INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  POLONIA - ARMENIA 2-1

Lewandowski, autorul golului victoriei poloneze, a pus degetul pe rană după chinul cu armenii: ”Nu suntem capabili să ne facem viața ușoară”

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2016 00:00

Să ai în față o reprezentativă a Armeniei cu moralul la pământ, după 0-5 cu România. Și în zece din minutul 30, când a fost eliminat Andonian. Și cu toate astea să te chinui 90 de minute pentru o victorie la limită, 2-1, în prelungiri (90+5).

La final, selecționerul Poloniei, Adam Nawalka, a evitat să-și arate jucătorii cu degetul: "Avem suficient timp la dispoziție să ne analizăm greșelile și să le corectăm până pe 11 noiembrie, când jucăm la București".

"90 la sută e puțin"

Numai că Robert Lewandowski, căpitanul, n-a rezistat și a spus lucrurilor pe nume. "Fără luptă și implicare sută la sută nu poți câștiga un meci. Nu merge cu 90, 95 la sută. Ar trebui să înscriem două, trei goluri și apoi să jucăm calm. Să ținem de avantajul creat. Deocamdată nu reușim și în seara asta ne putea costa scump", a analizat autorul a 4 dintre cele 5 goluri date de roș-albi în "dubla" cu Danemarca (3-2) și Armenia (2-1).

"Va fi greu în România"

Polonia a avut 2-0 în Kazahstan (2-2, la final), i-a condus pe danezi cu 3-0, iar marți, în fața armenilor, a deschis scorul (48), de fapt un autogol, pentru a fi egalată două minute mai târziu. Iar până când Lewandowski a adus-o "înapoi din iad", cum observa tabloidul Fakt, oaspeții au avut câteva șarje ce au înghețat întreg stadionul. Poate și de aceea, portarul Fabianski a avertizat: "Ne așteaptă un meci foarte greu în România".

14 goluriîn 8 meciuri consecutive din preliminarii (CE, CM) a dat Lewandowski. Victime: Georgia, Germania, Gibraltar, Scoția, Irlanda, Kazahstan, Danemarca, Armenia

"Golul din prelungiri a fost urmarea faptului că am crezut până-n ultima clipă"
Adam Nawalka, selecționerul Poloniei

"A fost cel mai slab meci al Poloniei din acest an, trebuie s-o recunoaștem"
Andrzej Duda, președintele Poloniei

Teodorczyk, o dezamăgire

Absența pe termen lung a lui Milik, inclusiv la București, îi dă mari bătăi de cap selecționerului Nawalka. Cu Danemarca, el l-a introdus pe Linetty la pauză, după ce atacantul lui Napoli a ieșit accidentat. Dar jucătorul Sampdoriei nu l-a convins, așa că marți seară l-a titularizat lângă Lewandowski pe Teodorczyk, colegul lui Stanciu și Chipciu la Anderlecht. "Altă dezamăgire. Căutările continuă", a scris ieri cotidianul Sport.

Jędrzejczyk, leziune la cvadriceps

Lista accidentaților Poloniei devine tot mai lungă: Milik, Piszczek și, de marți, Artur Jędrzejczyk. Înlocuit în minutul 34, fundașul central a fost diagnosticat ieri cu o leziune la cvadriceps. Nu se știe, deocamdată, cât timp îi va lua refacerea.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!
Special
„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  13 Octombrie 2016, 10:35

Polonia e clientul nostru istoric. Noi suntem complexul lor. Palmaresul intalnirilor directe ne este net favorabil, cu toate ca fotbalul polonez a fost mult mai sus, in multe perioade. N-avem de ce sa ne temem de ei, cu Lewandowski al lor cu tot. Sunt vulnerabili, iar daca intram cu incredere, ii batem. Fie si dintr-un penalty transformat de Stancu!

claudiu.h12
claudiu.h12  •  13 Octombrie 2016, 09:34

Ne bate Polonia de ne suna apa in cap! Precum va face si Danemarca si Muntenegru in meciurile de acasa cu amatorii lui Daum. Din urmatoarele 7 meciuri nu facem mai mult de 10 puncte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează