FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV La mai bine de 10 ani de când a preluat Dinamo, Ionuț Negoiță a numit cel mai mare regret: „Ar fi acoperit 20% din buget”

Ionuț Negoiță / FOTO: GSP +7   FOTO
Ionuț Negoiță / FOTO: GSP

Articol de , , - Publicat luni, 14 octombrie 2024, 16:28 / Actualizat luni, 14 octombrie 2024 22:01

Ionuț Negoiță, fostul finanțator al lui Dinamo, mai nou printre sponsorii clubului, a numit într-un interviu acordat recent Gazetei Sporturilor cel mai mare regret din perioada în care a fost patronul „câinilor”.

A trecut mai bine de un deceniu de când Ionuț Negoiță prelua pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, perioadă care se presupunea că va fi sinonimă cu intrarea clubului într-o nouă eră. Totuși, rezultatele n-au fost pe măsură, trofeele și performanțele europene au întârziat să apară, iar clubul a traversat și o tumultoasă insolvență.

Întrebat despre marele regret al celor șapte ani în care a fost omul #1 la Dinamo, Ionuț Negoiță s-a referit, cu subiect și predicat, la tergiversarea construirii noului stadion, o temă în continuare de actualitate în rândul suflării dinamoviste.

Prima decizie în procesul în care Vasile Șiman cere 1 milion de euro de la Dinamo
DINAMO
Prima decizie în procesul în care Vasile Șiman cere 1 milion de euro de la Dinamo

Negoiță: „Cel mai mare regret? Că nu s-a realizat stadionul”

„Faptul că nu s-a făcut stadion și nu am avut, din punctul ăsta de vedere, o susținere... Nu eu, clubul! Ar fi venit mai mulți suporteri, ar fi fost un alt aport. În principiu, biletele și abonamentele ar cam trebui să acopere 20% dintr-un buget.

Dacă aveam stadionul nostru, cu siguranță veneau mai mulți suporteri, era și o contribuție mai consistentă în bugetul clubului, era și entuziasmul mai mare, mai veneau și sponsori.

Ăsta cred că ar fi cel mai mare regret, faptul că stadionul nu s-a realizat. Din păcate, n-a depins doar de mine, am făcut eforturi mari, dar s-au ocupat alții să pună piedici”, a afirmat Negoiță, în exclusivitate pentru GSP.ro.

👉 Ultima noutate despre noua arenă a lui Dinamo: S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru licitația la noul stadion „Dinamo”. Șase firme au intrat în concurs, iar pe 9 decembrie CNI ar trebui să anunțe care dintre ele se va ocupa de demolarea arenei din „Ștefan cel Mare” și de construcția noului stadion.

„O structură bine făcută e mai importantă decât un trofeu”

Afaceristul a fost întrebat apoi cum s-a raportat la două dintre situațiile în care clubul său a trecut razant pe lângă performanțe importante: ratarea Cupei din 2016, în care Dinamo s-a înclinat în fața CFR-ului la loteria loviturile de departajare, și titlul de care roș-albii se apropiaseră nesperat în sezonul 2016-2017, pierdut până la urmă în lupta în trei cu Viitorul și FCSB.

„Cupa ar putea fi unul dintre regrete, evident. Când piezi o finală, când pierzi un trofeu, evident că e o durere, un eșec. Dar asta este, fotbalul e într-o continuă dinamică.

Un trofeu în plus sau în minus nu-i la fel de important pe cât e să ai o structură bine făcută și mai ales un suport financiar”, a spus Negoiță, în dialog cu reporterii GSP.

Ionuț Negoiță a fost patronul lui Dinamo în intervalul 2013 - 2020, perioadă în care echipa a cucerit un singur trofeu, Cupa Ligii în 2017.

+2 FOTO

Dinamo, parteneriat cu firma lui Ionuț Negoiță

În vara acestui an, Dinamo a anunțat în mod oficial parteneriatul cu firma lui Ionuț Negoiță.

Numele uneia dintre companiile sale, HILS, apae pe spatele tricourilor, sub nume, iar businessman-ul plătește peste 300.000 de euro în contul grupării.

„Sunt fel și fel de pachete de sponsorizare, probabil, va fi accesat unul de peste 300.000 de euro. Cu bonusuri de performanță, în funcție de anumiți parametri, pot fi mai mulți bani”, au transmis apropiații lui Ionuț Negoiță pentru GSP.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Nationala
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
Superliga
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
Ion Țiriac prins de poliție cu 340 de km/h » Incredibil ce s-a întâmplat după aceea: „Amenda nu era o problemă, ci procesul!”
Diverse
Ion Țiriac prins de poliție cu 340 de km/h » Incredibil ce s-a întâmplat după aceea: „Amenda nu era o problemă, ci procesul!”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează