INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SWANSEA - PETROLUL 5-1

Piticii n-ajung la masa bogaţilor » Petrolul a pierdut la scor în Anglia şi nu mai are şanse de calificare, 1-5 cu Swansea

Michu a răsucit cuțitul în rana ploieștenilor: spaniolul a marcat cel de-al doilea gol al lui Swansea
Michu a răsucit cuțitul în rana ploieștenilor: spaniolul a marcat cel de-al doilea gol al lui Swansea

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 22 august 2013 23:48

Petrolul a pierdut ruşinos în faţa lui Swansea, iar calificarea în grupele Europa League reprezintă o utopie.

Petrolul a jucat rolul piticului în duel cu monştrii din primul minut. Numai dacă îl vezi pe Bony în duelurile cu prahovenii ai impresia că balaurii din basmele copilăriei chiar au existat cîndva pe pămînt. Iar dacă extratereştrii se vor apuca vreodată de fotbal, raportul de forţe cu pămîntenii va fi exact la fel cu cel dintre Swansea şi Petrolul.

După doar 25 de minute, ploieştenii se căutau prin iarbă. Routledge, 14 şi 25, a marcat fulgerător de lîngă o apărare anemică şi copleşită de traseele iuţi şi niciodată la întîmplare ale galezilor.

Între reuşite, Michu, 22, pusese latul în poarta goală după o nouă fază senzaţională: Shelvey a centrat pentru Hernandez, care a reluat spectaculos din cădere, iar Pecanha a respins în faţă, ideal pentru 3-0!

Doar Grozav respiră
Acasă, ne plîngem că iarba nu e netedă, că sînt smocuri şi zone doar de pămînt, dar la ce a jucat Petrolul aseară pe un teren ca de biliard, meritat poate fi doar un pogon de teren arabil! Nu numai că 0 a rămas sudat pe tabelă, dar cifra s-a regăsit pînă spre final şi la ocazii, şi la reuşite individuale în dreptul ploieştenilor.

Singurul care a încercat să se ia puţin la trîntă cu giganţii în alb a fost Grozav, dar după cîteva curse şi driblinguri acţiunile sale s-au frînt în picioarele tremurînde ale lui Hamza, Camara ori Dore.

După ce Bony a făcut ca transversala să pară din gelatină la un şut în forţă, tot el a stat la baza golului 4, la care cotul lui Pecanha a contribuit decisiv. Pozuelo, 70, a intrat în careu ca pe motocicletă pe lîngă Geraldo şi Benga şi a finalizat cu un lob de efect.

Petrolul a încheiat meciul frumos, cu o "foarfecă" de efect a lui Grozav, care tot taie şansele la calificare în grupele Europa League, dar măcar îi poate aduce lui Gicu şansa unei aventuri în Occident.

"Am arătat prea mult respect faţă de adversar, am fost prea relaxaţi în multe momente şi chiar nu-mi explic de ce am avut o evoluţie atît de slabă". (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Înfrîngerea este ruşinoasă, dar în fotbal e frumos că ai şansa, la următorul meci, să îţi iei revanşa. Duminică trebuie să cîştigăm cu Astra!" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Acest meci este cel mai slab de cînd mă aflu eu la Petrolul. Vom încerca imposibilul la Ploieşti, în retur" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Toţi băieţii au jucat foarte prost, pe Grozav îl felicit pentru golul frumos, dar aştept mai mult şi de la el! Acest gol reprezintă cele 5% şanse de calificare pentru care ne vom bate în retur, nu avem nimic de pierdut" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

584135-swansea-petrolul-5-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Gol pentru transfer
Gheorghe Grozav este cel mai curtat fotbalist din lotul Petrolului. Atacantul de 22 de ani a fost singurul dintre jucătorii "lupilor" care a încercat să dribleze şi să se facă remarcat.

Şi i-a reuşit, în minutul 87, cînd a înscris un gol fabulos. Guilherme a centrat, iar Grozav a reluat, de la 14 metri, din "foarfecă", la colţul lung, lăsîndu-l fără replică pe portarul lui Swansea, Vorm. Gicu a fost urmărit aseară de emisari ai lui Schalke 04, dar este şi pe lista de priorităţi a Bolognei.

Blat cu Vikingur
Petrolul a întîlnit-o în turul 2 preliminar pe Vikingur Gota după ce feroezii i-au eliminat pe finlandezii de la Inter Turku (1-1 şi 1-0). Returul cîştigat în Finlanda a reprezentat o mare surpriză, aşa că UEFA a început o anchetă.

