FOTBAL  »  NATIONALA  »  LITUANIA - ROMÂNIA

Gică Popescu, contrariat de ce s-a întâmplat în Lituania: „Nu stiu care a fost logica, dar alegerea a fost corectă”

Gică Popescu
Gică Popescu

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2024, 09:50 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2024 14:38

Gică Popescu (57 de ani) a vorbit despre meciul câștigat de naționala României în Lituania cu scorul de 2-1.

România a câștigat și cel de-al patrulea meci din Liga Națiunilor, de această dată în fața Lituaniei, scor 2-1.

Mircea Lucescu a ales să nu facă schimbări în primul 11, doar să îl bage pe Sorescu în locul lui Bancu, care a fost suspendat, însă după pauză a făcut 3 schimbări.

Gică Popescu nu a înțeles logica lui Mircea Lucescu din meciul cu Lituania

Gică Popescu a declarat că nu înțelege logica selecționerului de a nu face schimbări în echipa de start, dar recunoaște că decizia s-a dovedit inspirată până la urmă.

„Nu știu care a fost logica, dar cum am spus, Mircea Lucescu a pus un mare preț pe omogenitatea echipei. Și a ales același 11 ca în Cipru, exceptându-l pe Sorescu.

Aceasta a fost gândirea dânsului și când a făcut 3 schimbări. Atunci când schimbi poate să dispară echilibrul. Alegerea a fost corectă, am reușit să câștigăm.

Adversarul a fost diferit, au jucat acasă. Meciurile se câștigă și suferind, ne-am apărat, singurul obiectiv care a contat a fost câștigarea punctelor”, a spus Gică Popescu, pentru as.ro.

Gică Popescu, despre grupa din Liga Națiunilor: „Eu o consider câștigată”

În plus, Gică Popescu consideră că România a câștigat deja grupa din Liga Națiunilor, chiar dacă mai are 2 meciuri de disputat.

„Va trebui să câștigăm cu Kosovo în fața fanilor, e o miză importantă, câștigarea grupei și barajul pentru Campionatul Mondial. Uitându-ne ce echipe fac parte din urna a doua, ne dăm seama ce avantaj mare e câștigarea grupei de Nations League. Eu o consider câștigată.

Acest baraj, care ne-a bântuit atâția ani, de la acel baraj cu Slovenia, când am pierdut calificarea, sper de data aceasta să spargem gheața la al 3-lea baraj. Sper, de data aceasta, să câștigăm. E foarte important să câștigăm. Atunci când întâlnești echipele de prim rang, venind pe un fond de încredere, se pot obține rezultate la care nimeni nu se așteaptă”, a mai spus Gică Popescu.

Clasamentul în grupa României la Liga Națiunilor

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Concluzie șocantă: cum a influenţat negativ regula U21 numărul jucătorilor tineri în Liga 1
Nationala
Concluzie șocantă: cum a influenţat negativ regula U21 numărul jucătorilor tineri în Liga 1
Ioanițoaia a vorbit cu Mircea Lucescu și dezvăluie de ce Mitriță și Alibec nu au fost folosiți deloc: „El mi-a zis”
Nationala
Ioanițoaia a vorbit cu Mircea Lucescu și dezvăluie de ce Mitriță și Alibec nu au fost folosiți deloc: „El mi-a zis”
Erou la calificarea României U21 la Euro, contrat de Sabău pentru reacția de la interviuri: „Imatur. Ar trebui să fie bărbat, să-și asume”
Nationala
Erou la calificarea României U21 la Euro, contrat de Sabău pentru reacția de la interviuri: „Imatur. Ar trebui să fie bărbat, să-și asume”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (2)
cashbuz
cashbuz  •  16 Octombrie 2024, 11:08

Sorescu, catastrofă, de ce nu a mers pe mâna lui Chipciu? Nenumărate mingi pierdute, centrări în primul adversar. Burcă fricos, când încerca vreun dribling ne punea în mare pericol. Deși s-a știut că terenul e greu, am avut meci greu cu ei și pe Ghencea s-a mers pe mingicarii echipei, poate nu înțeleg eu fotbalul, dar cu echipe de genul ăsta avem mari probleme, dacă stăm doar în driblinguri și fente. Exagerăm cu șuturile, individualismul, rareori o ducem ca cei mici până în poartă. Cu Cipru ne-a ieșit, dar era alt teren, cei mici au jucat și ei pe un teren greu, ca cel de aici, în Muntenegru dar s-au descurcat mult mai bine. Noroc că ne iese câte o fază altfel greu ne dăm drumul la joc. Poate avem noroc până la capăt.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  16 Octombrie 2024, 10:50

...galeria lui Dinamo a cantat ...esti cel mai destept Gica Popescu ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează