînd apetitul şi sentimentul unui om căruia i-a fost răpită mîndria. Turul Spaniei debutează în Pamplona, cu un contratimp pe echipe, după care se ascunde în munţi, de unde coboară doar la Madrid.

Într-o conferinţă de presă ţinută înainte de Turul Spaniei, Froome a vorbit despre rivalitatea cu Contador, dar şi despre eventualele atuuri sau slăbiciuni pe care le-ar putea avea. "Nu cunosc marile căţărări, dar o să o iau zi cu zi. Nu mi-e frică de Contador, dar sînt sigur că nici lui nu îi e frică de mine. Avem o muncă de făcut şi vom lupta pentru tricoul roşu. Nu ştiu ce se va întîmpla, nu am mai concurat împotriva lui. Sînt sigur că e în condiţie fizică optimă şi că va fi foarte motivat pentru victorie, avînd în vedere că e şi în ţara sa natală".

Turul Spaniei este competiţia în care Froome a făcut pasul spre un potenţial cîştigător de Mare Tur. Al doilea anul trecut, după Juan Jose Cobo, dar în faţa unui Bradley Wiggins care a explodat pe Angliru, Froome a confirmat pe şoselele din Marea Buclă că deţine arsenalul necesar pentru a învinge pe oricine în lupta la altitudine. Dar pentru a-l doborî pe Contador, unul dintre asasinii fini ai plutonului, al cincilea rutier din istorie cu toate scalpurile din Marile Tururi prinse la cingătoare, Froome ştie că are nevoie de cît mai multă atenţie şi o voinţă incredibilă.

[Începe Turul Spaniei! Alberto Contador revine pe şosea + alţi 3 favoriţi]

"Am avut cîteva zile de odihnă după Olimpiadă. Mental, mă simt puţin obosit, dar fizic ma simt foarte bine. Turul Spaniei diferă de ce s-a întîmplat în Franţa, mai ales prin numeroasele finişuri în căţărare, ceea ce va scoate la iveală foarte mulţi rutieri care atacă. Am parcurs toate Marile Tururi, dar Spania îmi place cel mai mult, aici mă simt cel mai bine".

Chris Froome vs Alberto Contador poate fi una dintre rivalităţile pe care ciclismul le poate creşte şi alimenta. În absenţa lui Andy Schleck, care a avut un sezon groaznic ce a culminat cu o accidentare la pelvis înainte de Turul Franţei, Froome poate suplini vidul de putere şi opune un chip nou în lupta pentru Marile Tururi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (6)
budur
budur  •  20 August 2012, 12:50

asteptam muntii

getott
getott  •  18 August 2012, 09:22

Cat de ignoranti sunteti toti...ca asimilati ciclismul cu dopingul. Ciclismul e un sport unde se lupta impotriva dopingului si deasta vezi atatia ciclisti dopati. In fotbal,basket,fotbal american sau hockey mai rar sau chiar deloc....

wheelwright
wheelwright  •  17 August 2012, 22:06

Nu-mi place de Froome .. E prea arogant pentru asa putine lucruri realizate pana acum. In Turul Frantei, l-a umflat mult presa, ca e foarte bun, ca l-ar distruge pe Wiggins, si deja o credea si tot facea nazuri. Reusea si el sa-i ia lui Wiggis 1 minut pe munte si pierdea minim 2 la contratimp. Daca nu pierde mult la contratimp, Contador are sanse sa-l bata. Depinde mult, foarte mult si de echipele celor doi. Aici ar putea fi avantajul lui Froome cu zmeii lui de la Sky. Oricum, ca niciodata, Vuelta pare a lua fata Turului Frantei printr-un duel mai aprig, pentru ca in Turul Frantei, am vazut o echipa (Sky) ce a sters cu toti pe jos.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează