SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

LA Clippers, zguduită de un proces înaintat de antrenorul personal al lui Kawhi Leonard » Trupa din NBA i-ar fi tratat superficial accidentările

Kawhi Leonard/Foto: Imago Images
Kawhi Leonard/Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2024, 12:03 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2024 12:39

Randy Shelton, antrenorul personal al lui Kawhi Leonard, a dat-o în judecată pe Los Angeles Clippers, acuzând organizația din NBA că i-a încheiat contractul pe nedrept, după ce a semnalat un tratament ilegal și periculos al accidentărilor lui Leonard.

Sezonul 2024-2025 a început excelent pentru Los Angeles Clippers. Și-a inaugurat noua arenă de 2 miliarde de dolari, Intuit Dome, care va fi folosită și la Jocurile Olimpice din 2028. Însă, după doar un meci disputat, formația californiană a fost dată în judecată de un fost angajat.

S-a jucat primul meci oficial în arena de 2 MILIARDE de dolari » Imaginile sunt desprinse din altă lume
INEDIT
S-a jucat primul meci oficial în arena de 2 MILIARDE de dolari » Imaginile sunt desprinse din altă lume

Randy Shelton, antrenorul personal al lui Kawhi Leonard, a acuzat-o pe LA Clippers că i-a încheiat contractul brusc, pe nedrept, după o lungă perioadă în care a fost marginalizat și tratat într-un mod urât de membrii organizației.

Cum a ajuns Kawhi Leonard la LA Clippers? Californienii s-au folosit de Randy Shelton

În 2019, după un singur sezon petrecut la Toronto Raptors, trupă pe care a ajutat-o să câștige titlul în NBA, Kawhi Leonard a luat decizia de a semna cu Los Angeles Clippers. Superstarul american a venit cu mari așteptări în California însă, până în prezent, acestea nu au fost împlinite, Clippers jucând o singură dată în finala conferinței de Vest.

Ba mai mult, Leonard a trecut prin multe probleme medicale, având un istoric bogat de accidentări și înainte de a semna cu Clippers. Randy Shelton a spus, însă, că echipa din LA a tratat superficial accidentările jucătorului în vârstă de 33 de ani.

De asemenea, antrenorul personal a povestit și cum a ajuns Leonard la Clippers. Mai exact, Shelton a susținut că oficialii lui LA Clippers au încercat încă din 2017 să se folosească de el pentru a-l convinge pe Leonard să se întoarcă în orașul natal.

Conducătorii lui Clippers s-au bazat pe relația solidă și de lungă durată dintre superstarul american și Randy Shelton. De-a lungul anilor, atât Lawrence Frank, președintele lui Clippers, cât și Mark Hughes, directorul general adjunct, au discutat și s-au întâlnit în mai multe rânduri cu Shelton.

Oficialii lui LA Clippers au tratat într-un mod periculos accidentările lui Leonard

Antrenorul personal al lui Leonard susține că i s-a promis un rol important în departamentul de pregătire fizică al lui Clippers în cazul în care Leonard ar fi semnat acolo. În cele din urmă, eforturile depuse au dat roade, deși metoda utilizată este interzisă de regulamentul NBA, iar Kawhi Leonard a ales să își continue cariera în Los Angeles.

Randy Shelton a fost angajat de LA Clippers, însă acesta a afirmat că rolul i-a fost redus într-o perioadă foarte scurtă. Leonard și-a rupt ligamentul încrucișat anterior în playoff-ul stagiunii 2020-2021 și, deși recuperarea ar fi trebuit să dureze doi ani, oficialii lui Clippers au grăbit acest proces.

După doar un sezon, staff-ul medical al grupării californiene i-a cerut lui Leonard să revină pe teren, promițându-i că vor respecta anumite condiții și că îi vor limita minutele. În ciuda faptului că sextuplul All-Star s-a plâns de umflarea și inflamarea genunchiului, Clippers a continuat să îl folosească iar acesta și-a rupt două ligamente ale gleznei în noiembrie 2022.

LA Clippers, zguduită de un proces înaintat de antrenorul personal al lui Kawhi Leonard » Trupa din NBA i-ar fi tratat superficial accidentările
Kawhi Leonard /Foto: Imago Images

Leonard a revenit în ultima parte a sezonului însă, în playoff, a suferit o ruptură de menisc. Randy Shelton a făcut o plângere oficială referitoare la modul în care a fost tratat cel mai important jucător al organizației:

„Pare că obiectivul suprem e câștigarea unui campionat în detrimentul construirii unui mediu pozitiv și încurajator care să prioritizeze starea de bine a angajaților și a jucătorilor”, a scris Shelton.

Randy Shelton a fost demis. Avocatul lui: „Sperăm ca procesul să fie o alarmă de trezire pentru Clippers”

O lună mai târziu, Clippers a răspuns că acuzațiile lui Shelton sunt fără substanță și apoi, în 7 iulie 2023, l-a demis pe acesta fără să îi ofere niciun motiv. După aproape un an și patru luni, fostul angajat al lui Los Angeles Clippers a dat în judecată echipa antrenată de Tyronn Lue.

„Sperăm ca procesul clientului nostru să servească drept o alarmă de trezire pentru Clippers și această organizație să înțeleagă că jucătorii ei nu reprezintă doar o sumă de bani, ci sunt niște oameni care au nevoie de un tratament potrivit, dacă nu accelerat, de recuperare și asigurare a sănătății, atât de-a lungul carierei cât și apoi, în restul vieții lor”, a declarat John David pentru Chris Haynes.

Un comunicat a fost emis și din partea lui LA Clippers:

„Revendicările domnului Shelton au fost investigate și au fost găsite a fi nejustificate. Am respectat contractul de angajare al domnului Shelton și l-am plătit pe deplin. Acest proces este o încercare tardivă de a cutremura organizația noastră pe baza unor acuzații care, domnul Shelton ar trebui să știe, sunt false”, a transmis echipa din NBA.

În ultimii cinci ani, Kawhi Leonard a jucat doar 256 din cele 435 de meciuri ale lui Clippers. Superstarul echipei este în continuare accidentat și deocamdată nu se știe cât va lipsi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Stiri extrasport
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers
Superliga
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează