SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CM din Japonia // VIDEO ANALIZĂ GSP Cum ar arăta un prim „7” al României în momentul de față? Certitudini + semne de întrebare

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 12:48

România a pierdut două jucătoare de bază, două titulare, după excluderea handbalistelor de la Corona Brașov. Cum va arăta acum echipa tricoloră la Campionatul Mondial din Japonia. 

  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

România a plecat, miercuri, la Campionatul Mondial din Japonia fără nicio jucătoare de la Corona Brașov. În ultima clipă, au picat din echipă Eliza Buceschi și Daria Bucur, după ce cu o zi înainte, fuseseră "aruncate" din barcă și Bianca Bazaliu și Cristina Laslo. 

Practic, din cele patru jucătoare, două erau titulare de bază. E vorba de centrul Eliza Buceschi, cea care din 2015 a devenit o prezență constantă în centrul primei reprezentative. Eliza a fost parte din echipa care, în 2015, a obținut bronzul mondial în Danemarca și a fost prezentă apoi la toate turneele finale, la Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice.  

A doua titulară e Cristina Laslo, cea care ar fi ocupat postul de inter dreapta, postul cel mai descoperit la naționala României. Laslo venea după cel mai bun sezon din carieră și arătase la Corona că poate să joace oriunde în linia de 9 metri. 

Prezentare » Kumamoto, orașul de 650.000 de locuitori în care se desfășoară turneul final

Cine le poate înlocui? 

În locul Elizei Buceschi, Tomas Ryde are mai multe opțiuni. Elena Dache pare cea mai nimerită, în ciuda faptului că e ultima care a prins avionul spre Kumamoto. Dache (22 de ani) face atât faza de atac, cât și pe cea de apărare. 

O altă soluție ar fi Laura Pristăviță, debutantă și ea la un Campionat Mondial, chiar dacă doar la 30 de ani. Laura face parte din generația Cristinei Neagu și a jucat constant la echipa de club, Gloria Bistrița. Mădălina Zamfirescu (25 de ani) e o jucătoare care face mai mult faza de apărare și care ar putea să ajute în centrul defensivei. Greu de crezut că va fi trimisă de selecționer și în atac. 

Pentru postul de inter dreapta, Patricia Vizitiu (31 de ani) este singurul inter dreapta veritabil. Jucătoarea de la SCM Craiova a avut un sezon destul de bun și revine în echipa națională după o pauză de trei ani. Vizitiu nu joacă însă deloc în apărare și va trebui mereu înlocuită. O altă variantă pe inter dreapta ar fi trimiterea acolo a Anetei Udriștoiu, care a mai jucat în această postură. 

E o jucătoare extrem de rapidă, cu o bună depășire. Nu vom avea însă, în acest caz, aruncări de la distanță. Un minus, pentru această variantă, ar fi că România se va baza pe extrema dreapta doar pe Sonia Seraficeanu (22 de ani), o jucătoare fără experiență, și ea debutantă la Mondiale. 

De luat în calcul ar fi și trimiterea Gabrielei Perianu pe acel post, deși Gabi e considerată o soluție viabilă doar în defensivă.  

Titulare certe 

România se va baza, clar, în Japonia, pe un nucleu de jucătoare de bază. Poarta este acoperită bine de Iulia Dumanska și Denisa Dedu, la fel postul de pivot, unde există trei variante: Pintea, Băcăoanu, Ostase. 

Nu au avut de suferit în urma eliminării jucătoarelor de la Brașov nici posturile de extremă, stânga și dreapta. Florica și Iuganu vor împărți, probabil, timpul de joc, în timp ce pe partea dreaptă, greul va cădea pe umerii Anetei Udriștoiu

Echipa națională a României a ajuns în Japonia

„7”-le de bază al României: Dedu (Dumanska) - Iuganu, Neagu, Pintea, Pristăviță, Vizitiu, Udriștoiu

5 debutanteva avea România la acest Campionat Mondial: Ciucă, Dache, Pristăviță, Seraficeanu, Ostase

Lot România 

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă 
Extreme stânga: Florica, Iuganu 
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer 
Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache 
Interi dreapta: Vizitiu 
Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu 
Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

Vezi și: 

CAMPIONATUL MONDIAL // Federația Română de Haos » Decizii peste noapte luate de FRH înaintea celei mai importante competiții din acest an

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali plătește salariile la încă o echipă din Superliga: „A promis că ne trimite banii”
Superliga
Gigi Becali plătește salariile la încă o echipă din Superliga: „A promis că ne trimite banii”
Imaginile zilei vin de la Catedrala Patriarhală » Cum s-a afișat Gigi Becali de Bobotează: în bocanci și pantaloni de piele
Diverse
Imaginile zilei vin de la Catedrala Patriarhală » Cum s-a afișat Gigi Becali de Bobotează: în bocanci și pantaloni de piele
Cristina Ich, fosta iubită a lui Alex Pițurcă, a fost cerută în căsătorie: „Este logodnicul meu!”
Stiri extrasport
Cristina Ich, fosta iubită a lui Alex Pițurcă, a fost cerută în căsătorie: „Este logodnicul meu!”

Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”

Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  21 Noiembrie 2019, 14:34

Ambele nu pot sa fie inlocuite, e atat de simplu. Cum sa joci ca echipa fara sa ai o aruncatoare pe un post de inter? Pai nu prea joci... te combate orice echipa serioasa. Hai mai repede cu pedepsele pt responsabilii de la Corona.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează