INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND

„Oare și-a vândut sufletul?” » Furie în Germania, după ce Klopp a semnat: „Cu fanii lui Dortmund e GATA”

Jurgen Klopp, foto: Imago Images
Jurgen Klopp, foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2024, 14:02 / Actualizat joi, 10 octombrie 2024 14:41

Cei mai supărați pentru plecarea lui Jurgen Klopp la Red Bull sunt fanii germani, mai ales cei ai Borussiei Dortmund, echipă pe care tehnicianul a pregătit-o în perioada 2008-2015, până la plecarea sa la Liverpool.

Miercuri, Jurgen Klopp a anunțat că a acceptat postul de director de dezvoltare la nivel internațional la Red Bull, concern care finanțează cluburile RB Leipzig, deține echipele RB Salzburg, New York Red Bulls, RB Bragantino și are și acțiuni la Leeds United.

Producătorul austriac de băuturi energizante a dat o adevărată lovitură de imagine cu aducerea lui Klopp, care s-a retras în vară de la Liverpool, după 9 sezoane.

Klopp își va începe noul job din ianuarie 2025, având ca misiune dezvoltarea formațiilor din portofoliul Red Bull

Fanii nemți nu uită, scrie BBC Sport, că Red Bull a creat nemulțumiri în fotbalul german când, în 2009, a preluat clubul de divizia a cincea SSV Markranstadt și s-a transformat în RB Leipzig.

Klopp, care a părăsit Premier League spunând că e „stors de energie”, a fost vehement criticat pentru faptul că s-a alăturat austriecilor, mai ales din partea suporterilor Borussiei.

Federația germană de fotbal (DFB) prevede ca echipele din această țară să funcționeze sub regula „50+1” - adică fanii sunt acționari majoritari și pot influența deciziile luate de club, inclusiv pe cele legate de prețul biletelor la meciuri.

Reprezentanții cluburilor germane spun că RB Leipzig profită de acest sistem având doar 17 membri cu drept de vot, cei mai mulți în relație directă cu Red Bull, și au propus o lege care să prevadă ca echipele să nu poată purta numele finanțatorului.

De altfel, echipa din Leipzig este cea mai detestată din Germania, fiind supusă protestelor suporterilor echipelor rivale - de la boicotarea partidelor la o încăierare din 2017, când 28 de fani ai Borussiei au aruncat doze de bere și pietre în fanii lui Red Bull.

Jurgen Klopp a fost unul dintre criticii modelului Red Bull

Fanii din Dortmund au criticat întotdeauna echipa din Leipzig, spunând că nu are tradiție și că nu este altceva decât un instrument de marketing.

Și Jurgen Klopp s-a numărat printre cei care au criticat acest model multiclub, declarând, în 2017: model, saying in 2017: „Sunt un romantic al fotbalului și iubesc tradiția. În Germania, numai două cluburi cântă «You'll Never Walk Alone» înainte de meci: Mainz și Dortmund”.

Christian Falk, jurnalist la publicația germană Bild, a explicat întreaga controversă: „Lucrez la acest subiect din luna mai, dar Jurgen șovăia, nu era convins că trebuie să facă acest pas. N-ar mai avea de muncit atât de mult ca la Liverpool și nici nu va avea de-a face zi de zi cu fotbalul.

Controversa e cât se poate de reală în Germania. Întrebarea cea mai importantă este: «Oare Jurgen Klopp și-a vândut sufletul?»

Eu aș spune că nu, pentru că Leipzig e un club important. Înțeleg că este mai greu pentru fanii lui Dortmund să accepte asta, pentru că au avut mereu contre”, a adăugat jurnalistul.

Suporterii lui Dortmund, care-l consideră ipocrit sau lacom, au însă alte reacții: „Cum să renunți la reputația ta într-o secundă?”, întreabă un fan german. Altul scrie pe rețelele de socializare: „Partea bună e că, în sfârșit, putem închide epoca Klopp la Dortmund. Nu mai avem nostalgii care să ne încurce”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cristian Tudor Popescu, categoric după anunțul momentului: „Îmi este tot mai greu să mă uit, mă enervează! E iremediabil”
Tenis
Cristian Tudor Popescu, categoric după anunțul momentului: „Îmi este tot mai greu să mă uit, mă enervează! E iremediabil”
Dan Șucu va investi o avere în ProRapid 2.0! » Am mers să vedem unde va fi ridicată de la zero noua bază de lux a giuleștenilor
Superliga
Dan Șucu va investi o avere în ProRapid 2.0! » Am mers să vedem unde va fi ridicată de la zero noua bază de lux a giuleștenilor
Prin ce a trecut fiica lui MM Stoica la Salonic, când a asistat la meciul PAOK – FCSB: „Dacă ai ști ce făceau spectatorii după meci...”
Stiri extrasport
Prin ce a trecut fiica lui MM Stoica la Salonic, când a asistat la meciul PAOK – FCSB: „Dacă ai ști ce făceau spectatorii după meci...”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (4)
MelculFurios
MelculFurios  •  10 Octombrie 2024, 16:33

Aia plang degeaba, Klopp este liber sa mearga unde vrea si este pe un alt post, nu este antrenor, este o altfel de munca si poate sa isi eschilibreze mai bine viata. Rb Leipzig merge mai bine decat Borusia asa ca nu au decat sa explice ei ce au facut in istoria aia lunga de club puternic.

JFM_K
JFM_K  •  10 Octombrie 2024, 14:54

Klopp s-a dus unde-i lui bine nu unde le este fanilor. Nu s-a dus sa antreneze deci n-a tradat asa ca isteriile astea nu se justifica la un public de acest nivel. Daca era la noi m-as fi asteptat si la asta.

_Van_Basten
_Van_Basten  •  10 Octombrie 2024, 14:19

Si cu fanii fcsb e gata Jurgen. Nea Gigi il astepta cu bratele deschise pentru grupa Champipions Lig.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează