FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, SÎMBĂTĂ, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Romanţe şi musical » Cum îi contrazice Occidentul pe artiştii de la Iris la afirmaţia ”Trebuie să fie un imn de luptă”

Cel mai cunoscut imn de echipă de club,
Cel mai cunoscut imn de echipă de club, "You'll never walk alone"

Articol de , - Publicat vineri, 10 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 09 octombrie 2014 21:54

Cluburi de tradiţie din Vest au ca imnuri oficiale melodii preluate sau inspirate din filme vintage ori compoziţii clasice, cu versuri ca "întotdeauna suflu baloane de săpun" sau "leagănă-mă uşor, caleaşcă dragă!" :)

"Pe ei, pe mama lor!" sau "ori învingem, ori murim!" sînt versuri departe de stilul imnurilor unor formaţii importante din Occident. Cel mai bun exemplu e oferit de poate cel mai cunoscut imn din Europa. " You'll never walk alone" îşi are originile într-un musical ce a debutat la sfîrştiul celui de Al Doilea Război Mondial, Carousel. Liverpool, Celtic, Dotmund sau Twente au adaptat melodia de-a lungul timpului, reuşind să identifice clubul cu versurile cîntecului.

Versuri paşnice
Suporterii lui Huddersfield, triplă campioană a Angliei, cîntă "Those were the days, my friend". Cîntecul, făcut celebru de galeza Mary Hopkin în anii '60, îşi are originea într-o romanţă rusească, "Dorogoi dlinnoiu", compusă de rusul Boris Fomin în perioada interbelică.

Iar West Ham, un alt cîntec "vintage", din 1918. Cu versuri extrem de paşnice: "I'm forever blowing bubbles", "Întotdeauna suflu baloane de săpun", în traducere aproximativă.

Muzica a fost folosită într-un musical din acelaşi an, la final de Prim Război Mondial, fiind apoi introdusă şi în celebra peliculă britanică "Green Street", film legat de huliganismul în Insulă!

"Leagănă-mă uşor" la rugby! :)
"Swing low, sweet chariot", "Leagănă-mă uşor, caleaşcă dragă" este imnul oficial al echipei naţionale de rugby a Angliei, fiind cîntat înaintea fiecărei partide de James Haskell şi colegii săi. Este un cîntec religios american, creat în 1862 de către un nativ indian!

Versurile You'll never walk alone
"Cînd mergi prin furtună,
Ţine capul sus
Şi nu-ţi fie frică de întuneric!
La sfîrşitul furtunii
E un cer auriu
Şi suavul cîntec al unei ciocîrlii.
Mergi prin vînt,
Mergi prin ploaie,
Chiar dacă visele îţi vor fi spulberate,
Mergi cu speranţă în inimă
Şi nu vei merge niciodată singur!"

Versuri "I'm forever blowing bubbles"
"Întotdeauna suflu baloane de săpun,
Baloane frumoase în aer,
Zboară atît de sus,
Ating cerul,
Se spulberă ca visele mele şi mor!"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
FCSB a recunoscut interesul pentru Lukas Zima! Anunțul făcut de Becali: „Ne trebuie un portar, lui Vlad nu-i mai arde!”
Superliga
FCSB a recunoscut interesul pentru Lukas Zima! Anunțul făcut de Becali: „Ne trebuie un portar, lui Vlad nu-i mai arde!”
Lyon - Marseille, cel mai nebun meci al sezonului » OM a jucat în 10 din minutul 5: incredibil cum s-a terminat derby-ul
Campionate
Lyon - Marseille, cel mai nebun meci al sezonului » OM a jucat în 10 din minutul 5: incredibil cum s-a terminat derby-ul

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
titiduru22
titiduru22  •  11 Octombrie 2014, 05:15
Postat de gilos pe 10 Octombrie 2014, 10:09

Idiotenia scoasa de Iris, o formatie expirata, nu poate fi numita imn. Cine a ales in numele suporterilor ca aceasta asa-zisa melodie total idioata si cu versuri infantile si vulgare sa ne reprezinte ?

Nici sa bati din palme dupa aceasta mizerie nu poti !

blacmen
blacmen  •  10 Octombrie 2014, 12:12

WHU BUBBLES IS THE BEST... de asemenea Vola Lazio Vola si Die Legende Lebt a lui FC Nurnberg!

qpax
qpax  •  10 Octombrie 2014, 12:11

Terminati dre' cu prostiile ca sunteti ridicoli! Iris a compus un imn foare bun, special pentru echipa nationala a Romaniei, si pentru starea de spirit specifica meciurilor nationalei Romaniei. Nu trebuie sa ziceti decat Mersi! Avem si noi un imn, finally! Compozitile la care faceti referire, melodii celebre, vechi, asociate cu diverse cluburi de fobal, dar nefacute special pentru acestea, nu sunt imnuri ... inati invatati dre' ce e ala imn, si ce structura melodica are un imn, si ce anume mesaj trebuie sa reflecte un imn, fata de o melodie comerciala, de uz si de simbolistica generala! Voi chiar trebuie sa va demosntrati inaptitudinea intelectuala pe toate subiectele? politica, drept, music

Vezi toate comentariile (8)
Comentează