FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - INSULELE FEROE, DUMINICĂ, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Naşul românilor din "naţionala" feroeză ne avertizează: "Sîntem tot 11. Şi nu doar amatori!"

Gilli (primul din stînga), alături de foştii colegi de la TB Tvøroyri, la vînat de iepuri în treningul +3   FOTO
Gilli (primul din stînga), alături de foştii colegi de la TB Tvøroyri, la vînat de iepuri în treningul "naţionalei"

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 martie 2015 22:14

Gazeta l-a contactat pe Gilli Sørensen la doi ani după ce ne mărturisea că Iancu, Stanciu şi ceilalţi componenţi ai reprezentativei U21 "ne-au luat de sus, ne-au subestimat, trebuia să îi batem!". A fost la Atena la 1-0 cu Grecia şi e convocat pentru jocul de duminică.

"Nu ne trataţi cu superioritate!" ori "jucăm 11 la 11" sînt benzi utilizate mereu de orice outsider, însă feroezul Gilli Sørensen e acoperit cînd le foloseşte.

Atacantul de 22 de ani, care va sosi în România pentru meciul de duminică, a fost căpitanul Insulelor Feroe la un meci "de vitrină" al oaspeţilor: 2-2 la "tineret" cu ai noştri, iunie 2013. Chiar primul joc de calificare al selecţionatei lui Săndoi din respectiva campanie, care ne-au năruit şansele de calificare încă din "maternitatea" nordică!

"Ne-au subestimat"
Cu Stanciu şi Iancu titulari, tinerii noştri erau conduşi şi, apoi, egalaţi la ultima fază. "Trebuia să batem! Am avut mai multe ocazii. Oricum, am simţit că românii ne-au tratat de sus, ne-au subestimat. Se vedea că sînt mai buni, dar nu şi-au dorit victoria. A fost ca un succes pentru noi", spunea Gilli.

Acum, la aproape doi ani de-atunci, şi-a schimbat echipa - joacă la Aalborg şi răspunde cu entuziasm cînd aude de Steaua, plus că mai are un rezultat care-i susţine discursul. 1-0 la Atena. Cu el în lot!

3 puncte şi mai vor
"A fost cel mai tare rezultat din istoria noastră, isterie la Torshavn. Ne-am dat seama că nu vor fi singurele puncte scoase în această campanie", se îmbărbătează Sørensen. Şi, deşi "România e cea mai tare adversară din grupă", ai săi au încredere.

Cu toate că, în România, povestea cu Frodi Benjaminsen, căpitanul absent din cauza muncii, face vîlvă. "Nu contează asta, sîntem tot 11. Şi nu doar amatori, ci şi mulţi profesionişti!".

Nordicii sînt peste eleni în grupă, au 3 puncte, doar 6 goluri încasate în 4 partide şi înfrîngeri la maximum două goluri.

Sat de 400 de locuitori, echipă din 1892
Gilli e născut în Trongisvágur, o localitate cu doar 400 de locuitori de pe cea mai sudică insulă a arhipelagului, Suduroy. Cu o echipă de fotbal, TB Tvøroyri, fondată acum 122 de ani. Cu un deceniu înainte ca pe teritoriul României de azi să ajungă prima minge! Sala de sport şi stadionul din sat arată extrem de pitoresc, specific insulelor din Nordul rece.

4 selecţii are Gilli în "naţionala" de seniori Feroe

3 fotbalişti din 2-2-ul cu România pot juca duminică: Nattestad, Sørensen şi Hansen. La noi, nici unul!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Superliga
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună
Superliga
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
goghe
goghe  •  27 Martie 2015, 10:32
Postat de turcescu pe 25 Martie 2015, 16:01

DE NU SCRIETI SI DE OBICEIUL BARBAT AL DANEZILOR, PENTRU CA FEROE APARTINE DE DANEMARCA, CAND IN INSULE OMOARA ZECI DE BALENE ANUAL? FARA MILA?

Bai intoxicatule du-te si spune povesti prin alte parti! Cei mai mari pescuitori de balene din lume sint SUA, Canada si Japonia. Este adevarat ca SUA raporteaza doar 20% drept pescuit comercial, restul este pescuit "de cercetare" .... Nu te mai lua de statele mici care nu au putere media si nu se pot apara de minciuni!

turcescu
turcescu  •  25 Martie 2015, 16:01

DE NU SCRIETI SI DE OBICEIUL BARBAT AL DANEZILOR, PENTRU CA FEROE APARTINE DE DANEMARCA, CAND IN INSULE OMOARA ZECI DE BALENE ANUAL? FARA MILA?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  25 Martie 2015, 10:26

Ce este aceasta ?...omul stie ca o sa ia bataie ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează