FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

EXCLUSIV Sume uriașe încasate de angajații LPF » Urmează o nouă discuție pentru VAR

Gino Iorgulescu și Justin Ștefan
Gino Iorgulescu și Justin Ștefan

Articol de , , - Publicat joi, 11 martie 2021 08:35 / Actualizat joi, 11 martie 2021 11:04

Liga Profesionistă de Fotbal plătește salarii imense, 6.000 € lunar în medie pentru fiecare angajat. „Veniturile noastre sunt direct proporționale cu sumele pe care le-am atras pentru echipe”, explică secretarul general Justin Ștefan. Sunt însă taxate și formațiile din Liga 1, cu 24.000 € în fiecare lună.

Liga Profesionistă de Fotbal e printre angajatorii cei mai buni din România. Salariul mediu din instituție e de 6.000 de euro lunar. Anual, Liga consumă 9,1 milioane de lei doar cu salariile, în condițiile în care ea nu gestionează loturi naționale, comisii, arbitri.

Justin Ștefan: „Ne merităm salariile”

Secretarul general Justin Ștefan ar încasa, conform surselor, mai mult de 15.000 de euro în fiecare lună. Gazeta a scris recent despre salariile imense din LPF și Ștefan a fost abordat pe Facebook de către un urmăritor. „Ce salariu ai?” a fost întrebarea. Răspunsul: „Adaptat resurselor financiare generate pentru cluburile din Liga 1, în jurul a 180 de milioane de euro în 7 ani, experienței profesionale de 15 ani și veniturilor realizate anterior în profesia de avocat. Și, spre deosebire de alții, se știu ei foarte bine deja, mă rezum la venitul realizat din salariu”.

Intrarea în Europa: LPF plătește 125.000 de lei

LPF generează venituri pentru cluburile din Liga 1, așa cum spune Ștefan, în principal din comercializarea drepturilor TV. Anual, Liga oprește un comision de 7 la sută, adică două milioane de euro din totalul de 28 de milioane de euro. Contractul cu televiziunile e valabil 5 ani, deci e vorba despre un comision de 10 milioane de euro asigurat. Cluburile mai cotizează pentru bugetul LPF cu câte 1.500 de euro lunar pentru că Liga „le apără interesele”. Cum fiecare club ajunge să plătească 18.000 de euro pe an, pentru LPF rezultă un extra-venit anual de 216.000 de euro.

Printre realizările cu care s-a lăudat Liga a fost și intrarea în EPFL, asociația ligilor profesioniste europene. Aderarea la această asociație este reală, doar că e contracost. LPF plătește 125.000 de lei în fiecare an ca să fie membru. Formațiile din prima ligă acoperă taxa de membru și mai și rămân bani.

EXCLUSIV Sume uriașe încasate de angajații LPF » Urmează o nouă discuție pentru VAR
Banii obținuți din drepturile TV sunt singura realizare importantă a Ligii

9,1 milioane de leiînsumează cheltuielile LPF cu salariile. În plus, asociația mai înregistrează un cost de 1,4 milioane de lei anual cu "terți", achiziții pentru desfășurarea activității

27 de membriare Asociația Ligilor Profesioniste Europene, printre care sunt ligile din: Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța. Ca să fie printre cele 27, LPF plătește 125.000 de lei în fiecare an

25 de angajațiare Liga Profesionistă de Fotbal. Gino Iorgulescu e președinte, ales cu un mandat valabil 6 ani. Președinția lui se va încheia în octombrie anul viitor

LPF și FRF se vor întâlni iar pentru VAR

Federația a avut programată în februarie o ședință de Comitet Executiv în care planul implementării arbitrajului video în Liga 1 s-a blocat. LPF a susținut că ar avea aparatura necesară, Federația i-a pretins Ligii să plătească și pentru instruirea arbitrilor în folosirea VAR. Suma ar fi un pic peste o jumătate de milion de euro. FRF nu e de acord să suporte costul, LPF nu vrea să plătească și susține că nici nu ar fi legal să achite prețul acesta. După o Adunare Generală în care au discutat cu șefii cluburilor, Gino Iorgulescu și Justin Ștefan au anunțat că vor o nouă dezbatere cu Răzvan Burleanu, pe care speră să-l convingă să plătească.

Sorin Cârțu: „Pentru ce te-am ales?”

Cluburile au reacționat când a devenit clar că VAR e greu de introdus în Liga 1. Sorin Cârțu, managerul Craiovei, le-a cerut lui Burleanu și lui Iorgulescu să găsească bani pentru instruirea arbitrilor: „E inacceptabil ca noi, în România, să nu putem avea arbitraj video! Are și Egipt arbitraj video! Noi nu i-am ales pe șefii fotbalului ca să ne cheme și să ne întrebe cum să facem, i-am ales ca să găsească ei finanțare pentru situații speciale, așa cum e aceasta cu VAR! Să existe arbitraj video ar trebui să fie o condiție de bază pentru desfășurarea unui campionat! Motivele pe care le pomenesc ei mi se par puerile!”.

VIDEO. Justin Ștefan, despre implementarea VAR în Liga 1: „Discuțiile sunt blocate”

Citește și alte știri din Liga 1:

Momentul care l-a făcut pe Ionuț Negoiță să vândă Dinamo: „Cortacero mi-a trimis 550.000 de euro pe nevăzute”

Vești excelente pentru Dinamo! Adam Nemec revine pe teren după o lună: „E sigur”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Superliga
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Starul lui Pep Guardiola a plecat în Ibiza cu noua iubită! E prezentatoare la Insula Iubirii
Campionate
Starul lui Pep Guardiola a plecat în Ibiza cu noua iubită! E prezentatoare la Insula Iubirii
După Dorinel, potopul! » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
Superliga
După Dorinel, potopul! » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club

Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”

Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”


Comentarii (4)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  12 Martie 2021, 19:53

In articol s-a strecurat o inexactitate. Iorgulescu, presedintele LPF are ultimul mandat din cele doua posibile conform regulamentului actual de 5 ani nu cum s-a prezentat in articol eronat de 6 ani.

1735457746481229
Alexandru Nica  •  11 Martie 2021, 12:24

De ce avem nevoie de LPF? Costurile astea imense s-ar putea reduce și banii ar ajunge tot la cluburi, chiar și la alea mici, din ligile inferioare. Sau centrele de copii și juniori. Care e logica pentru ca Liga 1 să fie exclusiv a LPF-ului și FRF se ocupă de Cupă, Liga 2 și Liga 3? Ce caută un jurist să se ocupe de cea mai importantă Ligă de la noi, cât fotbal știe el și de ce? Gino unde este? Că pare pierdut și dispărut.

cirus11
cirus11  •  11 Martie 2021, 11:23

Oricate critici am eu la adresa lui Burleanu intr-o disputa LPF vs FRF intotdeauna o sa iau partea FRF.... Astia de la liga sunt niste oameni umpluti de bani nemeritati. Nu au facut NIMIC de cand au venit acolo, ar fi trebuit sa creasca nivelul primei ligi, al jocului, al infrastructurii, al transmisiunilor, al relatiei cu publicul, orice... nicio intiativa. Cred ca singura din ultimii 5 ani este cea luata de FRF peste capul lor cu jucatorii U21.... Cum sa ajungi sa regreti pe Dragomir care macar avea niste initative?? Mai nene macar de plictiseala vino cu niste idei, Iorgulescu e ocupat sa-si ascunda baiatul...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează