Articol de GSP - Publicat marti, 09 iulie 2024 13:50 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 13:52

Semifinalele de la EURO 2024 vor avea loc marți și miercuri. Mai sunt doar patru echipe rămase în cursă și, în acest moment, este clar că vom avea o super finală. Poate fi oprită Spania sau se trezește Franța? Anglia reușește, în sfârșit, să își ridice nivelul? Sunt doar câteva dintre întrebările aflate pe buzele fanilor fotbalului înaintea semifinalelor.

Programul semifinalelor de la EURO 2024 este următorul:

  • Marți, de la ora 22:00: Spania - Franța
  • Miercuri, de la ora 22:00: Olanda – Anglia

Ne apropiem, așadar, cu pași mari spre finala de la Berlin, programată pe 14 iulie, motiv pentru care îți propunem să rămâi și mai mult în atmosfera turneului continental citind avancronica meciurilor din semifinale. Din acest articol vei afla cum au ajuns echipele în semifinale, cum s-au descurcat la ultimele întâlniri precedente, principalele aspecte legate de parcursul lor, dar și ponturi la pariuri alături de Cote Anglia Olanda și pentru prima semifinală dintre Spania și Franța.

Pariuri pe semifinalele EURO 2024: Lupta pentru ultimul act se decide marți și miercuri

Spania - Franța

Ce meci vom avea marți seara! Spania este alegerea multor specialiști, având în vedere modul în care a jucat până acum la turneul final. Ibericii au etalat un joc combinativ superb, cu ocazii multe, în timp ce defensiva a fost și ea la un nivel ridicat. De fapt, Spania a primit doar două goluri în cele cinci meciuri pe care le-a disputat la EURO 2024.

De partea cealaltă, putem spune că Franța nu a convins la EURO 2024, deși a ajuns în semifinale. Principala problemă a lui Didier Deschamps este în atac. Francezii s-au calificat în semifinale fără să dea măcar un gol din acțiune. O situație cum nu s-a mai întâmplat în istorie. Asta în condițiile în care Franța a trimis nu mai puțin de 99 de șuturi. Inclusiv Kylian Mbappé a fost o dezamăgire la acest turneu final și este departe de așteptările pe care francezii le au de la el.

Cum s-au descurcat echipele la ultima întâlnire? Aceasta datează din 2021, când Franța și Spania au disputat finala Ligii Națiunilor. Atunci, francezii erau pe val și au câștigat cu 2-1.

De această dată, însă, putem vedea un ușor avantaj pe care Spania îl are. Acest lucru este reflectat și de cotele la pariuri, unde Spania are 1.80 să ajungă în finală, iar Franța are 2.00. Pentru victoria în timpul regulamentar, Spania are 2.62, Franța are 3.00, iar egalul are 2.87.

Pariuri pe semifinalele EURO 2024: Lupta pentru ultimul act se decide marți și miercuri

Drumul Spaniei către semifinalele EURO 2024

Grupe

  • Spania - Croația 3-0  
  • Spania - Italia 1-0 
  • Albania - Spania 0-1

Optimi

  • Spania - Georgia 4-1

Sferturi de finală

  • Spania - Germania 2-1 (după prelungiri)

Drumul Franței către semifinalele EURO 2024

Grupe

  • Austria - Franța 0-1 
  • Olanda - Franța 0-0  
  • Franța - Polonia 1-1

Optimi

  • Franța - Belgia 1-0

Sferturi de finală

  • Portugalia - Franța 0-0 (4-5 la lovituri de departajare)

Echipele probabile din meciul Spania - Franța:

Spania: Simon; Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Ruiz, Rodri, Olmo; Williams, Morata, Yamal

Franța: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez; Kanté, Tchouaméni, Rabiot; Griezmann; Dembélé, Mbappé

Olanda - Anglia

Olanda și Anglia au avut un traseu de vis către semifinalele de la EURO 2024 și nu au întâlnit până acum niciun "balaur", ci doar echipe mai slab cotate. Olandezii au avut un parcurs oscilant în grupe, unde au terminat pe locul trei, dar chiar și așa și-au făcut loc spre semifinale, cu un joc inconstant. În schimb, Anglia a trăit periculos atât în optimi, cât și în sferturile de finală, deși adversarele au fost mai slabe pe hârtie decât ea, Slovacia și Elveția.

Ce va fi în confruntarea de miercuri? Anglia are totuși un ușor avantaj dat de valoarea superioară a lotului. În plus, Olanda a arătat la ultimele ediții că nu prea știe să joace meciurile cu miză mare. De fapt, din 1988, de când a devenit campioană europeană, a pierdut trei semifinale de la EURO, în 1992, 2000 și 2004.

În ce privește ultima întâlnire, aceasta datează din 2019. Atunci, Olanda a învins Anglia în semifinalele Ligii Națiunilor. Au trecut, însă, cinci ani de atunci, iar Anglia este o echipă care pare că știe ce vrea, știe să sufere și știe să revină în momentele grele. Acestea sunt și motivele pentru care Anglia are un ușor avantaj, daca ne uitam la Cote Euro 2024, 1.80 să ajungă în finală, iar Olanda are 2.00. La victorie, Anglia are 2.60, egalul are 2.87, iar succesul Olandei are 3.00.

Pariuri pe semifinalele EURO 2024: Lupta pentru ultimul act se decide marți și miercuri

Echipele probabile din meciul Olanda - Anglia:

Olanda: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders; Bergwijn, Simons, Gakpo; Depay

Anglia: Pickford; Walker, Stones, Guehi, Shaw; Rice, Mainoo; Saka, Foden, Bellingham; Kane

Drumul Olandei spre semifinalele EURO 2024

Grupe

  • Polonia - Olanda 1-2  
  • Olanda - Franța 0-0  
  • Olanda - Austria 2-3

Optimi

  • România - Olanda 0-3

Sferturi

  • Olanda - Turcia 2-1

Drumul Angliei spre semifinalele EURO 2024

Grupe

  • Serbia - Anglia 0-1  
  • Danemarca - Anglia 1-1  
  • Anglia - Slovenia 0-0

Optimi

  • Anglia - Slovacia 2-1 (după prelungiri) 
  • Anglia - Elveția 1-1 (5-4 la lovituri de departajare)

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Citește și:
Ofertă de 250 de milioane pentru Lamine Yamal! Răspunsul președintelui Laporta
Campionate
Ofertă de 250 de milioane pentru Lamine Yamal! Răspunsul președintelui Laporta
Doliu în fotbalul românesc » A murit Constantin Anghelache, fostul președinte de la Dinamo și Rapid
Superliga
Doliu în fotbalul românesc » A murit Constantin Anghelache, fostul președinte de la Dinamo și Rapid
5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”
Superliga
5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac