FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

Supercomputerul a prezis » Ce șanse sunt să se termine egal Slovacia - România

S-a aflat ce șanse sunt ca Slovacia - România să se termine la egalitate. Foto: Cristi Preda, GSP.ro
S-a aflat ce șanse sunt ca Slovacia - România să se termine la egalitate. Foto: Cristi Preda, GSP.ro

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 16:28 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 17:54

Se termină sau nu la egalitate Slovacia - România? Aceasta este întrebarea pe care suporterii cele două reprezentative și-o pun înainte de cea de-a treia rundă din grupa E de la Euro 2024. Un rezultat nul califică ambele adversare în „optimile” turneului final.

Supercomputerul Opta Analyst a analizat toate datele posibile înainte de mult așteptata confruntare și a ajuns la concluzia că Slovacia și România au șanse mari să se anuleze reciproc.

  • Slovacia - România se joacă azi, de la 19:00, pe Deutsche Bank Park din Frankfurt, în direct pe Pro TV. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro.

Șansele ca Slovacia - România să se termine egal sunt de 40,4%

Concluziile supercomputerului Opta Analyst sunt că meciul Slovacia - România are cele mai mari șanse să se termine la egalitate, procentul fiind de 40,4%.

O victoria a „tricolorilor” este preconizată la 22,7%, în timp ce posibilitatea ca Slovacia să cucerească toate cele trei puncte este de 36,9%.

România e pe primul loc în grupa E, cu 3 puncte, la fel ca Belgia, Slovacia și Ucraina, dar cu cel mai bun golaveraj (+1, ca Belgia, dar naționala noastră a dat mai multe goluri, 3 față de 2). Pentru a ne califica de pe unul dintre primele două locuri, trebuie să nu pierdem cu Slovacia.

Pe lângă cea mai simplă variantă, România să înregistreze cel puțin un egal cu Slovacia și să meargă în „optimi” de pe locul 1 sau 2, luni seară a devenit valabil în proporție de 99% și scenariul prin care ne-am putea califica de pe locul 3.

Dacă „tricolorii” pierd cu Slovacia, trebuie să fie îndeplinită, obligatoriu, o condiție pentru a termina pe locul 3. Și anume, Belgia să o bată pe Ucraina. La o înfrângere a elevilor lui Edi Iordănescu, orice alt rezultat decât victoria Belgiei ne trimite pe locul 4, iar România ar fi eliminată de la turneul final. Dacă pierdem la mai puțin de 5 goluri diferență cu Slovacia și Belgia bate Ucraina, suntem în „optimile” EURO 2024.

Echipele probabile pentru Slovacia - România:

Slovacia (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin

Ratează următorul meci dacă primește „galben”: Schranz

România (4-3-3): Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Draguș, Fl. Coman

Ratează următorul meci dacă primesc „galben”: Bancu, R. Marin, M. Marin

Cu cine joacă România, dacă se califică în „optimi”

Faptul că întâlnim Slovacia printre ultimele partide care decid calificatele în „optimi” ne face să vedem limpede tabloul.

În acest moment, după ce Slovenia a terminat pe locul 3 în grupa C și e sigură de „optimi”, știm cu cine va juca România în funcție de locul ocupat în clasament la finalul grupei E. Astfel:

  • Dacă România termină pe locul 1, jucăm cu Slovenia sau Olanda;
  • Dacă România termină pe locul 2, jucăm cu Franța;
  • Dacă România termină pe 3, jucăm cu Spania sau Anglia.

Slovacia și România nu s-au întâlnit în ultimii 10 ani

România și Slovacia s-au confruntat ultima oară în 2013, într-un meci amical terminat la egalitate, scor 1-1.

Cele două naționale nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial de pe 4 septembrie 1999, atunci când „tricolorii” se impuneau fără probleme, scor 5-1, în preliminariile Campionatului European.

Meciul de miercuri va fi o răscruce și un moment de adevăr pentru toți românii. Am simțit un sprijin și un entuziasm incredibil din partea tuturor, dar acum este momentul să strângem rândurile. Această generație de jucători își va răsplăti suporterii printr-o calificare.

- Edi Iordănescu, selecționerul României

VIDEO. Edi Iordănescu vrea locul 1 în grupă

Am irosit prima noastră șansă de a trece de grupe, dar faptul că încă luptăm pentru calificare este un lucru important pentru mica noastră țară. Și sunt mândru de asta. Vom da totul pentru a obține trei puncte împotriva României. Va fi un meci dificil, dar ne dorim să ajungem în faza eliminatorie. Nu vrem să ne pronunțăm cu privire la ce rezultat ne-ar conveni cel mai mult.

- Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei

Citește și:

Gest de aplaudat » Cum au decis nemții să procedeze cu primele pe care le vor încasa la acest Euro 2024
Euro 2024
Gest de aplaudat » Cum au decis nemții să procedeze cu primele pe care le vor încasa la acest Euro 2024
Dan Negru nu s-a mai abținut: „Niște păcălici îmbrăcați în tricouri galbene!” » Detaliul care l-a scos din minți
Nationala
Dan Negru nu s-a mai abținut: „Niște păcălici îmbrăcați în tricouri galbene!” » Detaliul care l-a scos din minți
Istvan Kovacs NU a fost delegat în optimile Euro 2024! Explicațiile șefului arbitrajului UEFA: „Nu pentru că s-ar fi descurcat prost, dar...”
Euro 2024
Istvan Kovacs NU a fost delegat în optimile Euro 2024! Explicațiile șefului arbitrajului UEFA: „Nu pentru că s-ar fi descurcat prost, dar...”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează