INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

Regretele lui Piţi » Fără victorie în 7 partide cu Al Ittihad, Victor Piţurcă ar fi tentat să renunţe. Ce îl ţine legat de club

Pițurcă nu s-a acomodat deloc cu rigorile fotbalului arab
Pițurcă nu s-a acomodat deloc cu rigorile fotbalului arab

Articol de - Publicat marti, 30 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 decembrie 2014 21:05

Tehnicianul ar fi mărturisit apropiaţilor că "a fost greşeala vieţii mele să las echipa naţională şi să cred tot ce mi s-a spus despre Al Ittihad, fără să verific asta personal, la faţa locului".

La prima sa experienţă ca antrenor în străinătate, Victor Piţurcă a eşuat aproape pe linie de cînd a preluat Al Ittihad.

Apropiaţi de-ai săi susţin că acesta regretă enorm decizia de a renunţa la reprezentativa României pentru formaţia din Arabia Saudită: "Nici lui nu-i vine să creadă. Chiar spunea că a făcut greşeala vieţii lui să lase «naţionala» şi să se arunce aşa, în necunoscut. A crezut toate minciunile pe care i le-au spus vărul lui, Eugen Neagoe, şi impresarul ăla, Akram. Îi pare rău că a semnat contractul înainte de a se duce el la faţa locului, să vadă echipa, condiţiile, să discute cu şefii clubului. Tentaţia a fost mare, era vorba de bani mulţi, dar uite că nimic nu merge".

Situaţia este cu atît mai neplăcută cu cît Piţurcă s-a dus la Al Ittihad cu o suită de 12 colaboratori, incluzîndu-l aici şi pe fiul său, Alex, antrenori secunzi, masori, doctor, chiar şi operator video, care este un nepot de-ai lui. Cei mai mulţi sînt prinşi în contractul fostului selecţioner, dar aceleaşi surse afirmă că "deja vreo trei-patru dintre ei vor să renunţe".

S-a certat cu Neagoe şi vrea 10 achiziţii
Cînd a ajuns Piţi la Jeddah, Al Ittihad era pe primul loc, cu 7 victorii din tot atîtea etape! De atunci n-a mai cîştigat nimic, înregistrînd 5 înfrîngeri şi două remize, căzînd pe 5 în clasament, la 11 puncte de liderul Al Nasr.

"Totul e ok cu banii, dar nu sînt rezultate. Chiar şi Piţi ar vrea să plece, însă e legat de o clauză care spune că dacă ar renunţa în primul sezon, ar trebui să dea înapoi toţi banii pe un an. Şi e vorba de multe milioane de euro. Nimic nu a fost cum i se spusese, mulţi jucători tineri, alţii prea bătrîni, străinii n-au prea jucat, unii s-au dat loviţi. Acolo, străinii fac diferenţa. Se pare că personalitatea şi stilul lui Piţurcă nu se potrivesc cu ale arabilor. Nici condiţiile de pregătire nu sînt la nivel de formaţie care să se bată la titlu, ci se compară mai mult cu cele de la un club mediu din Liga 1. De aceea Piţi s-a şi certat rău de cîteva ori cu Neagoe. Şefii nu pun încă presiune, văd că se lucrează profesionist, dar e greu dacă nu cîştigi de atît timp. Piţurcă a şi cerut 10 transferuri. Stelistul Tănase e pe listă, deocamdată nimic nu e sigur. A rămas să se discute, în cantonamentul din Dubai, care va începe pe 5 ianuarie", au dezvăluit aceleaşi surse.

2,75 milioane de euro pe sezon este contractul lui Piţurcă, din care acesta îşi plăteşte şi cei 12 colaboratori pe care şi i-a luat la Al Ittihad

"Sîntem extrem de fericiţi, am angajat unul dintre cei mai buni antrenori din Europa! Piţurcă are nişte calităţi extraordinare, ştiţi mai bine decît mine ce performanţe a făcut cît timp a pregătit echipa naţională a României" (Ibrahim Al Balawi, preşedinte Al Ittihad, în octombrie 2014)

"Dacă antrenorul ne va cere un jucător român, o să-l luăm. Noi avem un lot de tineri cu care vrem să construim o echipă puternică pentru viitor" (Ibrahim Al Balawi, preşedinte Al Ittihad, în octombrie 2014)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (8)
billad
billad  •  31 Decembrie 2014, 10:07

In sfarsit se vede valoarea lui Piti.Sa-l ia si pe "lemn" "TANASE" sa-l faca acolo carbune ,si va putea fi adus in Romania sa dea caldura, aprinzandu-l.Fara acest carbune Steaua va juca mul mai bine.

dan2010
dan2010  •  30 Decembrie 2014, 19:45

cu schimbarea lui pitzurca s-a schimbat ceva in rau tare.cum poti sa spui ca nu sunt conditii? iei o echipa de pe primul los cu victorii pe linie si nu cistigi nimic? problema lui pitzurca este ca el crede ca lucreaza cu roboti nu cu oameni. El nu poate dilui cu oamenii care au caracter. doar cu cei care lasa fruntea jos. lucreaza pe principiul dezbina si conduce !!!! Bine ca ne-am scapat de el la nationala...............

alenb
alenb  •  30 Decembrie 2014, 14:07
Postat de blue_man pe 30 Decembrie 2014, 10:44

Amice,idiot11 astia,omit sa adauge ca acele 7 victorii au fost obtinute impotriva echipelor din a doua jumatate a clasamentului..Au castigat vre-un derby inainte de Piti si nu stiu eu??Si la noi sunt destule echipe care pornesc cu elan si apoi se scufunda..Apoi,un antrenor ca sa isi arate valoarea,trebuie mai intai sa i se dea dreptul de asi face echipa,nu sa vina sa pregateasca niste ciurli-burli si sa-i faca campioni pe acestia..Eu cred ca Piti are timp sa arate ca este antrenor..Nu-l simpatizez,dar poate face fata la arabi

extraordinar, omul vine dupa 7 victorii si pierde aproape totul si iata un destept care incearca sa ne demonstreze ca nu stiu ce mari adversari a intalnit, care nu puteau fi batuti. Derby-urile ca derby-urile, dar sa te bata si al taewon si hajer cum e? "Ciurli burli" aia castigasera tot inainte sa vina piturca si s-a dus antrenor cunoscand lotul, era disponibil pe internet pentru oricine deci si pt piturca. Acuma i-a gasit pe aia fraieri pt inca 10 transferuri, sa-si mai traga el comision vreo 500 de mii pe nulitatea de tanase

Vezi toate comentariile (8)
Comentează