FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, DUMINICĂ, ORA 21.30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Jandarmeria creează haos! A golit două sectoare unde se vînduseră deja bilete la Derby de România :O

Jandarmeria va asigura paza şi siguranţa la Derby de România.
Jandarmeria va asigura paza şi siguranţa la Derby de România.

Articol de - Publicat joi, 01 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 31 octombrie 2012 23:01

Oficialii Jandarmeriei Bucureşti au obligat clubul Steaua să mărească numărul locurilor de siguranţă dintre galerii, golind două sectoare unde deja se vînduseră bilete.

"Dacă aveam 100.000 de bilete pentru meciul cu Dinamo le vindeam pe toate" a fost concluzia patronului Stelei, Gigi Becali. Tichetele de acces pentru meciul de duminică seară, de pe Naţional Arena, s-au vîndut online într-un mod incredibil, cu mai bine de o săptămînă înainte de startul partidei!

Aproximativ 40.000 de bilete s-au cumpărat de pe portalul biletesteaua.ro şi deja au fost livrate, în mare parte, către cei care le-au achiziţionat. Ultimele patru mii vor fi scoase începînd de astăzi la casele de bilete de la Naţional Arena.

"Nu ne interesează ce aţi vîndut voi!"
Însă problemele au apărut abia după ce Steaua vînduse deja o mare parte dintre bilete! Jandarmeria Capitalei a comunicat oficialilor stelişti faptul că trebuie făcut un sector mult mai mare de siguranţă între fanii dinamovişti şi cei stelişti. "Se vînduseră în jur de două mii de bilete în două sectoare de pe Naţional Arena. Începuse deja livrarea acestora către suporteri, iar Jandarmeria a solicitat ca acele sectoare să rămînă libere! Lucru care nu s-a întîmplat niciodată la nici un meci care a avut loc pe Arena Naţională", au dezvăluit şefii Stelei.

Oficialii stelişti s-au opus şi au informat conducerea Jandarmeriei că în acea zonă de stadion au fost deja vîndute tichete. "Nu ne interesează ce aţi vîndut voi, noi vrem sectoarele astea libere!! Nu vrem să se bată suporteri pe stadion! Ne trebuie un perimetru mult mai mare de securitate" a fost explicaţia Jandarmeriei către organizatorii meciului.

Noroc cu sectoarele blocate
Oficialii roş-albaştri au reuşit totuşi să rezolve situaţia, deblocînd unele sectoare care erau destinate vînzării la casele de bilete. Astfel, cei peste două mii de spectatori care-şi cumpăraseră tichetele de acces vor vedea meciul din stadion, dar din alt sector faţă de cel pentru care optaseră pe Internet.

"Nu poţi să iei astfel de decizii după ce deja acele sectoare se vînduseră şi locuri în stadion pentru mutarea lor nu mai existau. S-au făcut eforturi incredibile pentru a rezolva această problemă. Norocul nostru a fost că am avut sectoare blocate pentru vînzarea acelor locuri la casele de bilete şi-am putut să-i mutăm acolo pe fani. Este incredibil ce au făcut cei de la Jandarmerie, fiindu-le frică de faptul că ar putea apărea incidente majore la acest meci", au precizat şefii din Ghencea.

Galeria Stelei solidară cu Dinamo
Prin vocea unuia din liderii săi, galeria Stelei a anunţat ieri oficial un demers în premieră: "Dacă suporterii lui Dinamo nu vor fi lăsaţi pe stadion duminică, la derby, cu bannere, portavoce şi steaguri, atunci noi vom boicota prezenţa la acest meci. Vrem să ne duelăm cu ei în condiţii egale, sper ca organizatorii să fie înţelegători". Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, spusese marţi că "nu vreau să văd la derby nici o fumigenă sau torţă, absolut nimic!". (Marius Mărgărit)

MOTIVAREA JANDARMERIEI
Contactaţi de către Gazeta Sporturilor, reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti şi-au precizat punctul de vedere în acest caz. "În urmă cu două săptămîni a avut loc o discuţie în ceea ce priveşte această partidă cu grad ridicat de risc, cu detalii referitoare la numărul de bilete care se vor vinde pentru aceast meci! Legea spune că clubul organizator nu trebuie să vîndă bilete peste 90% din capacitatea stadionului şi să faciliteze zone de siguranţă între suporterii celor două galerii pentru a nu exista incidente", au precizat oficialii Jandarmeriei.

