FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Olaru şi Şut au trecut la nivelul următor: antrenamente de neurofeedback şi plan alimentar personalizat

Adrian Șut și Darius Olaru FOTO: Ionuț Iordache
Adrian Șut și Darius Olaru FOTO: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat vineri, 01 noiembrie 2024 15:15 / Actualizat vineri, 01 noiembrie 2024 15:28

Darius Olaru (26 de ani) şi Adrian Şut (25 de ani) au ales să participe la un plan de antrenament inovator, întins pe o perioadă de 6-12 luni, ce le promite performanțe sporite, reducerea riscului de accidentare și o carieră sportivă extinsă.

Cei doi mijlocaşi de la FCSB s-au alăturat lui Vlad Chiricheş şi Alexandru Chipciu într-un program revoluţionar în fotbalul din România.

Programul este condus de Fabius Antal, un expert în nutriție care elaborează strategii pentru sportivii de performanță bazate pe foarte multe date și studii.

Olaru şi Şut au trecut la nivelul următor: antrenamente de neurofeedback şi plan alimentar personalizat
Fabius Antal

Darius Olaru şi Adrian Şut, peste 50 de parametri fiziologici măsurați

Primul jucător care a ales acest proiect a fost Vlad Chiricheș, acesta fiind urmat de Sergiu Hanca, Alexandru Chipciu, Ionuț Panțîru şi Ionuț Cojocaru.

Acestora li se măsoară în timp real şi continuu nivelul de glucoză, dar şi alţi 50 de parametri fiziologici, pe baza cărora li se oferă un jurnal alimentar personalizat și evaluări medicale periodice.

Darius Olaru şi Adrian Şut, antrenamente de neurofeedback

Mai mult, programul conţine şi antrenamente de neurofeedback menite să antreneze creierul sportivilor pentru a se menține în zonele Theta și Beta, stări cerebrale asociate cu performanțe cognitive și control mental îmbunătățite.

Aceasta tehnică ajută jucătorii să atingă o stare mentală ideală în timpul competițiilor, maximizând precizia și concentrarea, şi a fost elaborat alături de specialiștii Alina Robu și Alina Diana Nemeș.

Darius Olaru şi Adrian Şut, analiza microbiomului realizată de un profesor universitar

O altă latură a programului este reprezentată de analiza microbiomului fiecărui sportiv. De acest aspect se ocupă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie moleculară și Biotehnologii alimentare în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din Cluj-Napoca, care figurează în Top World Ranking of Scientists realizat de Universitatea Stanford din California.

Această analiză descoperă tulpinile microbiene unice, specifice fiecărui atlet, cu scopul de a dezvolta probiotice personalizate şi de a îmbunătăți echilibrul microbiomului.

Un microbiom sănătos influențează pozitiv inflamația și stresul oxidativ din organism, doi factori esențiali pentru recuperare și prevenirea accidentărilor.

„Trebuie să fii obsedat dacă vrei să performezi ca sportiv. Nu poți să ai comportamentul unui om normal în cadrul unui sport de înaltă performanță. Sportivul este o mașină de Formula 1, nu o mașină convențională”
Fabius Antal, expert în nutriție

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Handbal
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Superliga
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (15)
username_2
username_2  •  01 Noiembrie 2024, 19:50

"Aceasta tehnică ajută jucătorii să atingă o stare mentală ideală în timpul competițiilor, maximizând precizia și concentrarea", superb, la Olaru se vede clar maximizarea starii mentale ideale

rav410wrc
rav410wrc  •  01 Noiembrie 2024, 19:33

Ador articolele cu si despre CeSeBei, ca sa vad disperarea si frustrarea haterilor talpanisto /rapidisto /dedeBeisti !! :)))

Randoomxx
Randoomxx  •  01 Noiembrie 2024, 18:27
Postat de aspida pe 01 Noiembrie 2024, 16:55

Oricum, nu renunta la pungutele primite cadou de la fanii rapidisti

rapid s-a desfiintat definitivi si ireovcabil in 2016. unde a jucat rapid ins ezonul 2016-2017? exact. deci nu are ce pungute sa dea daca nu exista echipa de care spui tu.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează