Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat vineri, 17 februarie 2023 09:36 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 09:46
Adrian Mititelu și Marcel Pușcaș au anunțat miercuri că vor contesta și la Lausanne pierderea cu 0-3 a meciului cu Sepsi OSK, însă timpul scurt și costurile mari pe care le implică un proces în Elveția fac ca un litigiu la TAS să fie improbabil.
Oltenii sunt convinși că TAS le-ar da dreptate, dar este posibil ca ei să nu mai ajungă să se judece și acolo cu Federația.
FCU Craiova nu poate merge acum direct la Lausanne, trebuie să mai treacă printr-o comisie a Federației pentru un recurs la decizia inițială, a Comisiei de Disciplină, care a stabilit că partida Sepsi - FCU va fi omologată cu victoria covăsnenilor cu 3-0.
Sepsi - FC U Craiova la TAS? E scump și poate fi cam degeaba
De la data meciului până la verdictul primei comisii au trecut 16 zile, vor mai trece zile bune și până la o decizie a comisiei de Recurs, ceea ce ar scurta la minimum timpul disponibil pentru un proces la TAS. „Dacă echipa se va îndepărta până atunci de locul al șaselea, nici n-ar mai fi o miză mare continuarea litigiului în Elveția”, explică surse din club.
Un proces la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv costă între 18.000 de franci și 48.000 de franci, în funcție de numărul arbitrilor, unu sau trei. Costul acesta se referă doar la plătirea arbitrilor TAS, nu include și cheltuielile cu avocații.
Sumele sunt mari și Mititelu și-ar asuma să le achite numai în situația în care echipa lui ar avea cu adevărat de câștigat ceva important în Elveția, adică dacă va avea șanse reale de a prinde ultima poziție de play-off.
Încă un circ, ca pe vremea lui Mircea Sandu?
Dacă acest caz va ajunge totuși la TAS, e posibil ca play-off-ul și play-out-ul să fie date peste cap, un verdict putând apărea după ce sezonul regulat al Ligii 1 va fi fost încheiat. Pușcaș a avertizat Federația că va plăti pentru verdictul din comisiile proprii prin bulversarea campionatului.
Un precedent există, din mandatul Mircea Sandu.
În 2013, Rapid nu obținuse licența, deși se salvase conform clasamentului, iar Chiajna retrogradase, deși avea licență. FRF a inventat un baraj între aceste două formații, o decizie nesusținută de regulament. Giuleștenii au câștigat barajul cu 2-1, au început următorul sezon din prima ligă, apoi Chiajna a câștigat procesul cu Federația la TAS și a fost introdusă în campionat în locul Rapidului, în timpul competiției!
VIDEO: Laszlo Balint intervine în scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova
Citește și alte știri din Liga 1:
Câte bilete s-au vândut pentru derby-ul FCSB - CS Universitatea Craiova » Cade un record!
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”