Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Așa ceva nu trebuie ratat! GSP.RO a fost la Muzeul de Tehnologie din Sinsheim, o adevărată călătorie în timp printre 3.000 de exponate unicat

Articol de , - Publicat duminica, 23 iunie 2024 14:26 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 14:26

La o oră de Frankfurt există o expoziție fabuloasă unică în întreaga lume. Vorbim de Muzeul de Tehnologie Sinsheim, o lume fascinantă a celor pasionați de mașini de colecție, motociclete de zeci de mii de euro, tehnică militară autentică direct din cel de-al Doilea Război Mondial sau mașini de Formula 1, de curse și biciclete de concurs pentru profesioniști

Muzeul este deschis din 1981, fiind în acest moment cel mai mare muzeu privat din Europa, cu o suprafață expozițională de 50.000 de metri pătrați. Un hangar imens plin de exponate de milioane de euro, un cinematograf 3D și o curte plină cu tancuri și aparatură militară care primește anual pentru un milion de vizitatori!

+43 FOTO

Mașini de colecție din visul american, mașini clasice de epocă, bijuteriile din cursele de Formula 1 sau din sporturile cu motor, motociclete unicat, mașini sport și de curse istorie, toate sunt expuse în Muzeul de Tehnologie Sinsheim. Nu lipsesc zone speciale locomotive cu abur încă funcționale, tehnologie agricolă, dar și avioane.

Singurul loc din lume cu două avioane supersonice

De exemplu, în urmă cu 11 ani, Air France a donat muzeului una dintre aeronavele sale Concorde. Un Tupolev Tu-144 este și el expus în muzeul încă din 2001.

Sinsheim fiind singurul loc din lume unde sunt prezentate ambele avioane supersonice de pasageri. Interioarele sunt conservate și din când în când acestea pot fi vizitate inclusiv de către public.

Muzeul Sinsheim are și cea mai mare colecție permanentă de Formula 1 din Europa, împreună cu Ferrari-uri, motociclete, mașini clasice, dar și o mare colecție de tancuri militare și tehnică militară autentică direct din cel de-al Doilea Război Mondial.

Iar pentru un euro sunt zone speciale care recreează auditiv anumite momente.

În prezent, muzeul celebrează un secol pentru istoria sporturilor cu motor. O colecție specială pentru „Cursa de 24 de ore de la Le Mans”.

17 euroeste prețul unui bilet de intrare în Muzeul de Tehnologie din Sinsheim, la finalul vizitei colecționarii putând să-și cumpere tot felul de suveniruri cu mașini de colecție sau îmbrăcăminte

Ce conține colecția impresionantă de la Muzeul de Tehnologie Sinshei

  • 300 de mașini de epocă printre care Mercedes și Maybach
  • colecția „American Dream Cars” din anii 1950
  • 40 de mașini de curse și sport
  • „Blue Flame” un vehicul american propulsat de rachetă, cândva cea mai rapidă mașină din lume
  • 200 de motociclete
  • 50 de avioane, inclusiv de luptă din ambele Războaie Mondiale

Colecție muzicală impresionantă

Instrumentele muzicale automate reprezintă o parte interesantă a istoriei tehnologice. În muzeul din Sinsheim poate fi admirată o mare colecție a acestor capodopere ale ingineriei.

Pe lângă unele instrumente mai mici, sălile muzeului găzduiesc numeroase orgi mari, care se cântă singure, precum cea mai mare orgă de dans din lume construită de producătorul belgian Mortier și o orgă de concert Eolian Grand cu câteva mii de țevi.

Majoritatea instrumentelor sunt în stare de funcționare și pot fi fie activate de vizitatori contra unei monede de un euro.

Zonă specială pentru Al Doilea Război Mondial

Al Doilea Război Mondial a durat din 1939 până în 1945. A fost cel mai întins război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări.

+43 FOTO

Războiul din Europa s-a încheiat cu o invazie a Germaniei de către Aliații Occidentali și Uniunea Sovietică, care a culminat cu capturarea Berlinului de către trupele sovietice și ulterior capitularea necondiționată a Germaniei la 8 mai 1945.

Muzeul din Sinsheim își concentrează atenția pe forțele armate din cel de-al Doilea Război Mondial, cu accent principal pe tancuri, avioane, camioane, tractoare și alte vehicule utilitare.

Dar și pe reproducerea unei săli de comandă a forțelor germane

Urmează o colecție specială: „Raliul Clasicului Franței”

Începând cu 29 iunie, muzeul va găzdui o nouă colecție cu cele mai importante mașini din istoria automobilelor franceze. Legendarul Citroën Type A 10 CP din 1919 va fi prezent în muzeu, din același an va ajunge în Germania un Renault 10 CV.

Citroën-ul a fost primul vehicul produs în serie de compania lui André Citroën și a atins o viteză maximă de 65 km/h. Din muzeu nu va lipsi nici Peugeot Torpedo Doppelphaeton Type 143 din 1912.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează