FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANCHETĂ

UPDATE DIICOT, anchetă la FRF pentru un milion de euro dispărut! Un președinte de club din Liga 1 a fost chema la audieri + Reacția lui Burleanu

Mircea Sandu, fost președinte al FRF între 1990 și 2014
Mircea Sandu, fost președinte al FRF între 1990 și 2014

Articol de GSP - Publicat marti, 23 februarie 2016 09:36

Fosta conducerea a Federației Române de Fotbal este implicată într-un scandal, privind gestionarea unor sume de bani primite de la FIFA.

UPDATE 20:30

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a spus la Dolcesport că e pregătit să pună la dispoziția anchetatorilor toate actele de care aceștia au nevoie: "Ce se intampla acum e o conecinta a unui management pe care... ma chinui sa-i gasesc un atribut potrivit, astfel incat sa nu trezesc dezbateri. Deci sa-i spunem lipsa de interes a dezvoltarii fotbalului romanesc. Ceea ce pot sa va spun este ca, la solicitarea anchetatorilor, am pus la dispozitie tot ce mi s-a cerut. Si voi sustine in continuare aceasta ancheta.

Daca este sa ma refer la situatia dezastruoasa pe care am gasit-o la FRF, pare a fi o consecinta. Te asteptai ca asemenea lucruri sa apara. Vorbim de o ancheta indreptata impotriva vechii conduceri a FRF, in care sunt acuzati ca fac parte dintr-un grup de crima organizata".

update 12:20

Potrivit informațiilor prezentate de ProSport, procurorii DIICOT anchetează baza de pregătire de la Buftea, construită de FRF între 2009 și 2011, cu bani de la FIFA și UEFA.

Costul bazei de pregătire a fost de 2,5 milioane de euro, dar procurorii susțin că suma este nejustificat de mare. De exemplu, pentru un teren s-a plătit 500.000 de euro, de două ori mai mult decât prețul pieței, iar pentru gazonul sintetic s-a plătit 64,5 euro pe metru pătrat, deși cel mai scump este 25 de euro.

Iuliu Mureșan și Patrițiu Abrudan au fost deja audiați, iar la sediul DIICOT ar urma să ajungă și Cornel Șfaițer. Cei trei sunt foști membri în Comitetul Executiv și au aprobat construirea bazei de la Buftea.

update 12:05

Potrivit informațiilor de la Digi24, la sediul DIICOT ar urma să ajungă și Cornel Șfaițer, președintele clublui FC Botoșani.

update 12:00

Iuliu Mureșan a părăsit sediul DIICOT, după aproximativ o oră de audieri.

update 10:55

Președintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a sosit la sediul DIICOT în urmă cu puține minute. Acesta este audiat în calitate de martor, fiind fost membru al Comitetului Executiv.

Patrițiu Abrudan, fost arbitru și fost vicepreședinte al CCA, a fost deja audiat și a părăsit sediul DIICOT, anunță Digi24.

 *imagini Digi24

update 10:40

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012 s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, care a urmărit însușirea unui milion de dolari.

Banii ar fi fost supuși mai multor procese de recilare, fiind transferați prin mai multe conturi ale unor persoane fizice sau juridice, anunță DigiSport.

UPDATE 10:30

Mircea Sandu, președinte FRF în perioada în care DIICOT anchetează dispariția unui milion de euro, a vorbit despre această situație.

"Toți banii care veneau de la FIFA și UEFA veneau pe proiecte. Trimiteai un proiect concret și ziceai că ai nevoie de 3 milioane, UEFA să zicem că îți putea suporta două. Dar nu îți dădeau bani așa. Se dădeau pe dovezi, poze, filme, inspecții.

Atât timp cât nu există un document oficial, nu am ce să zic. Să fie ceva concret. Vreau să vă asigur că nu există nicio neregulă. Poate că actuala conducere a FRF a făcut vreo plângere așa pe baza unor investigații a ei", a spus fostul șef al FRF, la DigiSport.

Știrea inițială:

La această oră, la sediul DIICOT au loc mai multe audieri ale persoanelor din conducerea FRF, anunță Digi24.

În acest dosar se anchetează disparția unui milion de dolari, primit de FRF de la FIFA, în perioada 2010-2012, când la conducerea Federației era Mircea Sandu.

La sediul DIICOT este prezent Patrițiu Abrudan, fost arbitru și fost vicepreședinte al CCA. Acesta a fost citat în calitate de martor.

"Procurorul vrea să se convingă de anumite chestiuni ale gestionării Federației. Eu, în calitate de martor, trebuie să răspund pentru perioada în care am avut mandat în Comitetul Executiv, între 2005 și 2009", a spus Abrudan la sediul Diicot.

 *imagini digi24.ro

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro
Diverse
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro
Oaspete de seamă la România - Kosovo » Va intona „Deșteaptă-te, române!” în fața a 50.000 de spectatori
Nationala
Oaspete de seamă la România - Kosovo » Va intona „Deșteaptă-te, române!” în fața a 50.000 de spectatori
Mircea Lucescu a ales între Bîrligea și Drăguș » A anunțat titularul cu Kosovo
Nationala
Mircea Lucescu a ales între Bîrligea și Drăguș » A anunțat titularul cu Kosovo

Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”

Daniel Oprița, singurul antrenor invincibil din primele două ligi, s-a destăinuit în Gazeta: „Dacă tot n-avem drept de promovare, le-am spus un lucru” + „Sportiv, Steaua a mers cu același nucleu până în Liga 1”


Comentarii (18)
961552927198346
Ticu Ursache  •  24 Februarie 2016, 16:42

Ancheta este deschisa pe seama unui milion de la FIFA? Dar faptul ca stadionul national a costat dublu fata de cele din strainatate disparand vreo 160 milioane de euro nu e un subiect? Mai ales ca lucrarile au fost de mantuiala!

ray51
ray51  •  24 Februarie 2016, 11:02

Vorba unui predecesor, asta-i suma de anchetat? Hei, hai si asta, dar sumele de sute de milioane (jafuri de paduri, bani irositi pe 'autostrazi', bani furati de la Casa de sanatate, pensiile mitocanesti ale unora), sumele acestea nu se ancheteaza onor DNA, DIICOT sau cum te mai chemi? Da' cumetriile de pe la Oficiile de protectie a consumatorului, de pe la Directiile de ape, de pe la Agentiile de mediu, etc. Sunt o groaza de nereguli in tara asta, incepand cu Parlamentul Romaniei, cu institutiile statului (unde se trandaveste si se iau salarii nesimtite), pana la ultimul Consiliu popular...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Februarie 2016, 15:55

Dar diferenta uriasa intre pretul pietei si cel platit efectiv platit pentru kilometrul de autostrada, in Romania, nu deranjeaza? Avem cei mai putini kilometri de autostrada, cu cel mai lung timp de executie/ cel mai mic termen de garantie reala si la cel mai mare pret! Nimic anormal...:))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează