Articol de Roxana Fleşeru - Publicat joi, 08 august 2024 13:51 / Actualizat joi, 08 august 2024 14:09
Mihaela Cambei a adus medalia cu numărul opt pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Dincolo de toate clișeele care au fost trecute în revistă odată cu performanța româncei, stă o fată de 1,57 m care știe să-și pună în cuvinte trăirile.
„Dacă nu ai cap, nu prea reușești și trebuie să te lupți foarte mult cu frica. Și în acele momente, credeți-mă că ai și frică, și nervi, și agitație și nu știi ce se poate întâmpla! Iar în acel moment trebuie să încerci să gândești cât mai mult mișcarea și asta este cel mai important. Într-o fracțiune de secundă poți să pierzi totul", a spus ea imediat după concurs.
E o caracteristică din ce în ce mai întâlnită la sportivii români din noua generație care au o voce.
Una pe care Mihaela a folosit-o atunci când a fost întrebată la conferința de presă cum i se pare că sportul său, implicat în multe scandaluri de dopaj, este mereu pe lista celor care ar putea fi scoase din programul olimpic.
„Consider că acest sport ar trebui să rămână olimpic pentru că noi, femeile, avem foarte multă putere de arătat. Putem să arătăm că suntem capabile de orice, acesta este un sport despre putere mintală, fizică și sentimentală”, a spus ea.
Și e un sport care cere mult de la organism. Știați că halterofilii nu au voie să meargă prea mult pe jos? Pentru că obosesc picioarele și a doua zi nimic nu mai e cum trebuie. Unul dintre lucrurile importante pentru o halterofilă e să-și păstreze picioarele proaspete.
De aceea, atunci când a participat la prezentarea de la Cotroceni a lotului olimpic, a fost singura sportivă care s-a așezat pe jos, pentru că picioarele sunt importante. La fel și cuvintele.