SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASTE-ŢIRIAC TROPHY

Meciuri spectaculoase în primul tur la BRD Năstase-Ţiriac Trophy » Adversari grei pentru Ungur şi Tecău

Articol de - Publicat sambata, 20 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2013 19:51

BRD Năstase-Ţiriac Trophy revine în 2013 cu o ediţie aniversară, un trofeu nou şi un tablou spectaculos.

A 21-a ediţie a turneului bucureştean aduce la start nume importante ale tenisului mondial. Janko Tipsarevici, numărul 10 mondial, Gilles Simon, triplu cîştigător la Arenele BNR, Andreas Seppi, numărul 18 mondial, şi Mikhail Iujnîi, semifinalist la US Open în 2006 şi 2010, sînt cei patru favoriţi ai competiţiei. Ei vor intra în joc începînd cu miercuri, intrînd în competiţie direct în turul doi.

Greu pentru Ungur
Pînă la intrarea în luptă a favoriţilor principali, tragerea la sorţi de sîmbătă ne-a oferit dueluri interesante şi în primul tur. Victor Hănescu va întîlni un jucător venit din calificări, urmînd ca apoi, în cazul unei victorii, să evolueze împotriva lui Iujnîi. Celălalt român prezent pe tabloul principal n-a fost la fel de norocos. Adrian Ungur urmează să se lupte cu David Goffin, belgianul de 22 de ani care a uimit anul trecut la Roland Garros, unde a reuşit să ajungă pînă în optimi.

Gilles Muller, sfertfinalist la US Open în 2008, va da piept cu Lukas Rosol, jucătorul care l-a eliminat anul trecut pe Rafael Nadal încă din turul doi la Wimbledon. Un alt învingător al ibericului, Horacio Zeballos, cîştigător al turneului de la Vina del Mar şi favorit numărul 7, va evolua în primul tur împotriva spaniolului Guillermo Garcia-Lopez.

Revine excentricul Monfils
Beneficiarul unui wild-card, Gael Monfils se întoarce la Bucureşti după 6 ani. Atunci a plecat din calificări şi s-a oprit abia în semifinale, unde a cedat în faţa lui Victor Hănescu, 2-6, 3-6. Acum, va porni de pe tabloul principal, unde primul adversar va fi chiar finalistul de anul trecut al turneului şi cap de serie numărul 6, Fabio Fognini.

Florian Mayer, favorit numărul 5 şi cîştigător al turneului în 2005, va evolua împotriva unui jucător din calificări, în timp ce Viktor Troicki, al optulea cap de serie, va juca pentru un loc în turul doi cu australianul Marinko Matosevici.

Celelalte partide ale primului tur sînt Tobias Kamke, Paul-Henri Mathieu, Daniel Brands - Tatsuma Ito şi Jarkko Nieminen - Evgeny Donskoy.

Misiune grea pentru Tecău
Pe tabloul de dublu, Horia Tecău, cîştigătorul de anul trecut, revine la Bucureşti alături de noul său partener, Max Mirnîi. Vor avea însă un meci extrem de dificil în primul tur, urmînd să-i întîlnească pe învingătorii din 2011, Daniele Bracciali şi Potito Starace. Favoriţii numărul doi, Julian Knowle, care a făcut echipă cu Tecău în 2010 la Bucureşti, şi Filip Polasek, vor evolua împotriva perechii Dominic Inglot/Lukas Rosol.

Victor Hănescu şi Marius Copil au primit wild-card-uri pentru competiţia de dublu. Hăne va face pereche cu Gilles Muller împotriva cuplului Xavier Malisse/Ken Skupski, în timp ce Copil şi Gael Monfils îi vor întîlni pe Andreas Seppi şi Viktor Troicki.

Meciurile de pe tabloul principal vor începe luni.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
Superliga
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
La Arad nu e liniște nici când UTA câștigă » Ruptură totală între Rednic și ultrași! Scenele surprinse la finalul victoriei cu CFR
Superliga
La Arad nu e liniște nici când UTA câștigă » Ruptură totală între Rednic și ultrași! Scenele surprinse la finalul victoriei cu CFR
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (1)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  21 Aprilie 2013, 11:05

S-ar putea ca invingatorul din meciul Monfils-Fognini sa castige turneul. Hanescu face tur 2, iar Ungur iese din prima. Noi speram doar la dublu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează