Articol de Andrei Crăiţoiu - Publicat miercuri, 08 martie 2017 00:00
Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a confirmat pentru Gazetă că o parte dintre persoanele arestate după incidentele de pe 1 februarie din faţa Guvernului sunt fani ai mai multor echipe de fotbal din România.
Ancheta violenţelor din Piaţa Victoriei, din noaptea de 1 spre 2 februarie, avansează cu paşi repezi. În urmă cu câteva zile, după o contestaţie formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, Tribunalul Bucureşti a decis să emită mandate de arestare preventivă pentru cinci dintre persoanele implicate în incidentele din Bucureşti.
Noi decizii ale procurorilor
Ionuţ Cristian Dinu, Răzvan Marian Radu, Alexandru Marius Boşcu şi Daniel Ionuţ Ion au fost acuzaţi de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Andrei Lucian Dumitrescu este cercetat pentru complicitate la ultraj.
Pe lângă aceştia, procurorii au impus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele lui Nicolae Bogdan Dobre, Marius Jitie, Andrei Cătălin Pavel, Alin Alexandru Iancu, Robert Liviu Iancu şi Milan Miroslav Raşcov.
După seara de 2 februarie s-a scris şi au apărut informaţii clare că cei care au întrerupt protestul celor 100.000 de persoane din faţa Guvernului României, au intrat în conflict cu Jandarmeria, au folosit petarde, torţe şi-au incendiat mai multe panouri publicitare din Piaţa Victoriei făceau parte din cele trei mari galerii bucureştene, Dinamo PCH, Steaua SUD şi Rapid, dar nimeni n-a confirmat informaţiile oficial!
Parchetul confirmă
În urma unei solicitări trimise de Gazeta Sporturilor, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a răspuns: "Vă comunicăm faptul că unele dintre persoanele inculpate în cauza privind protestele violente din Piaţa Victoriei FAC PARTE DIN GALERIILE UNOR ECHIPE DE FOTBAL DIN ROMÂNIA!
Precizăm că în cauză cercetările continuă pentru lămurirea situaţiei de fapt şi strângerea tuturor probelor necesare soluţionării cauzei, iar procurorul de caz apreciază că prin comunicarea mai multor informaţii din dosar se periclitează rezultatul anchetei!" este o parte din răspunsul pe care Gazeta l-a primit de la Parchet.
"Prin acţiunile lor violente, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică. De asemenea, unul dintre inculpaţi a expus un banner pe care era inscripţionat un mesaj prin care îndemna publicul să săvârşească infracţiuni, iar altul a săvârşit acte de exhibiţionism în mijlocul mulţimii, având o atitudine obscenă la adresa jandarmilor"
punct de vedere al reprezentanţilor Poliţiei Capitalei"Se exceptează spre comunicare următoarele informaţii: privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare"
răspuns al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti
3.000de materiale pirotehnice au găsit poliţiştii asupra persoanelor reţinute în noaptea de 1 februarie, dar şi obiecte periculoase, cuţite şi bricege, obiecte strict interzise la astfel de manifestări
2 jandarmi au suferit leziuni în acea seară de proteste, după ce au fost atacaţi de ultraşi cu petarde şi cu cărămizi