FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

FOTO Anglia - România 1-0 » Nu ne-am făcut de râs! „Naționala” lui Rădoi, prestație onorabilă la 4 zile de la rușinea cu Georgia

România a pierdut amicalul cu Anglia de la Middlesbrough, scor 0-1 +15   FOTO
România a pierdut amicalul cu Anglia de la Middlesbrough, scor 0-1

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2021 20:50 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 21:54

România a pierdut amicalul cu Anglia de la Middlesbrough, scor 0-1. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi s-au ridicat în multe momente la nivelul partidei contra unei echipe adverse alcătuită mai mult din rezerve, însă, în final, au capitulat. 

  • România venea după eșecul suferit la Ploiești, cu Georgia, 1-2.
  • Pentru Anglia a fost ultima repetiție înainte de Euro 2020.

Anglia - România 1-0 » Cronică: A mai căzut un mit!

România a pierdut al patrulea meci consecutiv cu Rădoi la timonă, un record nemaiîntâlnit în istoria naționalei. Anglia ne-a învins dintr-un penalty transformat de Rashford, Niță a parat o altă lovitură de la 11 metri, iar ”tricolorii” sunt învinși pentru prima dată în Albion și întrerup perioada de 51 de ani în care nu luaserăm bătaie de la leul britanic.

Înaintea disputei de pe "Riverside", România nu mai pierduse contra Angliei de 51 de ani, de pe când Dinu, Lucescu și Liță Dumitru cedau cu 0-1 în fața lui Bobby Moore, Bobby Charlton și a lui Hurst la Mondialul mexican din 1970. 

De atunci, britanicii n-au mai putut să ne îngenuncheze în alte șapte partide, care au produs momente epice și eroi de neuitat din tabăra naționalei.

+10 FOTO

De la seara fenomenală a lui Vasile Iordache și golul memorabil al lui Cămătaru pe Wembley până la reușitele lui Petrescu și Ganea de la CM 1998 și Euro 2000, disputele cu Albionul au adus episoade de poveste. 

Pe "Riverside", pentru România a apărut misiunea de onoare de a păstra acest tablou magic împotriva unei forțe planetare, dar într-un moment și un loc de coșmar pentru noi: "tricolorii" în cădere liberă în mandatul lui Rădoi și stadionul pe care Steaua rata în 2006 accesul în finala Cupei UEFA, după un 2-4 crud contra lui Boro. Chiar cu Mirel pe teren!

Revelația Sorescu

Iar selecționerul de acum nu și-a schimbat nici de această dată strategia de a miza pe o carte ofensivă. Același 4-3-3 visat, fără Ianis Hagi printre titulari, dar cu Ivan și debutantul Păun încadrându-l pe Alibec în linia din față. 

A ieșit o primă repriză mai luminoasă, Răzvan Marin și Ivan au apărut cu șuturi pe poartă, ultimul chiar spre finalul mitanului, când un un-doi cu Sorescu a destructurat apărarea lui Southgate.

Jucătorul lui Dinamo a urcat deseori pe flancul drept, de unde a găsit culoarele pentru centrări sau combinații în zona centrală, fiind unul dintre pistoanele cele mai active ale reprezentativei. Cu o echipă împănată cu multe rezerve, în așteptarea Europeanului, Anglia n-a impresionat până la pauză, doar o bară a Sancho a creat panică în careul lui Niță.

Niță ne salvează din nou

A fost nevoie de o schimbare inexplicabilă a lui Rădoi, scoaterea lui Sorescu și introducerea lui Căpușă, pentru ca meciul să se dezechilibreze. La un minut după intrare, fundașul Chindiei a faultat în careu, iar Rashford n-a iertat de la punctul cu var. 

Era minutul 68, după care britanicii au presat până la final și doar un nou meci extraordinar al lui Niță a făcut ca tabela să n-o ia razna.

Urmașul lui Tătărușanu a parat o lovitură de la 11 metri a căpitanului Henderson, dictată după o intrare de karate a lui Chiricheș la Calvert-Lewin. Tot Vlad va scoate însă câteva minute mai târziu o minge pe care scria gol marca Bellingham.

7.000 de suporteriau asistat la partidă

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, chiar dacă intrările lui Budescu și Ianis Hagi au mai animat curajul "tricolorilor". Rămâne înfrângere, în ciuda unei partide în care România s-a mai trezit, dar Rădoi intră în istorie cu o nouă "performanță": singurul selecționer cu patru eșecuri consecutive la rând! E reperul care se adaugă altora: prima înfrângere all-time a naționalei în Anglia, prima înfrângere contra Islandei, Armeniei, Georgiei.

Experimentul lui Rădoi continuă să facă victime, iar partidele din toamnă par, deocamdată, doar alte prilejuri pentru ca selecționerul să bată noi recorduri negative.

Stanciu și Nedelcearu n-au îngenuncheat

Înaintea partidei, a avut loc deja obișnuitul ritual, pe care Anglia îl are din iunie 2020, când jucătorii îngenunchează în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului, după decesul lui George Floyd, un manifestant ucis după intervenția brutală a polițiștilor. 

Singurii care n-au făcut acest gest au fost doi „triocolori”, Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu. Englezii, inclusiv stafful tehnic, au îngenuncheat, chiar dacă o mare parte a fanilor îi huiduie, de fiecare dată - detalii, pe larg, AICI!

Anglia - România 1-0

  • A marcat: Rashford 68 - pen.

Anglia - România » Echipele de start

ANGLIA: Johnstone - Godfrey, Ben White, Mings, Shaw - Grealish, Phillips, Ward-Prowse - Rashford, Calvert-Lewin, Sancho
REZERVE: Pickford, Ramsdale, D. Henderson - Trippier, J. Henderson, Lingard, Watkins, Bellingham, Kane, Rice
ANTRENOR: Gareth Southgate 

ROMÂNIA: Niță - Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Cicâldău, Marin, Stanciu - Păun, Alibec, Ivan
REZERVE: Vlad, Iacob - A. Băluță, Budescu, Căpușă, C. Ganea, I. Hagi, Maxim, O. Moruțan, D. Olaru, A. Rus
ANTRENOR: Mirel Rădoi

ARBITRU: Tiago Martins
ASISTENȚI: Andre Campos, Pedro Almeida (toți din Portugalia)
STADION: Riverside (Middlesbrough)

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ionuț Lupescu știe de ce echipa națională nu are succes: „Noi nu avem selecționeri, avem antrenori foarte buni”

Întrebarea care l-a blocat pe Andrei Ivan: „Chiar nu știu ce să spun”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce lovitură! „Titanul” Germaniei cumpără clubul din Europa împotriva căruia a câștigat Cupa UEFA
Campionate
Ce lovitură! „Titanul” Germaniei cumpără clubul din Europa împotriva căruia a câștigat Cupa UEFA
După Dorinel, potopul » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
Superliga
După Dorinel, potopul » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”
Superliga
„Cine e cel mai frumos bărbat din fotbalul românesc?” » Anamaria Prodan are un favorit-surpriză: „Mi-a plăcut toată viața”

Singura condiție ca Dan Negru să mai prezinte un Revelion: „Doar așa o fac, dar e imposibil să se mai întâmple”

CFR Cluj i-a adus atacant din Italia lui Dan Petrescu: „Îl vom prezenta după Revelion” » GSP știe numele și detaliile afacerii


Comentarii (475)
polistul68
polistul68  •  07 Iunie 2021, 09:16
Postat de submarina pe 06 Iunie 2021, 21:09

Ianis Hagi este un jucător bun, dar am impresia că lipsește de la orele tactice. Fiți atenți la poziționarea și mișcările lui când nu are mingea la picior iar coechipierii sunt în careul advers, parcă e din alt film, complet deconectat. Și nu am scris cu rea intenție.

Ianis Hagi e indisciplinat tactic...uita-te cat de haotic face pressing, nu se informeaza...in banda nu coboara sa ajute, e mutat in centru, si atunci face pressing in banda...adu-ti amitne de meciul cu germania, de la tineret..el i-a bagat pe nemti in joc Clar are niste calitati, dar atata timp cat nu isi da silinta, sa corijeze ce se paote corija ( ma refer la forta, determinare, disciplina tactica), i va fi f greu sa se impuna undeva.

0005
0005  •  07 Iunie 2021, 03:50

Cum nu ne-am facut de ras cand aia au jucat cu echipa a doua sau a treia si noi am si pierdut??? Ba, voi va auziti! Cereti bai demisia lui Ladoi, c*** Doamne, am pierdut, dar am facut-o cu decenta! :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragdim
dragdim  •  07 Iunie 2021, 03:24

Alibec a lipsit la meci, Stanciu a dat 2 pase bune in rest, pauza, iar chiriches continua sa fie cel mai mare pericol din defensiva noastră, oricare ar fi celălalt fundaș central. Sorescu și Camora au fost plusurile de astăzi ale naționalei. Cuplul Camora-Păun mult mai bine sudat decât Sorescu-Ivan. Budescu poate încă nu a semnat cu “Nașu” și din motivul asta nu a meritat sa joace cel puțin o repriza.

Vezi toate comentariile (475)
Comentează