FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA // Mirel Rădoi întoarce „naționala” în 1994! » Copiază tactica Generației de Aur! Cum ar putea arăta primul „11” în Islanda

Articol de , , - Publicat marti, 04 februarie 2020 08:54

ISLANDA - ROMÂNIA // Mirel Rădoi e tentat să folosească o echipă cu trei fundași centrali în semifinala din baraj, ca să contracareze jocul simplu cu doi atacanți al nordicilor. Noul selecționer impune și un criteriu de care Contra n-a ținut cont: nu vor mai evolua în națională fotbaliști nefolosiți la cluburi.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Mirel Rădoi întoarce naționala României în 1994, ca să obțină calificarea în finala barajului pentru Euro 2020.

Nu poate să apeleze la Hagi sau la Răducioiu, bineînțeles, planul lui e să copieze tactica „tricolorilor" din cea mai bună generație a istoriei fotbalului românesc. Rădoi e tentat să folosească o apărare cu trei fundași centrali, în loc de doi. A ajuns la ideea aceasta după ce a studiat jocul Islandei, o formație care utilizează în majoritatea timpului doi atacanți, în 4-4-2.  

România a avut succes la CM '94 cu o astfel de formulă defensivă. În locul defensivei Mihali-Belodedici-Prodan, la Reykjavik ar putea să joace Burcă, Tamaș și Nedelcearu. Ori Săpunaru în locul unuia dintre ei, dacă Mirel îl va convinge pe fundașul-veteran de la Kayseri să revină în echipa națională. 
Cristi are 35 de ani și a anunțat în timpul mandatului pe care l-a avut Contra că nu are de gând să mai respecte convocările, supărat că nu fusese selecționat la un moment dat, după o serie de partide în care purtase banderola de căpitan.

ISLANDA - ROMÂNIA // Dispare Răzvan Marin?

Rădoi mai are o idee și în afara tacticii: crede că poate să aibă încredere doar în jucători rulați în mod constant la cluburile lor. Contra a ignorat principiul acesta pe care-l respectă, de obicei, oricare națională. 

Cosmin a și fost forțat de criza de fotbaliști și a ajuns să apeleze la oameni care evoluau doar sub tricolor, șomau în restul timpului în campionatele în care erau legitimați. Chipciu, Răzvan Marin, Tătărușanu s-au aflat în asemenea situații.

Numai în cazul goalkeeperului e dispus Mirel să facă o excepție. Ciprian s-a descurcat fără probleme în națională și în perioada în care a stat numai pe bancă la Lyon. A început acum să apere ca titular, ajutat de o accidentare a numărului unu Anthony Lopes, dar se va întoarce pe margine din momentul în care portughezul va redeveni apt.

Marin e afectat cel mai tare de regula noului selecționer. Ajax l-a folosit pe Răzvan în Cupa Olandei, când a utilizat o formulă cu multe rezerve, și îl ține în continuare pe bancă în jocurile mai importante din campionat.

Mai sunt și alte nume cunoscute care nu se potrivesc cu „criteriul continuității": Romario Benzar încă nu a debutat la Perugia, unde l-a împrumutat Lecce, Alex Chipciu n-a prins niciun loc ca rezervă în partida CFR-ului cu FCSB. E de așteptat ca ex-stelistul să devină în curând un jucător important la Cluj, din moment ce campioana a făcut și un efort financiar ca să-l recruteze în iarna asta.

ISLANDA - ROMÂNIA // Mirel Rădoi întoarce „naționala” în 1994! » Copiază tactica Generației de Aur! Cum ar putea arăta primul „11” în Islanda

216 leicostă un bilet la partida Islanda-România, programată pe 26 martie. Galeria românilor va avea la dispoziție 500 de locuri pe arena din Reykjavik

31 martiee data finalei barajului, în care România va evolua în Bulgaria sau în Ungaria. Condiția pentru ca „tricolorii" să dispute partida decisivă este ca ei să învingă în Islanda

ISLANDA - ROMÂNIA // Mirel Rădoi întoarce „naționala” în 1994! » Copiază tactica Generației de Aur! Cum ar putea arăta primul „11” în Islanda

Caută jucători pentru Olimpiadă 

Rădoi e preocupat în primul rând de barajul de calificare la Euro, dar mai are o grijă: Jocurile Olimpice. România s-a calificat la competiție ca urmare a clasării printre primele patru la Campionatul European de tineret și nu e clar care va fi formula „tricolorilor".

Lotul poate să conțină jucători născuți după 1 ianuarie 1997 plus trei fotbaliști care depășesc limita aceasta. FCSB a anunțat deja că nu va oferi jucători pentru Olimpiada din vara asta, ar putea să procedeze la fel CFR Cluj, Craiova, Astra, Viitorul, în funcție de numele echipelor care vor participa în cupele europene. FIFA nu le impune cluburilor să cedeze fotbaliști pentru Jocuri, motiv pentru care Mirel a început să se uite după soluții și la echipele mici din Liga 1. În prima etapă din 2020 a văzut partida Clinceni-Voluntari, scor 1-2.

Selecționerul „tineretului" n-are voie în Japonia! 

Înlocuitorul lui Rădoi pe banca naționalei care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice nu are voie să intre în Japonia! Mirel și Adrian Mutu anunțaseră că vor fi împreună la conducerea „tricolorilor", numai că „Briliantului" îi este interzis accesul în țara gazdă a Olimpiadei.

Potrivit DigiSport, Japonia nu permite intrarea persoanelor care au fost depistate dopate. Inclusiv Maradona s-a lovit de interdicția aceasta.

vezi și:

EURO 2020 | PROGRAMUL COMPLET + Cum arată GRUPELE EURO și ce meciuri se joacă la București

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
E gata! Rapid a făcut primul transfer din 2025: „Mă bucur că am luat această decizie”
Superliga
E gata! Rapid a făcut primul transfer din 2025: „Mă bucur că am luat această decizie”
După Dorinel, potopul » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
Superliga
După Dorinel, potopul » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”
Superliga
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”

Singura condiție ca Dan Negru să mai prezinte un Revelion: „Doar așa o fac, dar e imposibil să se mai întâmple”

CFR Cluj i-a adus atacant din Italia lui Dan Petrescu: „Îl vom prezenta după Revelion” » GSP știe numele și detaliile afacerii


Comentarii (43)
coco1987
coco1987  •  06 Aprilie 2020, 00:43
Postat de kalina pe 04 Februarie 2020, 16:07

Articol scris de amatori. In '94, Romania a jucat ultra-defensiv:5-4-1. Golurile nostre au venit pe contra-atac sau faze fixe. Raducioiu era varful impins.

Exact la asta ma gandeam si eu citind uluit acest articol . Petrescu in 94(ca de altfel in majoritatea meciurilor in care a jucat) era fundas lateral, NU mijlocas, iar Dorinel, desi intr-adevar de fel era mijlocas, in jocul cu Columbia a jucat fundas stanga. 5-4-1 era asezarea din 1994 din meciul cu Columbia si cu Argentina. In meciurile cu Elvetia, Sua si Suedia am jucat 4-4-2. Cat despre 3-4-3, cred ca nu am jucat niciodata si cred ca nici nu ar fi indicat la ce nationala avem.

782125678952534
Samoila Gheorghe  •  04 Februarie 2020, 20:56

Ce sa-i invete Mutu? Cum sa se drogheze sau sa se dopeze? C

1514694971923288
Iancu Marian  •  04 Februarie 2020, 18:54

Tataruseanu.Cretu.Rus. Sapunaru.Pantaru.Mitrita Stanciu.Coman.Valentin Gheorghe.Burca Puscas .echipa perfecta

Vezi toate comentariile (43)
Comentează