INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  OLANDA - ANGLIA 1-2

Cine este Ollie Watkins, eroul neașteptat al Angliei » Golgeterul lui Aston Villa a avut o premoniție: „Știți ce i-am spus când am intrat?”

Ollie Watkins a marcat golul victoriei în semifinala Euro 2024 cu Olanda. Sursă foto: Imago +42   FOTO
Ollie Watkins a marcat golul victoriei în semifinala Euro 2024 cu Olanda. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 iulie 2024 00:37 / Actualizat joi, 11 iulie 2024 13:12

Ollie Watkins a fost eroul nesperat al „The Three Lions”, reușind să marcheze cu o execuție perfectă în minutele de prelungire ale semifinalei cu Olanda, tranșată de trupa lui Gareth Southgate cu 2-1. Batavii au condus, grație golului lui Xavi Simmons, o altă reușită superbă de altfel, iar englezii au egalat prin Harry Kane, care a transformat ireproșabil un penalty obținut tot de el.

Inspirația selecționerului Gareth Southgate, selecționerul foarte criticat în ultima perioadă de presa din Albion, a fost cea care a făcut diferența cu „Portocala Mecanică”. În minutul 81, acesta i-a introdus în teren pe Cole Palmer și Ollie Watkins. Watkins a marcat, Palmer oferind pasa decisivă. Finala dintre Spania și Anglia va avea loc duminică, de la ora 22:00, la Berlin.

Cine este Ollie Watkins, omul care a decis Olanda - Anglia

Născut la Torquay, Watkins și-a făcut junioratul la Exeter, iar în 2017 a ajuns la Brentford. După mai multe sezoane excelente în Championship, s-a transferat la Aston Villa, unde a reușit 59 goluri în ultimele patru sezoane de Premier League. În stagiunea recent încheiată, a punctat de 19 ori, reușind și 13 pase decisive, fiind reinventat de Unai Emery.

Grație prestațiilor de gală ale acestuia, Aston Villa a terminat pe locul patru, care îi asigură prezența în sezonul viitor de Champions League. Watkins a fost inclus în echipa sezonului de Premier League, luându-le fața unor nume precum Erling Haaland, printre altele.

+37 FOTO

Pentru prima reprezentativă, a debutat pe 25 martie 2021 într-o victorie cu San Marino, scor 5-0, fiind titular în premieră pe 29 martie 2022, reușind chiar să marcheze (Anglia - Coasta de Fildeș 3-0).

A strâns 14 apariții pentru Anglia, golul din această seară cu Olanda fiind al patrulea pentru „The Three Lions” (al doilea într-un meci oficial și primul la un turneu final). La acest Campionat European, a mai evoluat 20 minute cu Danemarca, fiind rezervă neutilizată cu Serbia, Slovenia, Slovacia și Elveția.

Premoniția lui Ollie Watkins: „Am știut că eu voi marca, iar Palmer îmi va oferi pasa decisivă”

I-am spus lui Palmer înainte să intrăm pe teren: eu voi marca, iar tu mă vei asista. Am știut, din momentul în care mingea a ajuns la el, că mă va servi ideal. Când am văzut că mingea intră în poartă, a fost cel mai frumos sentiment posibil. Suntem pregătiți pentru partida cu Spania, nu ne dăm niciodată bătuți!

Nu îmi mai găsesc cuvintele. Nu mai voiam să părăsesc terenul la final, voiam să absorb toate emoțiile. Nu cred că am lovit vreodată o minge într-un mod așa de fin. Nici nu credeam că voi juca vreodată la un Campionat European pentru Anglia. Numărul de persoane care mi-au dat mesaj astăzi, spunându-mi că voi marca golul victoriei, este incredibil. Sper să se întâmple asta și duminică”, a declarat Ollie Watkins, imediat după ultimul fluier al partidei de la Dortmund.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari, dar canadienii „sabotează” procedurile! » GSP publică detalii incredibile din dosarul de la New York: alte două companii ACUZATE!
Tenis
Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari, dar canadienii „sabotează” procedurile! » GSP publică detalii incredibile din dosarul de la New York: alte două companii ACUZATE!
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
Superliga
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară
Superliga
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (3)
bajescu
bajescu  •  11 Iulie 2024, 09:14

Toti au “premonitii” cand intra pe teren. Asa cum era cu Hâncu: spunea in fiecare zi ca va fi un cutremur. Cand se intampla striga sus si tare ca el l-a prezis.

ssLazio
ssLazio  •  11 Iulie 2024, 00:56

Cel care a tradus articolul pe care acum il semnează ca autor ar trebui sa își facă mai bine temele: Aston Villa nu a jucat finala Conference League, a fost eliminata in semifinala. Si nici nu înțeleg de unde a apărut scorul ala de 0-2.

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  11 Iulie 2024, 00:44

Pai asta e masina de goluri in campionat. Cel putin la fel de bun golgeter ca si Kane (da mai multe goluri; Kane are si alte roluri, e mai complet)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează