INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Memphis Depay pleacă din Europa! Destinația nu este Arabia Saudită

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2024 17:34 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 17:41

Rămas liber de contract după despărțirea de Atletico Madrid din această vară, Memphis Depay, atacantul olandez în vârstă de 30 de ani, va deveni în foarte scurt timp noul jucător al celor de la Corinthians.

Cu toate că a avut oferte de a continua în Europa, inclusiv de la campioana Italiei Inter Milano, Memphis Depay va evolua în Brazilia începând din acest sezon.

Memphis Depay semnează cu Corinthians

Conform Globo Esporte, atacantul de 30 de ani și-a dat acordul și va semna un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu gruparea braziliană, unde va avea un salariu de 400.000 de euro pe lună

Presa braziliană anunţă că au rămas de rezolvat „doar detalii birocratice”, iar fostul star „blaugrana” este aşteptat la Sao Paulo în acest weekend pentru a efectua vizita medicală şi a oficializa transferul.

Memphis a fost om de bază pentru Olanda la EURO

Noul jucător al celor de la Corinthians a făcut parte din lotul Olandei la turneul final din Germania, unde batavii au reușit să ajungă până în semifinalele competiției, fiind învinși în penultimul act de Anglia (1-2).

Memphis a fost titular în toate cele 6 partide disputate de „Portocala Mecanică” la EURO, reușind să înscrie un gol și să ofere o pasă decisivă. Acesta s-a accidentat în prima repriză a semifinalei pierdute de trupa lui Ronald Koeman.

Memphis Depay, lăsat acasă de Ronald Koeman pentru dubla cu Bosnia și Germania

Olanda își începe aventura din noul sezon de UEFA Nations League în această seară, de la 21:45, pe teren propriu împotriva Bosniei, la Eindhoven. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO.

Ulterior, pe 10 septembrie, „Portocala Mecanică” primește vizită Germaniei la Amsterdam, în ceea ce se anunță a fi un meci de-a dreptul spectaculos.

Memphis Depay nu a fost convocat de selecționerul Ronald Koeman pentru această dublă. Totuși, această decizie nu a surprins pe nimeni având în vedere că Memphis nu a mai evoluat nici măcar un minut de la semifinala cu Anglia de la EURO.

Cu toate acestea, Ronald Koeman a dat de înțeles că ușa naționalei Olandei este încă deschisă pentru Memphis, chiar dacă acesta va evolua în campionatul brazilian.

Memphis Depay pleacă din Europa! Destinația nu este Arabia Saudită
Memphis Depay

Spre deosebire de Depay, atacantul olandez Steven Bergwijn (26 de ani) a primit INTERZIS la națională, atât timp cât Ronald Koeman este selecționer. Motivația antrenorului a fost transferul fostului jucător al celor de Tottenham și Ajax în Arabia Saudită, la Al-Ittihad, deși are doar 26 de ani: „Steven Bergwijn a plecat în Arabia Saudită la 26 de ani. Este clar că nu are nicio ambiție sportivă. Timpul lui la naționala Olandei s-a terminat. Probabil că știe că aveam să spun asta”, a declarat Ronald Koeman, citat de AS.com.

Memphis Depay, cotat în prezent la 10 milioane de euro de transfermarkt, a strâns 98 de partide pentru batavi, în care a reușit să înscrie 46 de goluri, fiind astfel al doilea marcator all-time din istoria naționalei Olandei. Robin Van Persie este deținătorul acestui record, cu 50 de reușite.

Memphis Depay are un CV impresionant. Starul olandez a mai evoluat de-a lungul carierei sale la echipe de top ale Europei precum Manchester United, Barcelona, Atletico Madrid sau Olympique Lyon.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează