FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI

„Autobuzul Botoșani” vine în București pentru meciul cu Dinamo: „Așa vom aborda duelul”

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2024 12:32 / Actualizat joi, 26 septembrie 2024 13:11

Liviu Ciobotariu revine ca adversar împotriva lui Dinamo, cu FC Botoșani, fostul căpitan și antrenor al „câinilor” explicând ce strategie va aplica în startul confruntării de vineri seară, de la ora 21:00

Dinamo și FC Botoșani s-au duelat în ediția precedentă pentru evitarea retrogradării și, în cele din urmă, s-au salvat ambele. Acum, „câinii” sunt pe locul 3 în clasament, se luptă pentru play-off, în timp ce moldovenii speră să scape din subsolul clasamentului.

FC Botoșani va juca o carte defensivă în startul meciului de la „Arcul de Triumf”, acolo unde anul trecut a fost învinsă abia în prelungirile partidei, după o cursă senzațională a lui Dennis Politic.

Liviu Ciobotariu le-a transmis un mesaj public elevilor săi: „Să ne apărăm în bloc și să încercăm să dăm gol”

Liviu Ciobotariu a prefațat întâlnirea cu Dinamo, de vineri seara.

„Este o misiune dificilă pentru noi. Dinamo nu este întâmplător pe locul 3, practică un joc foarte bun. Este o echipă care alături de CFR se află în fruntea clasamentului în privința golurilor marcate. Spune multe despre forma ei de joc.

Acasă, are patru victorii, o echipă bine organizată, bine așezată. Cu siguranță, atmosfera va fi una foarte fierbinte, cu stadionul plin. Fanii lui Dinamo sunt recunoscuți pentru spectacolele pe care le oferă.

Trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc, să rezistăm la presiunea fanilor, echipei adverse. Ne dorim să venim cu un rezultat pozitiv de acolo, așa că pornim cu gândul acesta.

Trebuie să fim pregătiți mental, tactic, fizic. În ultimul joc n-am arătat rău, dar trebuie să eliminăm greșelile pe care le-am făcut. Trebuie să fim bine organizați în defensivă și să marcăm. Să ne apărăm în bloc.

În ultimele trei deplasări n-am reușit să marcăm, ceea ce s-a văzut și pe tabelă. Ideal ar fi să ducem atacul pozițional în terenul advers și să ne păstrăm pofta de a marca”, a declarat Liviu Ciobotariu la conferința de presă.

Tehnicianul a fost cât se poate de ferm în discursul său: „Vom aborda partida cu Dinamo în ideea de a nu primi gol! Sper să fim inspirați în alegerea sistemului potrivit, pentru a nu încasa gol și pentru a pune probleme. Asta nu înseamnă că ne vom apăra tot meciul, nu ar fi OK, trebuie să atacăm, să avem curaj, să punem probleme, pentru a pune adversarul în dificultate”.

Dinamo are un lot foarte bun. La Galați a jucat cu anumiți fotbaliști pe care nu i-aș fi văzut în primul 11, au făcut-o bine
Liviu Ciobotariu, antrenor FC Botoșani

Liviu Ciobotariu nu își reneagă simpatiile dinamoviste

Ciobi a fost căpitanul echipei, campion cu „câinii”, ulterior antrenor al roș-albilor.

„Pentru mine Dinamo înseamnă foarte mult. M-am simțit bine la Dinamo, este o echipă pe care o simpatizez foarte tare.

Am fost jucător și antrenor acolo, Dennis (n.red fiul tehnicianului) a început fotbalul acolo, sunt multe care mă leagă de acest club. Când merg pe stradă, sunt foarte mulți dinamoviști care mă consideră de-al lor. Și mă simt bine astfel.

La cum arată în momentul de față, Dinamo chiar merită să fie în primele șase. Depinde de cei de acolo să păstreze această linie”, a comentat Liviu Ciobotariu.

Când eram antrenor la Dinamo, îl aveam pe Cătălin Munteanu în teren și stăteam liniștit pe bancă. Era creierul echipei și era cu pasele de gol. Acum, este secundul meu
Liviu Ciobotariu, antrenor FC Botoșani

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
Europa League
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
Daniel Bîrligea a spart gheața la FCSB și spune că a avut o discuție cheie în vestiar: „Vreau să dovedesc că sunt aici pentru un motiv”
Europa League
Daniel Bîrligea a spart gheața la FCSB și spune că a avut o discuție cheie în vestiar: „Vreau să dovedesc că sunt aici pentru un motiv”
Eliminarea lui Drăgușin a stârnit furia unui coleg: „Ochii lui spuneau tot!” » Suporterii au luat foc: „Vei plăti pentru asta!”
Europa League
Eliminarea lui Drăgușin a stârnit furia unui coleg: „Ochii lui spuneau tot!” » Suporterii au luat foc: „Vei plăti pentru asta!”

EXCLUSIV Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”

Mărturie printre lacrimi a campioanei olimpice Maricica Puică: „Deblocați rentele! Am făcut trei avorturi pentru performanță. Am pierdut trei băieței!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează