ESPORTS  »  STIRI GAMING  »  GAMING

Assassin's Creed Shadows: Povestea adevărată a lui Yasuke, primul samurai de culoare

Articol de GSP - Publicat luni, 14 octombrie 2024, 15:54 / Actualizat luni, 14 octombrie 2024 16:16

Jocurile Assassin's Creed prezintă de obicei un protagonist complet ficțional, dar în următorul joc, AC Shadows, unul dintre cei doi eroi va fi bazat pe o figură istorică reală. Permiteți-ne să vi-l prezentăm pe Yasuke, un legendar samurai african.

În Assassin's Creed Shadows jucătorii vor alterna între doi protagoniști principali de-a lungul poveștii, o tehnică folosită anterior în AC Syndicate, cel care avea loc la Londra. Ideea a funcționat bine la acea vreme, oferind un asasin masculin care se baza pe forță brută și o asasină care se specializa în acțiuni stealth.

Shadows pare să urmeze o formulă similară. Vei putea juca ca Naoe, un shinobi priceput, axat pe acțiuni de tip stealth, strecurându-se prin umbre și eliminându-ți țintele în tăcere. De asemenea, jucătorii vor putea juca ca Yasuke, un samurai de origine africană și primul personaj din Assassin's Creed bazat pe o persoană istorică reală.

Cine este Yasuke, protagonistul din Assassin's Creed Shadows?

Yasuke a fost primul african menționat în înregistrările istorice japoneze, trăind în Japonia între 1579 și 1582. Potrivit lucrării lui Jean Crasset, Histoire de l'église du Japon, Yasuke a fost fie sclav, fie însoțitor al misionarului italian Alessandro Valignano, care l-a întâlnit pe Yasuke în Mozambic și a călătorit cu el până în Japonia.

Alessandro Valignano era responsabil de misionarii trimiși în regiune și a mers în Kyoto în 1581 pentru a-l întâlni pe puternicul lider Oda Nobunaga. L-a adus pe Yasuke cu el, iar Nobunaga a fost atât de fascinat de Yasuke încât i-a cerut lui Valignano să i-l ofere. Nobunaga l-a făcut pe Yasuke un apropiat al său și se spune că tot Nobunaga i-a dat și numele Yasuke.

În 1582, Nobunaga a fost trădat și atacat de vasalul său, Akechi Mitsuhide. Yasuke a mers la reședința moștenitorului lui Nobunaga și a luptat împotriva oamenilor lui Akechi, dar se pare că a fost învins. De aici, povestea devine incertă.

Se crede că Yasuke a supraviețuit, iar în relatările bătăliei de la Okitanawate din 1584 este menționat un om de culoare care opera tunuri. Unii cred că acesta era Yasuke, dar nu s-a confirmat niciodată cu certitudine.

Cât de fidelă va fi versiunea din Assassin's Creed Shadows față de istorie?

În stilul clasic Assassin's Creed ne putem aștepta la o versiune puternic ficționalizată a evenimentelor. Deși Ubisoft a făcut întotdeauna o treabă bună în a încorpora istoria și a reda multe detalii corecte, nu vor lăsa realitatea să stea în calea poveștii pe care vor să o spună.

Assassin's Creed Shadows începe în 1579, în perioada Azuchi-Momoyama, dar nu este clar ce perioadă de timp va fi acoperită în joc. Probabil, Ubisoft își va lua libertatea de a spune povestea lui Yasuke chiar și dincolo de 1584.

Unul dintre personajele centrale va fi legendarul Oda Nobunaga, care a fost reprezentat în nenumărate jocuri, anime-uri, filme și alte media. Yasuke a luptat alături de Nobunaga, dar trailerul cinematic al jocului sugerează că Yasuke ar putea schimba alianțele la un moment dat. La început, el și Naoe sunt inamici și trebuie să depășească această relație de adversitate pentru a se uni și a lupta împotriva Templierilor, care par să includă și pe Nobunaga.

Dacă vrei să vezi o poveste interesantă despre acest personaj îți recomand anime-ul de pe Netflix, simplu intitulat Yasuke. Acesta transformă povestea sa într-o direcție supranaturală, avându-l pe LaKeith Stanfield în rolul principal și o coloană sonoră compusă de Flying Lotus.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Nationala
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
Superliga
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
Ion Țiriac prins de poliție cu 340 de km/h » Incredibil ce s-a întâmplat după aceea: „Amenda nu era o problemă, ci procesul!”
Diverse
Ion Țiriac prins de poliție cu 340 de km/h » Incredibil ce s-a întâmplat după aceea: „Amenda nu era o problemă, ci procesul!”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează