FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Nelu Varga a dat de pământ cu Dan Petrescu și cu Louis Munteanu: „Am rămas șocat! Amândoi sunt de vină”

Nelu Varga
Nelu Varga

Articol de - Publicat luni, 21 octombrie 2024 11:35 / Actualizat luni, 21 octombrie 2024 12:30

Nelu Varga, patronul CFR-ului, a transmis un mesaj-manifest după conflictul dintre Louis Munteanu (22 de ani) și Dan Petrescu (56 de ani). Conducătorul ardelenilor i-a pus la punct pe amândoi după ceea ce s-a întâmplat la meciul dintre Petrolul și CFR Cluj, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Vârful vicecampioanei a fost trimis pe teren în repriza a doua, după ce l-a înlocuit pe Peter Michael (26 de ani). În mod surprinzător, în prelungirile partidei, cu un minut înainte de final, Petrescu l-a schimbat pe Munteanu.

Atacantul, vizibil nemulțumit, a boscorodit în timp ce părăsea terenul, l-a smucit pe Cristi Panin la marginea terenului, în timp ce delegatul încerca să-l îmbuneze, apoi s-a așezat nervos pe bancă, ignorându-l total pe Dan Petrescu!

„Să fie deportați în Siberia!” » Luptătoarea vicecampioană olimpică, declarații deplasate după rezultatele parțiale de la referendumul din Republica Moldova
ALEGERI
„Să fie deportați în Siberia!” » Luptătoarea vicecampioană olimpică, declarații deplasate după rezultatele parțiale de la referendumul din Republica Moldova

Nelu Varga, măsuri radicale după conflictul dintre Munteanu și Petrescu: „Eram în stare să fac orice după meci”

Scenele inedite au continuat, pentru că la câteva zeci de secunde distanță camerele au revenit la banca lui CFR, unde Petrescu, așezat pe vine, încerca să dialogheze cu jucătorul lui. Nu părea că argumentele „Bursucului” aveau efect, Munteanu privea în altă direcție, în continuare nervos.

La 2 zile de la acest eveniment, Varga i-a taxat dur pe cei doi și a explicat măsurile pe care le va lua la CFR Cluj.

„Vă spun sincer, am rămas șocat. Noroc că nu mai iau măsuri la supărare, pentru că eram în stare de orice după meci. Nu mi-a venit să cred ce s-a întâmplat la finalul acestei partide care s-a terminat 0-0. Știți că sunt direct și vă spun la fel de direct: amândoi sunt de vină!

În primul rând, vinovat este Louis Munteanu, care are o vârstă și trebuie să existe respect. Nu putem să construim nimic fără respect și fără responsabilitate. Nu ai voie tu, ca jucător, să ai asemenea comportament și asemenea gesturi față de antrenorul tău. Nu contează cum îl cheamă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre Dan Petrescu, un tehnician care ne-a adus atâtea succese. Un om căruia nu degeaba îi spunem antrenorul-trofeu.

Nu ai voie să faci așa ceva. Nu ai cum să crești, nu ai cum să ajungi la un nivel superior cu asemenea gesturi și cu asemenea comportament. Îi transmit clar lui Munteanu că este ultima oară când mai tolerăm așa ceva. Vom vedea care este Regulamentul de Ordine Interioară, vom vedea dacă sunt prevăzute amenzi pentru așa ceva și bineînțeles că vom lua o decizie în acest sens. Dar în mod sigur Louis Munteanu nu va scăpa nepedepsit.

Poate i-au luat mințile și sumele astea de cinci milioane, șapte milioane, care se învârt în jurul său. Are valoare, știm cu toții asta, o știe și el, dar trebuie să o demonstreze pe teren marcând goluri… Și nu marcând în astfel de situații cere nu-l avantajează în carieră”, a declarat Varga, pentru Fanatik.

Nelu Varga, semnal de alarmă pentru Dan Petrescu: „O decizie neinspirată! Nu poți să-ți bați joc”

Patronul clujenilor nu l-a menajat nici pe Dan Petrescu, antrenorul echipei, și i-a transmis un mesaj clar. Acesta n-are voie să-și bată joc de investiția pe care a făcut-o CFR Cluj în Louis Munteanu.

„Apoi, o vină la fel de mare o are și Dan Petrescu. Nu e posibil cu 40 de secunde înainte de finalul meciului să scoți cel mai bun jucător de pe teren. Repet, nu mai era nici măcar un minut, erau 40 de secunde. Sincer, nu am înțeles. Și dacă era accidentat, îl mai țineai 40 de secunde undeva în lateral, lângă tușă și cu asta basta. Explicația cu cartonașul nu are absolut nicio logică, atâta timp cât Louis Munteanu oricum era suspendat pentru partida viitoare.

Dan Petrescu a luat o decizie neinspirată. Nu putem să ne batem joc de o investiție de atâtea milioane de euro, peste 5 milioane de euro, probabil cea mai mare investiție într-un fotbalist în România de la Revoluție încoace. Trebuie să fim mai atenți cum gestionăm astfel de lucruri. O să vorbesc și cu Dan Petrescu, pentru că și el are o stare de supraîncărcare, de surescitare, pe care nu o înțeleg și trebuie și el să se liniștească.

Este evident că a luat această decizie complet neinspirat și, fiind într-o stare, repet, de supraîncărcare… Trebuie și Dan să se liniștească ca să ia deciziile cele mai bune. Reiterez încă o dată și subliniez faptul că Dan Petrescu este antrenorul echipei și normal că el are ultimul cuvânt. Dar a fost o decizie neinspirată, care nu poate fi explicată sub nicio formă”, a adăugat Varga.

Am fost supărat, v-am spus, aș putea spune că am fost chiar dezamăgit. Este păcat că avem un antrenor atât de mare și un jucător atât de mare și nu reușim să găsim armonia și, mai ales, nu reușim să găsim golul care să ne aducă rezultatele. Echipa este într-o criză de formă și nu este normal. Au toate condițiile.
O să avem săptămâna aceasta foarte multe discuții și vom încerca să clarificăm lucrurile și să ne liniștim. Acesta este mesajul pe care îl transmit tuturor: Haideți să ne liniștim!

- Nelu Varga, patron CFR Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești
Superliga
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești
Denis Alibec, distrus după ce Farul a fost umilită de Rapid: „Cea mai rușinoasă înfrângere din cariera mea”
Superliga
Denis Alibec, distrus după ce Farul a fost umilită de Rapid: „Cea mai rușinoasă înfrângere din cariera mea”

"M-am născut în Siberia, într-un oraș doar de militari". Mutată la București în 2003, Tania a ajutat sute de români

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (2)
viorelgh1
viorelgh1  •  21 Octombrie 2024, 14:14

Cea mai buna decizie a luat Dan Petrescu de a-l schimba pe Munteanu din 2 motive ; 1 ptr tragere exagerata de tricou lui PAP , sa fii sigur ca nu mai intra Munteanu in careu s-au iesea pe targa ,Pap nu uita si nu iarta 2 ptr nervozitatea exagerata a lui Munteanu impotriva arbitrului in care putea sa -i dea al 2 lea cartonas galben ,Munteanu trebuie penalizat cu 50 % din salariu ptr indisciplina

sughibughi
sughibughi  •  21 Octombrie 2024, 13:48

are dreptate SuperDan

Vezi toate comentariile (2)
Comentează