FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

A REFUZAT convocarea lui Mircea Lucescu și a fost înlocuit în lot!

Horațiu Moldovan, primul din stânga/ foto Ionuț Iordache (GSP)
Horațiu Moldovan, primul din stânga/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 23:51 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 00:11

FRF a anunțat că Horațiu Moldovan (26 de ani) a refuzat convocarea la echipa națională pentru meciurile din luna septembrie. Laurențiu Popescu (27), goalkeeperul Universității Craiova, a fost convocat de urgență.

  • În luna septembrie, România va înfrunta pe Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie), ambele partide contând pentru grupa din Liga Națiunilor.

În primul lot alcătuit de Mircea Lucescu în acest mandat de selecționer apăreau inițial următorii 3 portari: Florin Niță, Ștefan Târnovanu și Horațiu Moldovan. De ultimă oră, în lot a intervenit o înlocuire.

Federația Română de Fotbal a anunțat că Horațiu Moldovan a refuzat convocarea, explicând că vrea să rămână la noua echipă de club, Sassuolo, pentru a-și câștiga acolo locul de titular. În locul lui Horațiu a fost convocat de urgență Laurențiu Popescu, portarul Universității Craiova, în acțiune în această seară la 1-1 cu Rapid.

Horațiu Moldovan a REFUZAT convocarea lui Mircea Lucescu și a fost înlocuit în lot!

„Recent transferat de la Atletico Madrid la Sassuolo, Horațiu Moldovan a anunțat staff-ul tehnic că își dorește să rămână la echipa de club pentru a își câștiga postul de titular.

Selecționerul Mircea Lucescu a înțeles situația portarului român și a decis să îl cheme pentru cele două meciuri din luna septembrie pe Laurențiu Popescu de la Universitatea Craiova”, se arată pe frf.ro.

Pentru Laurențiu Popescu, portarul titular al Universității în acest sezon și în precedentul, este prima convocare la echipa națională de seniori.

Reacția lui Laurențiu Popescu

După vestea convocării lui la echipa națională, Laurențiu Popescu a fost solicitat la flash-interviurile după Universitatea Craiova - Rapid. Chiar selecționerul Mircea Lucescu i-a oferit această veste!

„Era un vis al meu să ajung la națională. Uite că s-a îndeplinit. Sunt foarte fericit, emoționat. Nu știu să descriu. Da, Mircea Lucescu m-a anunțat că o să merg la echipa națională. Am vorbit foarte puțin despre meciul din această seară, apoi m-a anunțat de programul de mâine, atât. Îi mulțumesc frumos, a fost un gest extraordinar!

Nu mă mai așteptam, nu m-am gândit niciodată că aș afla această veste. Mâine dimineață plec în cantonament, la 08:30”, a spus portarul Craiovei.

Horațiu Moldovan a semnat cu Sassuolo

Horațiu Moldovan a fost piesă fixă în preliminariile Euro 2024, dar nu a jucat deloc la turneul final din Germania, având în vedere că nu avea meci jucat de 5 luni la echipa de club, Atletico Madrid.

Frustrat de situația din capitala Spaniei, Horațiu a ales să schimbe echipa în acest final de vară. A semnat cu Sassuolo, echipă din Serie B, care l-a împrumutat pentru un sezon, păstrând opțiunea de a-l transfera definitiv în 2025.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (31)
MaxiP
MaxiP  •  02 Septembrie 2024, 19:41
Postat de Hcm27 pe 02 Septembrie 2024, 13:51

Dar crezi oare, ca la aia nu se poarta, dacă sunt din Scoția?Se poarta și încă cum?

S-o purta, dar cica are 99 meciuri pentru ei. Sa-l ia se poate, da' am banuiala ca mai mult s-au dus alte "vedete" de Liga I in modul asta, aia care au prins 1-2 meciuri, gen Deac la Schalke, pentru care n-a vorbit taica-sau, dar sa-l plateasca aia pentru 2 meciuri... dar sa-l si joace 99 meciuri, nu, nu cred ca se poarta.

Hcm27
Hcm27  •  02 Septembrie 2024, 13:51
Postat de MaxiP pe 02 Septembrie 2024, 09:43

Da' auzi, Ianis Hagi isi face cumva banii prin Romania? Cu fite si cu numele? Eu stiam ca il plateste Rangers, club de fotbal, deci ca isi face banii din fotbal, nu de la vreun club din Romania si mult mai multi bani decat i-ar da cineva in Romania. Si ii primeste de la un club unde ar visa sa fie platiti 99% din jucatorii din Romania. Adica scuza-ma, dar ceea ce spui tu e complet fals, nu din ceea ce zici traieste Ianis Hagi. Iar ca tu vezi toata ziua articolele GSP despre Ianis Hagi si le si bagi in seama, vezi ca el n-are nicio treaba cu ele si nu castiga nimic de pe urma lor, pe astea nu Hagi ia bani, ci cei care le scriu. Care nu sunt nici IT-isti si nici artisti.

Dar crezi oare, ca la aia nu se poarta, dacă sunt din Scoția?Se poarta și încă cum?

MaxiP
MaxiP  •  02 Septembrie 2024, 13:42
Postat de Chris.Dumi pe 02 Septembrie 2024, 12:09

Pai uite ca Nita nu mai are continuitate, are cumva echipă? A apărat de la turneul final incoace? Nu cred. Cel mai in masura din cei trei selectionati, e Târnovanu, dar si el cand ia goluri, ia ca lumea.

Ba da, are echipa si a aparat de la turneul final incoace. Are o varsta, eu la asta m-as uita daca as fi selectioner, din punctul asta de vedere nu are nu stiu ce continuitate. Mai merge probabil cu el o campanie. Moldovan insa cu siguranta ramane om de baza in privinta nationalei, a primit o scutire si atat. Mai sunt portari valorosi, dar fac tusa. Parerea mea sincera e ca s-ar descurca, am vazut destule nationale care se bazeaza pe portari care fac tusa la cluburi si apara foarte bine in echipa nationala. Nita reprezinta o solutie, dar nu pe termen foarte lung.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează