INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

video Bayer Leverkusen a pierdut pentru prima dată după mai bine de 1 an și 3 luni în Bundesliga!

Bayer Leverkusen - RB Leipzig / Foto: Imago Images
Bayer Leverkusen - RB Leipzig / Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 01:06 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 01:06

Bayer Leverkusen - RB Leipzig, meci contând pentru etapa #2 din Bundesliga, s-a terminat cu victoria oaspeților cu scorul de 3-2, după ce au fost conduși cu 2-0. A fost prima înfrângere pentru campioana en-titre în campionatul Germaniei din 27 mai 2023! Atunci Leverkusen ceda, 0-3, pe terenul lui Bochum în ultima etapă din sezonul 2022-2023.

Bayer Leverkusen a deschis scorul prin Frimpong în minutul 39. Mijlocașul dreapta al „farmaciștilor” a profitat de faptul că a fost scăpat din marcaj de către Raum, a driblat scurt și l-a învins pe Gulacsi cu un șut la colțul scurt.

VIDEO. Remontada reușită de RB Leipzig cu Bayer Leverkusen

În minutul 45, Grimaldo le-a dubat avantajul elevilor lui Xabi Alonso din pasa lui Florian Wirtz. Alejandro Grimaldo a pus latul la căpătul unei acțiuni colective a campioanei Germaniei.

Scorul final al primei reprize a fost însă 2-1. În cel de-al șaptelea minut al prelungirilor, Kampl a marcat cu capul din centrarea lui Henrichs golul care a însemnat începtul coșmarului pentru elevii lui Xabi Alonso. Defensiva lui Leverkusen l-a scăpat complet din marcaj pe Kampl.

Lios Openda s-a dovedit prin dubla sa din minutele 57 și 80 eroul fotbaliștilor antrenați de Marco Rose. Prima dată a marcat din pasa lui Sesko, cu un șut dintr-un unghi imposibil, printre picioarele portarului Kovar. Ulterior, a reușit să puncteze cu o execuție în forță, din afara careului, la colțul scurt.

În etapa următoare, RB Leipzig o va înfrunta pe teren propriu pe Union Berlin, în timp ce Bayer Leverkusen se va deplasa la Hoffenheim.

Clasamentul din Bundesliga

Rezultatele și pogramul complet al etapei #2 din Bundesliga

Bayer Leverkusen - RB Leipzig 2-3

Bayer Leverkusen - RB Leipzig, echipele de start:

Bayer Leverkusen (3-4-2-1): Kovar - Tapsoba, Tah, Hincapie - Frimpong, Garcia, Andrich, Grimaldo - Terrier, Wirtz - Boniface
Rezerve: Adli, Andrich, Arthur, Belocian, Lomb (P), Mukiele, Schick, Tella
Antrenor: Xabi Alonso

RB Leipzig (3-4-1-2): Gulacsi - Klostermann, Lukeba, Raum - Henrichs, Haidara, Kampl, Raum - Simons - Openda, Sesko
Rezerve: Andre Silva, Baumgartner, Elmas, Gebel, Nusa, Poulsen, Seiwald, Vandevoordt (P), Vermeeren
Antrenor: Marco Rose

Stadion: BayArena (Leverkusen)
Arbitru: Matthias Jollenbeck

Informații înainte de Bayer Leverkusen - RB Leipzig, derby-ul rundei #2 din Bundesliga

Runda a doua a programat unul dintre cele mai interesante dueluri din Bundesliga, cel dintre campioana Leverkusen şi RB Leipzig, care a terminat anul trecut pe locul 4.

Bayer Leverkusen a fost învinsă sâmbătă seara de RB Leipzig (scor 2-3), în etapa #2 din Bundesliga. Trupa lui Xabi Alonso va încerca să-și apere titlul cucerit în sezonul 2023-2024.

Leverkusen a început în forță noua campanie: 3-2 pe terenul celor de la Monchengladbach. Cele trei puncte au fost obținute în mod dramatic. După ce au risipit un avantaj de două goluri în fața Borussiei, „aspirinele” au obţinut victoria în minutul 90+11, grație unui gol marcat pe final de starul Florian Wirtz.

De cealaltă parte, Leipzig a reușit o victorie muncită în prima etapă, în ciuda cartonaşului roşu primit de Willi Orban în minutul 85. Antonio Nusa a marcat singurul gol al partidei, „taurii roșii” învingând Bochum cu 1-0.

Vânzarea lui Dani Olmo la Barcelona părea inevitabilă după evoluțiile bune arătate de spaniol la Euro 2024. Cu toate acestea, plecarea sa lasă un gol imens în echipa lui Leipzig, care pare departe de ritmul din sezonul trecut.

Leipzig pierduse ultimele sale trei meciuri cu Leverkusen! Echipa lui Xabi Alonso a câștigat ambele meciuri din sezonul trecut cu scorul de 3-2.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
ionica007
ionica007  •  01 Septembrie 2024, 07:17

Golul cu care RB a egalat a fost precedat de un off side la Openda. Am tot asteptat justificarea VAR, care nu a mai venit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează