FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN 0-0

Sobri, fluierați și șchiopi » 5 momente care anunță posibila criză a naționalei la Euro 2024

criza echipa nationala romania
criza echipa nationala romania

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2024 16:27 / Actualizat sambata, 08 iunie 2024 20:02

După egalul cu Bulgaria, naționala României a arătat cumplit și cu Liechtenstein, 0-0, în Ghencea, într-o atmosferă care denotă frustrare, dar și temeri mari în perspectiva Campionatului European 2024.

Gazeta Sporturilor a fost prezentă la Stadionul Steaua și a urmărit în detaliu momentele care au precedat partida, desfășurarea ei și cadrul complet care a redat rușinea istorică, negată de către jucători și selecționer sub pretextul de meci test.

5 momente care nu s-au văzut la TV, din România - Liechtenstein

Precedată de evenimentul de lansare a cărții lui Marius Lăcătuș, ce a avut loc la sala Sevilla a stadionului și la care au participat o bună parte dintre invitații partidei, România - Liechtenstein se anunța a fi duelul în care echipa națională își lua revanșa față de spectatori, după semi-eșecul precedent, în semn de mulțumire ca urmare a campaniei încheiate cu succes.

În fapt, succesiunea de evenimente a fost cu totul alta decât cea pe care și-au dorit-o cei prezenți, de la organizatori la suporteri, de la fotbaliști la sponsori.

1. Sobri încă de când au ajuns la stadion

Încă de când au coborât din autocar, tricolorii nu au schițat prea multe. Mare parte din ei și-au ascuns grimasele și și-au văzut de drum. Doar Rațiu și Sorescu și-au permis câteva zâmbete după un dialog scurt care a „spart” monotonia momentului.

Nici intrarea pe teren nu s-a produs cu fast, cel mai probabil și pentru că jucătorii se așteptau ca publicul să nu fie foarte cald cu ei.

S-a trecut direct la miuțe și încălzire, iar în momentul prezentării echipelor aclamațiile au lipsit în totalitate, deși crainicul a avut misiunea de a stârni emulația în tribune.

2. Fluierături de încurajare

Ultrașii amplasați la peluza sud au avut un singur scop pe toată durata meciului: să continue protestul început după scandalul materialelor pirotehnice, izbucnit în martie. Cu tricouri negre inscripționate „Liber să fiu ultra”, au scandat împotriva FRF, lui Răzvan Burleanu, Jandarmeriei, stewarzilor și maghiarilor.

A fost astfel un manifest de 90 de minute, nu o susținere a echipei naționale. George Pușcaș a fost cel mai apostrofat dintre jucători pentru nesincronizările sale din atac și ratările înlănțuite.

În contrapartidă, din difuzoare au răsunat îndemnuri de susținere pentru meciurile de la Euro 2024.

Sobri, fluierați și șchiopi » 5 momente care anunță posibila criză a naționalei la Euro 2024
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan

Și la acest meci, se poate spune că galeria României a fost constituită din facțiuni ale cluburilor din București, care susțin naționala doar part-time pentru a-și continua protestele atunci când favoritele lor nu evoluează.

La Euro, cel mai probabil, suportul fanilor va fi altfel, întrucât asistența va fi formată nu doar dintr-o singură masă de susținători.

3. Numărul de spectatori, umflat în stilul CSA Steaua

Chiar dacă în dimineața meciului organizatorii se așteptau la un posibil sold-out, fanii nu s-au îngrămădit să ia cu asalt arena din Complexul Sportiv Steaua.

Mulți dintre aceștia au avut acces pe baza invitațiilor, în tribune fiind prezenți și foarte mulți copii cu însoțitori de la cluburi. Nu au lipsit nici angajați ai sponsorilor echipei României.

La ora intonării imnului, aproximativ 15.000 de spectatori se aflau în stadionul cu o capacitate de 28.000 de locuri. Multe scaune au fost libere, iar jumătate din peluza nord era goală.

Situația nu l-a împiedicat pe crainicul evenimentului să anunțe, în a doua parte a jocului, un număr de 20.000 de spectatori, mult supradimensionat.

Sobri, fluierați și șchiopi » 5 momente care anunță posibila criză a naționalei la Euro 2024
La finalul meciului România - Liechtenstein, scor 0-0, „tricolorii” s-au dus în fața galeriei pentru a-și prezenta scuzele pentru rezultatul rușinos din acest meci.

4. Edi Iordănescu s-a agitat continuu

Selecționerul nu a stat o clipă pe bancă pe durata partidei. A dat indicații, a strigat la jucătorii săi, ca la un meci must-win.

La final, când elevii său au ieșit doar cu un egal de pe teren, a ținut să le ia apărarea și a cerut, din nou, sprijin total pentru echipa națională. Mai mult, a dat vina pe calificarea târziu obținută pentru dificultățile din meciurile amicale, dar și pentru anunțarea tardivă a lotului final.

Dina Grameni și Răzvan Sava vor urmări competiția europeană din vacanță, alegere decisă în urmă cu multe zile, dar întârziată de teama aparițiilor unor noi accidentări.

Sobri, fluierați și șchiopi » 5 momente care anunță posibila criză a naționalei la Euro 2024
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan

5. Andrei Burcă este departe de a fi refăcut

În urmă cu două luni și jumătate, Andrei Burcă (31 de ani) a suferit o ruptură musculară, astfel că a ajuns la Mogoșoaia mai repede decât era programat. A refuzat să se trateze la Marijana în speranța că se va recupera fără intervențiile celebrului vraci de la Belgrad.

La sosirea autocarului la stadion, a fost penultimul care a coborât, înaintea lui George Pușcaș, și a șchiopătat vizibil.

Fundașul lui Al-Okhdood nu a luat loc pe bancă, fiind în tribune, alături de Denis Alibec. Deși sunt accidentați în continuare, Edi Iordănescu i-a răsplătit pentru efortul din preliminarii, astfel că vor merge în Germania.

Burcă are șanse minime de a evolua în cele trei partide, cu Ucraina, Belgia și Slovacia, din acest motiv au fost testați în centul apărării Adrian Rus și Bogdan Racovițan.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
chepandy777
chepandy777  •  09 Iunie 2024, 21:12

Deci ne ducem la EURO cu schiopii Burca si Alibec? Asta da selectie. Important e colectivul )))) ce gluma

Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  09 Iunie 2024, 13:17

Nu ți a explicat nimeni că asta nu e naționala ta sau a lu' tăticu ? Tu nu ei ce vrei sau pe aia de care ți e milă ție sau pentru cei pentru care ai simpatii, tu trebuie sa aliniezi o echipa competitivă, bătrânica de Alibec nu s a mai recuperat, că parca era doar o bătătură, sau o are pe creier, bătătura aia ? Oricum, cu sau fara bătături, țin să ți reamintesc că Alibec a RETROGRADAT cu echipa la care a jucat sezonul asta, el fiind ATACANT. Ce l recomanda ? Burca, mai mult sau mai puțin aceiași situație. Ianis, merita oare sa fie convocat după ce a jucat puțin peste 5 ore de fotbal in ultimii doi ani ?

Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  09 Iunie 2024, 13:08

Ce performanta sa faci când tu pleci cu toate babele accidentate, fa te preot, nu ai nicio treabă cu antrenoratul

Vezi toate comentariile (8)
Comentează