La o lună distanţă, forul european a reuşit să afle că arbitrii ce au oficiat la acea partidă au făcut parte din mafia pariurilor. "Centralul" Andranik Arsenian şi unul dintre asistenţii săi, Hovhannes Avagian, ambii din Armenia, au recunoscut în faţa Comisiei de Disciplină a UEFA că au manipulat rezultatul final, astfel că ei au fost suspendaţi pe viaţă din fotbal.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (67)
mickey13
mickey13  •  23 August 2013, 23:22
Postat de strauss. pe 23 August 2013, 18:22

eu inteleg ca tu ai vrea ca in liga 1 sa fie doar echipele oraselor cu peste 100 mii locuitori; DAR...d.p.d.v.sportiv (la ora actuala)ce preferi :Dinamo-Elfsborg 1-2;Swansea-Petrolul 5-1;SAU :Unirea-Sevilla 1-0;Vaslui-Sporting Lisab.1-0; .....si ex. pot continua....

Nu! Niciodata nu as mai vrea s-o vad pe dinamo in cupe... Nu face decat sa-si bata joc de punctele luate de altii. Dar as prefera sa vad Vasluiul, dar jucand la Vaslui, cu 20.000 de spectatori in tribune. Sau "investitorul" Niculae la alta echipa, nu la Astra... Asta vreau!!! Cred ca acum ai inteles, macar tu ca la prea-spargatorul de seminte, xhthu, nu ma astept!

strauss.
strauss.  •  23 August 2013, 18:22
Postat de mickey13 pe 23 August 2013, 13:28

Daca nu citesti pana la capat, n-am ce-ti face! Am precizat, intr-un post ulterior ca nu ar trebui sa fie lasate sa ajunga in Play-off-ul Ligii I, nu ca ar trebui desfiintate! N-am nimic cu nicio echipa, dar mi se pare penibil sa nu fie echipe de traditie cu suporteri in Liga I si sa avem no-name-uri, sau echipe care s-au desfiintat dupa 1 an, an in care au scos o groaza de bani din CL! Daca voi nu va duceti la stadion? De ce mai vreti echipa? S-o priviti la televizor, sau sa-l priviti pe Porumboiu cum se lauda si se impauneaza (dupa victorii) sau se lamenteaza si toaca la arbitri (dupa infrangeri).

eu inteleg ca tu ai vrea ca in liga 1 sa fie doar echipele oraselor cu peste 100 mii locuitori; DAR...d.p.d.v.sportiv (la ora actuala)ce preferi :Dinamo-Elfsborg 1-2;Swansea-Petrolul 5-1;SAU :Unirea-Sevilla 1-0;Vaslui-Sporting Lisab.1-0; .....si ex. pot continua....

mickey13
mickey13  •  23 August 2013, 16:08
Postat de xhthu pe 23 August 2013, 15:55

bai,ceva imi spune ca eu cand mergeam pe ghencea tu inca invatai sa iti freci cucu .am citit toate perlele tale,scuza-ma daca nu comentez orice oligofrenie de care ar rade si curcile si cu care s-ar ajunge la spectatori platiti sa vina ca sa mai stranga alde ciucurel spectatori mai multi ca vecinu,ca poate poate.de selectie naturala ai auzit?nici o echipa nu s-a nascut cu 50000 de oameni in tribuna,au ajuns asa in zeci de ani .nu te-am jignit gratuit. ti-am explicat simplu si usor ca ce vrei tu ar insemna sa refuzi unora sansa pe care au avut-o altii la inceputuri sa evolueze odata cu fotbalul si tu ai inteles ca ma bucur ca a retrogradat rapidu.de unde concluzia simpla.mare bou esti

Sterge imaginea din stanga... o patezi, pune-ti imaginea pe care-o meriti. Din nou jignesti, tragand niste concluzii de un om maret. Te lauzi c-ai fost pe Ghencea, dar iti bati joc de Templu si-l pocesti, scriindu-l cu litera mica. Tu cel care esti de rasa pura, care n-ai spart nicio samanta la viata ta, o ... tu minunatule! Probabil ca ar trebui sa ti se faca ode... prealuminatule! Mi se face parul macica, cand ma gandesc la biata tastatura, care este atinsa de degetelele tale de pianist. Eu ti-am spus sa citesti tot, tu jignesti. Sa fi sanatos, MINUNATULE! Imi cer scuze, dar nu voi mai raspunde unui prea-spargator de seminte, in vreun alt post! ;)))))

Vezi toate comentariile (67)
Comentează