4.000 este numărul biletelor care va fi scos la vînzare azi la casele de la Arena Naţională, începînd cu ora 10:00

1.000 de oameni vor asigura siguranţa spectatorilor la Steaua - Dinamo, record absolut la un derby în România

ALTE ŞTIRI DESPRE DERBY:

Ce forţe sînt la derby
Şeful LPF, Dumitru Dragomir, care declarase zilele trecute că nu crede că Dinamo se va înclina în faţa Stelei, şi-a mai schimbat atitudinea faţă de derby: "Nu ştiu dacă echipa "cîinilor" va rezista la două meciuri tari în doar trei zile, joi cu Pandurii, duminică împotriva Stelei". "Corleone" a precizat ce forţe sînt alocate deby-ului: "De securitate se va ocupa Mihalache, directorul general al FRF. Nedelescu va fi observator. Supervizorul arbitrilor va fi Deaconu, şeful CCA, iar eu sînt supervizor general. Nici musca nu va mişca în front!".

Steaua merge la Tribunalul Federal
În şedinţa de ieri a Comitetului Executiv al FRF s-a luat în discuţie şi punerea în aplicare a deciziei TAS în litigiul dintre FCM Bacău şi Steaua, hotărîrea tribunalului fiind că Steaua trebuie să achite grupării moldave 800.000 de euro. "Steaua a contestat decizia TAS la Tribunalul Federal de la Lausanne, în conformitate cu prevederile Codului TAS. În atare condiţii, Comitetul Executiv al FRF nu poate lua o decizie pînă la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acestei cauze", au anunţat cei din Comitetul Executiv.

15.000 de euro pentru 15 puncte
Gigi Becali a anunţat că ultimele 5 etape din tur fac parte dintr-un pachet de meciuri pentru care pune la bătaie o primă de 15.000 de euro pentru fiecare jucător. "Le-am promis cîte 20.000 pentru victorii cu Rapid, Petrolul, CFR şi Pandurii şi tot le-am dat cîte 10.000 chiar dacă au făcut şi un egal. Acum, fiind vorba de jocuri mai accesibile, le dau ori 15.000 pentru 15 puncte, ori nimic dacă fac un singur pas greşit", a spus Becali la GSP TV. Primul meci din seria de 5 a fost cîştigat, 4-0 cu Bistriţa, următoarele 4 vor fi: Dinamo (a), Viitorul (d), Severin (a), Braşov (d).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (9)
luciann
luciann  •  01 Noiembrie 2012, 13:53
Postat de arahnomania pe 01 Noiembrie 2012, 10:35

foarte frumos din partea lor. pai care e farmecul unui meci intre mari rivale fara banere si porcaiala?!

Pentru cine nu vrea porcaiala exista teatre, muzee, opere...

luciann
luciann  •  01 Noiembrie 2012, 13:50

Jandarmeria parca se ocupa de securitatea din afara stadionului nu din interiorul lui! De cand decid astia cate bilete sa se vanda! La Romania-Olanda n-a fost lasat niciun sector tampon intre galerii! In Anglia de ex la meciurile lui Arsenal de acasa n-am vazut sectoare tampon! Numai la noi se lasa sectoare tampon! Sa bage cordon de stewarzi de jur imprejurul galeriei dinamoviste si sa lase doar 2 sectoare tampon, unul in stanga si altul in dreapta nu jumatate de peluza cum vor astia! Repet, jandarmii stau in afara stadionului, intervin inauntru numai in caz de necesitate asa ca nu trebuie 100 de sectoare libere pt ca ei nu stau acolo!!!

iptdorin
iptdorin  •  01 Noiembrie 2012, 11:28

oamenii isi fac treaba.daca iese un macel,cine este de vina????mai bine previi decat sa combati...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează