FOTBAL  »  Superliga  »  RADA EXPLICĂ DE CE A JUCAT ÎNTR-UN SINGUR MECI ÎN 2008

De la Van Persie la banca de rezerve

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Fundaşul nu acuză concurenţa cu Goian şi Ghionea şi anunţă că rămîne să se bată pentru titularizare.

– Ionuţ, pînă la urmă te-ai prezentat tot la reunirea Stelei. Bucuros sau dezamăgit?
– Bucuros.

– De ce nu s-a perfectat trans­fe­rul la Timişoara?
– Nici măcar nu ştiu dacă s-au în­cheiat definitiv tratativele.

– În tur ai jucat foarte mult pentru Steaua, în retur foarte puţin. Ai vreo explicaţie?
– A fost decizia antrenorului. Poa­te că trebuia să mă pregătesc mai bine.

– E atît de dură concurenţa cu Goian, Ghionea şi Rădoi, jucători de echipă naţională?
– Nu este dură. Este bine pentru orice formaţie să fie concurenţă pe posturi. Cel care va fi în formă sau apt la ora meciului trebuie să joace, iar echipa are şanse mai mari să cîştige. Probabil că îmi va veni şi mie rîndul să joc.

“Nu mă deranjează laudele pentru Ghionea şi Rădoi”

– Mulţi au spus că parcursul foarte bun al Stelei din retur s-a da­­torat revenirilor lui Rădoi, Ghio­­­nea şi Pleşan. Te-au deranjat aceste afirmaţii, mai ales că tu nu ai mai jucat în 2008?
– Cum să mă deranjeze? Chiar am spus la începutul pregătirilor din iarnă că mă bucur pentru re­ve­ni­rea lor. Asta e cel mai im­portant la orice echipă, ca jucătorii să fie apţi. Am fost şi eu accidentat şi ştiu cum e . Apoi, atît timp cît voi in­tra pe teren, mă voi strădui şi eu, ca şi ei, să-mi fac cît mai bine treaba.

– În momentul de faţă ai vrea să pleci de la Steaua sau ai decis deja să rămîi şi să te baţi pentru un loc de titular?
– Deocamdată, perioada de transferări este încă deschisă. Au fost discuţii şi în vacanţă, dar ră­mî­ne de văzut ce se va întîmpla. Eu îmi doresc foarte mult să joc şi poa­te că în altă parte aş avea şanse mai mari. Lucrurile sînt şi în funcţie de ce decide antrenorul. Eu cînd voi intra, voi dai tot ce am mai bun. De fapt, obiectivul meu la Steaua e clar, acela de a evolua cît mai bine cînd se va apela la mine. Să fiu să­nă­tos şi să demonstrez că merit să joc în primul “11” al Stelei.

Care e diferenţa dintre Steaua şi Rapid

– Ce simte un jucător care e lăsat în afara lotului sau pe bancă în 15 meciuri consecutive?
– O durere foarte mare. Poa­te mulţi nu-şi dau seama, dar cel mai rău pentru un jucător este cînd e ac­cidentat sau nu joacă. Te-ai apucat de fotbal ca să joci, însă nu disper. Am prietenii şi familia alături de mine. Mă încurajează şi sper să iasă soarele şi pe strada mea. Am muncit mult şi consider că merit să fac parte dintr-un lot în care cred că voi juca.

– Îţi pare rău că în vara trecută ai semnat pentru Steaua?
– Nu, categoric. Am zis şi cînd am venit, şi în iarnă, şi după pe­rioa­da din retur că nu-mi pare rău de nici un pas făcut în carieră. Consider că am fost într-un con­tinuu progres şi sper ca şi de acum încolo să fie la fel.

– Ai deja un an în Ghencea, poţi face o comparaţia între Ra­pid şi Steaua?
- În Ghencea am jucat în Cham­pions League, cu o treaptă mai sus faţă de Rapid, unde am evoluat în UEFA. Atît Steaua, cît şi Rapid, şi Dinamo sînt cluburi bine organizate şi vor performanţă an de an. Sînt echipe cu tradiţie, învăţate să tragă an de an la primele locuri.

“Dacă jucam, poate eram şi eu la Euro

– Peste 1.000 de suporteri au susţinut pe stelisti.ro că nu do­resc să pleci.
– Pentru mine înseamnă enorm. Ţin să le mulţumesc şi pe aceas­tă cale. Am simţit şi în vacan­ţă ataşamentul lor.

– Te-ai fi gîndit vreodată că dintr-un jucător al Rapidului vei a­jun­­ge unul dintre cei mai iubiţi în Ghencea?
– Sincer, nu. Mai ales că veneam din Giuleşti şi mă aşteptam să fiu primit ca un jucător de la o mare rivală, dar eu am fost profesionist, iar ei s-au purtat cu mine ca şi cum aş fi jucat de mulţi ani în Ghencea. Am jucat şi pentru ei, pentru a încerca să-i răsplătesc.

– E un vis neîmplinit faptul că nu eşti şi tu la echipa naţională?
– Deocamdată, visul este pe jumătate împlinit . Am jucat în două meciuri la naţională. Dar nu pot să nu mă gîndesc că aş fi sperat şi eu la o convocare dacă aveam mai multe jocuri la echipa de club. Totul va depinde însă, pe viitor, de evoluţiile mele. Eu trebuie să joc cît mai bine, iar nea Piţi va decide dacă merit sau nu să fiu convocat.

Rada în tricoul Stelei

a jucat 28 de meciuri din 30 posibile în prima parte a sezonului

în retur a bifat un singur meci în 15 etape

a marcat un gol, în Steaua - Vaslui 1-0

are o medie a notelor de 6,22, fiind al 7-lea stelist în acest top

Despre sezonul viitor În liga I: “CFR va fi principala adversară”

– Cum vezi sezonul viitor al Ligii I?
– Va fi un campionat greu, mai ales că toate echipele s-au întărit din nou. Lupta se va da între 4-5 grupări, iar asta arată că a crescut campionatul, oamenii investesc mult în fotbal şi numai aşa putem ajunge la rezultate bune atunci cînd ieşim în Europa.

– Cine va fi principala ad­ver­sară a Stelei în lupta pentru titlu?
– CFR, doar e campioana la zi. Apoi, Rapid, Dinamo sau Timi­şoa­ra. Acum nu se mai luptă două sau trei echipe, cum era înainte, ci mult mai multe . Şi Ti­mi­şoa­ra, şi CFR au investit mult, se vede în rez­ul­tate, iar campionatul e mult mai puternic.

Despre liga campionilor: “Sperăm la o primăvară de Ligă”

– Ce adversar ai prefera în turul 3 preliminar al Ligii Cam­pio­ni­lor?
– Unul accesibil. Anul trecut am avut două echipe de acest gen şi ne-am calificat. Sper să avem din nou noroc la tragerea la sorţi.

– Se tot vorbeşte despre calificarea în primăvara Cham­pi­ons League, crezi că ar avea Steaua forţa să treacă de grupe?
– Va fi greu dacă vom nimeri într-o grupă cum a avut, de exem­plu, România la Euro. Vrem însă ca de la an la an să acumulăm ex­pe­rienţă şi să putem spera la o pri­mă­vară europeană în Ligă. Poate chiar anul acesta.

Despre euro: “Villa e cel mai bun atacant”

– Te-ai fi aşteptat la parcursul României?
– Sincer, după tragerea la sorţi a grupei, s-a spus că nu avem nici o şansă. Cred că 99 la sută dintre români au gîndit aşa. Văzînd însă meciurile, cu toţii am ajuns să credem că s-ar fi putut mai mult.

– Ce echipă te-a impresionat pînă acum la Euro?
– Croaţia şi Spania. Ibericii au făcut un joc foarte bun atît în atac, cît şi în apărare, iar Croaţia cred că va fi surpriza la Euro.

– Şi ce jucător?
– David Villa. Pînă acum e golgeter. Sînt şi alţi atacanţi buni, care joacă la echipe puternice din Europa. Avem de învăţat de la ei, iar noi, fundaşii, trebuie să fim atenţi, că poate îi vom întîlni în Liga Campionilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (6)
 •  18 Iunie 2008, 10:28

bravo Rada!!!Caracterul tau de adevarat profesionist imi da sperante ca nu o sa pleci de la noi; ai rabdare si intr-o zi vei fi ce e azi Mirel pentru Steaua. Am mare incredere in tine!

 •  18 Iunie 2008, 10:23

bv rada fii tare esti tanar ai valoare si atunci cand vei intra pe teren sigur vei arata de ce esti in stare fortza rada

 •  18 Iunie 2008, 08:57

bv Rada .. un jucator profesionist si un caracter curat.Sincer nu inteleg dc nu ai fst in lot si titular d mai multe ori ...dar asta e .. sper sa revii in echipa.Capu sus va venii si randu tau ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează