SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2024

GALERIE FOTO Maria Sharapova, vizită la Wimbledon după 20 de ani de la triumful său neașteptat pe iarba londoneză

Maria Sharapova la 17 și 37 de ani +16   FOTO
Maria Sharapova la 17 și 37 de ani

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2024 18:02 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 05:10

Maria Sharapova (37 de ani) a fost prezentă zilele trecute la All England Club, acolo unde câștiga primul său trofeu de Mare Șlem pe când era doar o adolescentă, învingând-o în finală pe Serena Williams.

Maria Sharapova și-a adus familia în vizită la All England Club, locul care are o însemnătate specială în cariera sa. Pe 3 iulie 2004, rusoaica, 17 ani pe atunci și cap de serie 13, se impunea în finala de la Wimbledon în fața Serenei Williams cu 6-1, 6-4.

Americanca se afla în căutarea celui de-al treilea titlu consecutiv la Wimbledon și a primului său titlu major de la accidentarea la genunchi care îi pusese capăt sezonului 2003, cel care a început cu primul dintre cele două „Serena Slams”.

Sharapova a vorbit acum un an despre finala de la Wimbledon într-un podcast. „Erau atât de multe în joc în acel meci... unul dintre cele mai mari motive a fost că era Wimbledon. Mai jucasem cu Serena cu doar câteva luni în urmă, la Miami, iar ea a câștigat cu ușurință acel meci în două seturi. Însă la Wimbledon a fost diferit pentru că în ochii mei de copil, acesta era «Turneul», locul unde, ca profesionist, vrei să ajungi, unde vrei să câștigi”, și-a amintit ea.

Maria Sharapova, vizită la Wimbledon după 20 de ani de la triumful său neașteptat pe iarba londoneză
MAria Sharapova la 17 ani FOTO Guliver/GettyImages
  • Anul 2004 a marcat și începutul unei rivalități aprige cu Serena, Sharapova reușind încă o victorie la Turneul Campioanelor, apoi pierzând toate cele 19 confruntări care au urmat, ultima în 2019 la US Open.

Maria Sharapova: „Am renunțat la orice teamă”

Sharapova a subliniat și faptul că în acel meci din 2004 nu i-a fost frică de nimeni și de nimic, mai ales că era pentru prima oară într-o finală a unui turneu de Mare Șlem. „Am simțit că am renunțat la toate rutinele, la orice teamă pe care o aveam. Am permis doar momentului și abilității mele să strălucească", a dezvăluit Maria Sharapova.

Maria Sharapova și familia sa pe Terenul Central FOTO Maria Sharapova Instagram
Maria Sharapova pe Terenul Central FOTO Maria Sharapova Instagram
Maria Sharapova la finalul meciului cu Serena Williams FOTO Guliver/GettyImages
Maria Sharapova și fiul său pe Terenul Central la Wimbledon 2024 FOTO Maria Sharapova Instagram
Maria Sharapova și gestul pe care l-a păstrat întrega carieră FOTO Guliver/GettyImages
+12 FOTO

Ea a făcut un meci perfect la serviciu, lăsând-o pe Serena Williams fără cuvinte de multe ori. Scorul a fost 6-1, 6-4, iar bucuria după una dintre cele mai neașteptate victorii din tenis a rămas multă vreme în mintea fanilor tenisului.

Ea cade în genunchi, apoi aleargă în tribune pentru a-și îmbrățișa echipa - condusă atunci de tatăl Yuri, care își adusese fiica în Statele Unite cu doar 700 de dolari pentru ca aceasta să poată intra într-o academie prestigioasă și să devină într-o zi campioană. Sharapova încearcă să o sune pe mama sa, dar din cauza semnalului prost nu reușește, întâmplare ce i-a adus mai târziu un contract de sponsorizare cu Motorola.

Diferență mare între premii

Rusoaica a câștigat atunci 602.200 de lire sterline, și a mărturisit că primul lucru pe care și l-a cumpărat din premiul primit a fost o geantă colorată de la Louis Vuitton. Spre comparație, câștigătoarea din acest an va primi 2.700.000 de lire sterline.

38,7 milioane de dolarieste suma pe care a câștigat-o Maria Sharapova din tenis

Sharapova încă este a treia cea mai tânără jucătoare care s-a impus pe iarba londoneză, după Lottie Dod și Martina Hingis. A mai jucat o singură finală la Wimbledon, în 2011, dar are în palmares toate trofeele de Mare Șlem: US Open (2006) Australian Open (2008) și Roland Garros (2012, 2014).

A dominat mulți ani clasamentele Forbes care aveau legătură cu veniturile obținute din afara tenisului, în 2016 a fost suspendată timp de 15 luni pentru un test pozitiv la Meldonium, recoltat după un meci cu Serena Williams la Australian Open. A revenit în aprilie 2017, dar în 2020 și-a anunțat retragerea.

Sharapova a revenit acum la All England Club alături de Alexander Gilkes, logodnicul său, și de fiul lor Theodore, născut pe 1 iulie 2022.

Citește și:

Primul 11 gândit de Edi în România - Olanda, live de la ora 19:00 + Mii de oameni sunt deja la porțile Allianz Arena
Nationala
Primul 11 gândit de Edi în România - Olanda, live de la ora 19:00 + Mii de oameni sunt deja la porțile Allianz Arena
Edi Iordănescu a decis » Cine sunt cei 5 „tricolori” desemnați să execute loviturile de departajare în România - Olanda
Nationala
Edi Iordănescu a decis » Cine sunt cei 5 „tricolori” desemnați să execute loviturile de departajare în România - Olanda
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile
Nationala
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
666piturca
666piturca  •  30 Iunie 2024, 18:41

Nu mai pricep nimic… Nu cumva e rusoaică? De ce mai este primită la Wimbledon? Există și ruși buni? Dacă da, asta este foarte grav, pentru că înseamnă că există și ucrainieni mai puțin buni. Și atunci, ce ne facem?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează