FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB se va antrena într-o bază-SF de 50 de milioane de euro » NASA pentru sportivi, facilități de Champions League! Imagini din interior

Articol de - Publicat sambata, 28 decembrie 2024 23:40 / Actualizat sambata, 28 decembrie 2024 23:50

FCSB și-a făcut „casă” în Belek, la „Gloria Sports Arena”, un complex sportiv extraordinar, pe care GSP. ro ți-l prezintă în detaliu. Cu toate facilitățile pe care le are, pentru 52 de ramuri sportive.

FCSB se pregăteşte într-un supercomplex din Belek dotat cu aparatură premium, pentru al 3-lea an consecutiv. De fapt, de un deceniu, de când a fost inaugurat „Gloria Sports Arena” din Antalya, echipa roș-albastră a fost oaspete în jumătate din perioadă. De multe ori și-a desfășurat aici meciurile amicale ale stagiului invernal, la fel cum se va întâmpla și în 2025.

Victoria începe aici” este motto-ul complexului sportiv din lux din Belek, unul ce are de toate nu doar pentru fotbal, ci pentru 52 de discipline sportive.

Pe unde va zbura FCSB în Azerbaidjan? E sigură ruta aeriană? Expert BoardingPass consultat de GSP: „Spațiul Ucrainei e închis, companiile evită Armenia și intră în spațiul georgian”
FCSB
Pe unde va zbura FCSB în Azerbaidjan? E sigură ruta aeriană? Expert BoardingPass consultat de GSP: „Spațiul Ucrainei e închis, companiile evită Armenia și intră în spațiul georgian”

GALERIE FOTO. Design simplu, elegant, facilitățile îți iau ochii, nu opulența

+27 FOTO

Reporterul Gazetei Sporturilor a făcut un tur al întregului complex, vreme de două ore, în urmă cu mai mult timp, dar condițiile au rămas aceleași chiar dacă anii au trecut ca un gând.

Porţile acestui ansamblu sportiv s-au deschis pe 1 ianuarie 2015, după aproape doi ani de muncă. Cei de la FCSB au stat mereu în resort-uri de top în Belek în ultimele două decenii, dar au căpătat o dependență de "Gloria Sports Arena".

A fost o investiţie privată sută la sută. Nici măcar un ban de la stat sau de la oficialităţile locale. Patron este Nuri Ozaltin. Unul dintre miliardarii Turciei, un om cu o mare influenţă, ce deţine Ozaltin Holding, cu afaceri în turism, agricultură, construcţii şi energie. În această "familie" mai sunt trei hoteluri de 5 stele, care au mai cazat, în ultimii ani, echipe de fotbal din România: Gloria Golf Resort (1997), Gloria Verde (2002) şi Gloria Serenity (2007).

Să nu vă imaginaţi vreun complex megalomanic, ci unul cu un design simplu, dar elegant, „am contopit mai multe idei, pentru a crea ceva original”, spunea Hakan Karaduman când ne-a prezentat locația, ceva high-class care-ţi ia ochii prin abundenţa de facilităţi făcute sportivilor, de la cazare, hrană, antrenamente, posibilitatea de refacere şi vindecare.

170de mii de euro este costul estimativ al unui turneu în Antalya al formației lui Gigi Becali

NASA sportivilor: de la IceLab cum are Ronaldo acasă la teste specifice la care s-au abonat și nemții

Ideea pe care o ai când faci turul complexului și parcurgi sălile, vezi facilitățile, aparatura, ce avantaje ai, este că ai vrea să te antrenezi în continuu. Mai departe, iată ce facilități sunt pentru toate sporturile.

CENTRUL ACVATIC OUTDOOR

  • Cinci trambuline, made in USA, cea mai înaltă fiind la 10 metri, bazinul având o adâncime de 5 metri. Imediat, lângă, piscina se prelungeşte cu 6 piste pentru curse pe distanţe scurte, de 25 de metri. Adâncimea este aici de 2,20 metri. Dacă se trag frânghiile ce separă culoarele se poate practica polo în piscină.
    Mai are şi o piscină de relaxare, exterioară, foloseşte gravitaţia apei pentru a vindeca problemele medicale ale sportivilor, având adâncimi de 1 metru, 1,2 metri şi 1,4 metri.
  • Piesa de rezistenţă? Un bazin olimpic cu 10 culoare, dotat cu tot ce este necesar pentru o competiţie internaţională, inclusiv cu tabelă electronică, aceasta captând şi când înotătorul atinge capătul. Piscinele sunt încălzite, temperaturile variind în funcţie de condiţiile meteo, între 26 şi 28 de grade Celsius.
  • Cu ce se laudă? Sistemul air sparge. Un fel de airbag-sistem. "Când înotătorul se aruncă, antrenorul de pe margine îi poate controla cu o telecomandă cuplată la un panou de comandă nivelul bulelor din apă, pentru ca atletul să nu se rănească", a explicat Karaduman.

CENTRUL ACVATIC INDOOR

  • Bazin de 50 de metri, olimpic, 2,20 metri adâncime, cu 5 culoare. Întotdeauna este încălzit.
  • Piesa de rezistenţă? Un bazin după antrenamente, apa fiind la 7-10 grade Celsius, cu pietre speciale jos, după care, cu picioarele ude, se poate face un stretching pe alte pietre, pentru regenerare, dar şi pe nişte bucăţi de lemn. Mai există, lângă, un alt minibazin, normal

GYM

  • Aparatură diversificată, marca Technogym, pentru fitness, forţă şi cross fit. Există sala principală, apoi una de combat, cu ring de box cu tot, plus o alta doar pentru forţă, care te primeşte cu o aromă de "gumă turbo". Există şi saltele pentru lupte, zonă pentru karate, tenis de masă şi gimnastică pentru juniori.
  • Cu ce se laudă? „Speed court”, oficialii hotelului spunând că este un produs original. Pe o saltea de dimensiuni mari există nişte pătrate, iar sportivul trebuie să aibă ruperi de ritm şi mişcări scurte şi ferme, testându-se agilitatea, viteza de reacţie, coordonarea muşchilor dacă unul este accidentat. Se pot face teste specifice. Bayer Leverkusen are un parteneriat cu turcii, are propriul "Speed court". Are avizul Ministerului Sănătăţii.
  • Bonus: poţi să-ţi prepari sucuri naturale, având fructele la recepţia sălii. Iar pentru relaxare există trei bănci de terapie, made in Germany.

LABORATORUL MEDICAL

  • NASA a sportivilor, se pot face teste medicale complete, diagnosticul fiind obţinut în maximum 24 de ore. Cum intri în sala principală, în stânga, există un panou cu cercuri, iar în faţa lui, lângă laptopul ce măsoară gradul de avarie al corpului, este o telecomandă.
    „Punem punctul pe corp, apoi depistăm ce produce problemele unui om”, a dezvăluit unul dintre asistenți.
    Mai există „technobody”, pentru balans, pentru a se observa ce muşchi sunt slabi. După accidentări, e bun pentru reabilitare, în cadrul antrenamentelor specifice. Şi mai sunt două benzi de alergare, viteza maximă, fără să te prindă radarul, fiind de 40km/h.
  • Bonus: Dinamometru isokinetic, veritică forţa muşchilor şi se compară rezistenţa pentru diverse grupe de muşchi. Apoi, o pistă galbenă care măsoară presiunea picioarelor. Pe laptop se vede dacă ai probleme medicale şi-ţi recomandă un anumit tip de gheată.
  • Piesele de rezistenţă? 1. "BodPod", o capsulă specială ca din "Star Wars", în 5 minute se poate oferi rezultatul exact al grăsimii corpului. 2. O piscină rabatabilă. Cu cât te scufunzi mai mult, cu atât ai mai puţin stres în picior, spune specialistul, aceasta datorită apei, fiind un exerciţiu bun pentru cei care revin după operaţii.
    Sunt camere video înăuntru, imediat se observă dacă e ceva în neregulă. "Mai punem rechini juniori sau şerpi pentru jucătorii care nu dau gol", se amuză turcii.
  • Crema cremelor? "Icelab", crioterapie. "S-ar putea să prindă bine şi la mahmureală", continuă glumele. Sunt trei camere, una la minus 12,9 grade Celsius, alta la minus 59,5 grade Celsius, a treia la minus 110,7 grade Celsius. Brrr! În primele două, este de adaptare, 5-10 secunde, apoi, "de plăcere", în ultima pînă la 3 minute.
    Ţinuta casual: slip, protecţii pentru urechi, nas, mâini, labele piciorului. "Trebuie să te recuperezi megarapid, mai ales dacă sunt meciuri din 3 în 3 zile. După o şedinţă, eşti mai fericit! Aşa se simte şi Cristiano Ronaldo, după, are una identică acasă", au povestit turcii.

TERENURI

  • Câte? Două cu dimensiuni pentru fotbal. Unul este prevăzut cu tribună, 1.800 de spectatori, bar, camere media şi VIP, altul pentru antrenamente. FCSB, de exemplu, se pregăteşte pe unul, iar pe celălalt, cu tribună, își dispută amicalele.
  • Ce mai deţine? Pistă pentru atletism, dar şi pentru desfăşurarea altor sporturi, precum sărituri, în lungime şi în înălţime, aruncarea greutăţilor etc. Pista are 400 de metri lungime, tartan. Mai există şi o pistă de alergat în picioarele goale, pentru extravaganţi.

SĂLI INDOOR

  • Ce se practică? Handbal, baschet, volei. Două săli, despărţite de o cortină, culisantă.
  • Ce deţine? Parchet peste care se aplică un altul special, ca în NBA, atunci când sunt meciuri de baschet, unde e nevoie de o altă aderenţă.
  • Cine s-a antrenat aici? Echipa feminină de volei a Turciei, echipa de handbal masculin din Serik (prima ligă), formaţiile de baschet masculin ŢSKA Moscova, Beşiktaş, Turk Telekom, Kazan. Și lista poate continua.
  • Cu ce se laudă? O tribună telescopică, retractabilă, ce poate fi şi ca un amfiteatru dacă se doreşte scenariu de competiţie, care să aşeze pe scaune 1.212 persoane.

ZONA DE RELAXARE

  • Ce cuprinde? O saună în care încape toată echipa, cu dotări anticutremur. Ţi se cere să fii îmbrăcat, decent, "internaţional", adică să nu intri dezbrăcat, bărbat sau femeie. În zona laboratorului medical mai sunt baie de aburi, saună, duşuri, zone de relaxare. "Poţi să te uiţi la antrenamente din saună".

CAZARE

  • Ce dotări sunt? 100 de camere, mai exact 82 de "duble" standard, 8 pentru persoane cu handicap, 10 apartamente. Ultimele sunt atât pentru VIP, cât şi pentru fizioterapie, în cazul echipelor, întrucât în living se pot amplasa mese pentru masaj.
  • Camerele? Apartamentele au 63m2, iar "dublele" au 30m2. Câte un pat pentru fiecare sportiv, salteaua având în lungime doi metri. Dacă respectivul este mai înalt, salteaua are o parte reglabilă ce se întinde până la 2,20 metri. Camerele au toate dotările unui hotel de 5 stele, plus câte un birou pentru fiecare sportiv. Tablouri canvas pe perete înfăţişează diverse sporturi.
  • Bonus: Fiecare dintre cele 5 etaje ale hotelului are câte o culoare olimpică. Pe hol, pe uşi, în cameră există o culoare predominantă. Iar în lifturi, ca să nu uiţi unde eşti, ţi se prezintă pe un ecran încorporat pe o latură imagini cu baza sportivă!
  • Literă de lege? Nu ai voie în interior cu ghete cu crampoane!

ALTELE

  • un teren de tenis de câmp cu iarbă.
  • un teren de tartan pentru fotbal, baschet, volei şi tenis.
  • un teren de hochei pe iarbă.
  • pereţi de căţărare, profesionişti şi semiprofesionişti.
  • un studio cu 25 de biciclete pentru "cycling" / "spinning".
  • un restaurant a la carte. Mâncarea este mereu proaspătă, preparată pe loc.

105hectare are proprietatea

1,7kilometri de pistă poate fi parcursă în cadrul complexului

150de angajati lucrează zilnic la bunul mers al complexului

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Superliga
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Starul lui Pep Guardiola a plecat în Ibiza cu noua iubită! E prezentatoare la Insula Iubirii
Campionate
Starul lui Pep Guardiola a plecat în Ibiza cu noua iubită! E prezentatoare la Insula Iubirii
După Dorinel, potopul! » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club
Superliga
După Dorinel, potopul! » Plecări în masă la Oțelul Galați: încă 3 jucători se despart de club

Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”

Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”


Comentarii (21)
MTudor
MTudor  •  29 Decembrie 2024, 23:03

Marele miliardar Becali,pe care îl adulați de atâția ani,de ce nu a construit așa ceva pentru oițele sale?!

elgabri
elgabri  •  29 Decembrie 2024, 20:16

Gigi cu NASA Georgescu cu extraterestrii ;)))

_Van_Basten
_Van_Basten  •  29 Decembrie 2024, 17:37
Postat de Numai.mutre.noi pe 29 Decembrie 2024, 15:00

PE DIN DOS! .... Nu vezi ca s-au dus la NASA?

De aia sunt calare pe adversari in ultimele 30 de minute.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează